Ανέλαβε δράση το ΕΣΡ!

0

Με καθυστέρηση αρκετών μηνών από τον προβλεπόμενο αρχικό σχεδιασμό το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ξεκίνησε τη διαδικασία ελέγχου των αδειούχων τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου. Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν ο σχετικός έλεγχος, όπως ορίζει ο Nόμος, να πραγματοποιηθεί στους πέντε τηλεοπτικούς σταθμούς μετά από τη λειτουργία έξι μηνών αλλά η Αρχή απέστειλε το σχετικό αίτημα με αρκετή καθυστέρηση, αφού όπως μας ενημερώνει «Έχουν ήδη αρχίσει να φθάνουν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης τα στοιχεία προγράμματος που ζητήθηκαν από τους πέντε (5) ενημερωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, εθνικής εμβέλειας, στο πλαίσιο του νόμου για την αδειοδότησή τους.

Η επιστολή εστάλη στα κανάλια την 6η Νοεμβρίου 2019 από το ΕΣΡ συνοδευόμενη από excel με τις κατηγοριοποιήσεις του προγράμματος ακριβώς όπως τις ορίζει ο νόμος 4339/2015 προκειμένου να διευκολυνθούν οι ενιαίες απαντήσεις και η αξιολόγησή τους κατόπιν. Η εξέταση των στοιχείων θα ξεκινήσει από τους νομικούς του ΕΣΡ μετά την παραλαβή του υλικού και από τους πέντε αδειοδοτημένους σταθμούς. Μέχρι στιγμής έχουν απαντήσει οι ΣΚΑΙ, OPEN και ANT1.

Όσον αφορά την 6η άδεια της ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ, θα υπαχθεί στην ίδια διαδικασία ελέγχου μετά την πάροδο εξαμήνου από την έναρξη λειτουργίας του καναλιού, όπως ορίζει ο νόμος». Στη συνέχεια λοιπόν το ΕΣΡ θα πρέπει να διαπιστώσει αν τηρούνται οι όροι για την ποιότητα του προγράμματος. Κάτι που ελπίζουμε να γίνει πριν παρέλθει η δεκαετία και… λήξει η άδεια των τηλεοπτικών σταθμών.

ΑΠΟ Newsit - Melasblog

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !