Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ -Γέννηση Μανόλη Ανδρόνικου

Νίκος Τσαγρής
0
Επιφανής αρχαιολόγος με πλούσιο ανασκαφικό έργο, ο Μανόλης Ανδρόνικος γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 1919 στην Προύσα της Μικράς Ασίας.
Τακτικός καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο Μανόλης Ανδρόνικος έγινε γνωστός όταν τον Νοέμβριο του 1977 έφερε στο φως στη Βεργίνα τον πρώτο ασύλητο μακεδονικό τάφο, γεγονός που αποτέλεσε μία από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 20ού αιώνα.
Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας την επέτειο των 100 ετών από τη γέννηση του σπουδαίου Έλληνα αρχαιολόγου, παρουσιάζει στην ιστοσελίδα http://www.ert.gr/news/arxeio-afierwmata/ μια σειρά ανέκδοτων φωτογραφικών τεκμηρίων με θέμα την ανακάλυψη των βασιλικών τάφων στη Βεργίνα.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τη Συλλογή του φωτορεπόρτερ του Associated Press, Αριστοτέλη Σαρρηκώστα. Παρουσιάζονται στιγμιότυπα από τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Μανόλης Ανδρόνικος στις 24 Νοεμβρίου 1977 στην αίθουσα τελετών της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης -παρουσία εκπροσώπων της Κυβέρνησης, της επιστημονικής κοινότητας και πλήθους δημοσιογράφων- στην οποία ανακοίνωσε επισήμως την ανακάλυψη του τάφου του Φιλίππου Β΄, φωτογραφίες από τον χώρο της ανασκαφής στη Βεργίνα, καθώς και οι πρώτες φωτογραφικές καταγραφές των ευρημάτων.
Επίσης, στο αφιέρωμα μπορείτε να δείτε το σχετικό απόσπασμα από το ενημερωτικό μαγκαζίνο της ΕΡΤ «Κάθε Σάββατο» του 1977, το οποίο περιλαμβάνει την αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε ο Μανόλης Ανδρόνικος στον δημοσιογράφο Τέρενς Κουίκ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !