Σε δύο μέρες τα έχασα όλα…


Σωτήρης Καλυβάτσης

Ο Σωτήρης Καλυβάτσης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Down Town Κύπρου και στον Αλέξανδρο Πρίφτη, μίλησε μεταξύ άλλων για τα δάνεια που έχει, αλλά και για τα λάθη που έχει κάνει στο χρηματιστήριο.

Έχεις δάνεια που αποπληρώνεις ακόμα;
Ε, βέβαια, τι νόμιζες, ότι είμαι πλούσιος; Στο παρελθόν είχα πάρει κι εγώ δάνειο, έχω ένα χρέος που τρέχει κάθε μήνα, και προσπαθώ να είμαι συνεπής για να το αποπληρώσω. Νομίζω πως θα το καταφέρω φέτος αυτό. Επίσης, όπως όλος ο κόσμος, έχω χρέη στην εφορία. Είναι ένα πέπλο αηδίας όλο αυτό πια!

Οπότε, αν ήσουν πλούσιος, όπως έγινες και στο σίριαλ…
Αν ήμουν πλούσιος θα πλήρωνα τα χρέη μου με τη μία. Αμέσως! Είμαι συνεπής, όμως, πληρώνω κανονικά. Επίσης, τα υπόλοιπα θα τα τρώγαμε όλοι μαζί και θα περνούσαμε καλά. Όταν έχω χρήματα, θέλω να τα διαθέτω στους δικούς μου. Ωστόσο, δουλεύω τόσα χρόνια και δεν έχω την πολυτέλεια να μείνω εκτός, γιατί έχω έξοδα που τρέχουν. Κάνω «εργασιοθεραπεία» για να πληρώνω τα χρέη μου. Όμως, αυτό με χαροποιεί γιατί εργάζομαι και κάνω κάτι που αγαπώ. Τα χρήματα δεν τα κυνήγησα ποτέ. Μπορώ και με χρήματα, αλλά και χωρίς αυτά – έμαθα και με τα λίγα, δεν χάθηκε κι ο κόσμος. Δεν τραβάω κάποιο ζόρι, αν μια περίοδο δεν έχω χρήματα. Είμαι cool!
Κάποτε μου είχες πει ότι τα είχες χάσει όλα στο χρηματιστήριο. Παρέμεινες ψύχραιμος;
Την περίοδο του χρηματιστηρίου, αποφάσισα κι εγώ να επενδύσω και απευθύνθηκα σε έναν φίλο μου, ο οποίος ήταν οικονομολόγος. Δεν έβγαλα πολλά, ένα απλό σεβαστό ποσό τον μήνα. Σταθερά όμως. Ξέρεις, γλυκαίνεσαι με όλο αυτό και λες «γιατί δεν βάζω περισσότερα ή και όλα;». Ο φίλος μου δεν ήθελε να ρισκάρω, με συμβούλευε να μην το κάνω. Εγώ το έκανα και σε δύο μέρες τα έχασα όλα. Όπως βλέπουμε, λοιπόν, δεν είμαι επιχειρηματικό πνεύμα. Έπαθα κι έμαθα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια