Κινητικότητα για την ''Ίριδα'' - Όλο το ρεπορτάζ...


Ζωηρό ενδιαφέρον για την απόκτηση της εκτυπωτικής μονάδας ,«Ίρις Εκδοτική», φαίνεται ότι επιδεικνύουν δύο επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε εντελώς διαφορετικούς χώρους. Ο λόγος για τις εκτυπώσεις ,«Χαϊδεμένος», και τον ιδιοκτήτη της αλυσίδας ηλεκτρολογικού υλικού και φωτιστικών ,«Καυκάς». Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές που επικαλείται το Media.gr, πριν από τη διενέργεια του τελευταίου πλειστηριασμού (σ.σ.: που τελικά αναβλήθηκε), εμφανίστηκαν στις τράπεζες (Εθνική και Alpha) εκπρόσωποι των δύο επιχειρηματιών, καταθέτοντας το ενδιαφέρον τους για την εξαγορά της «Ίριδας».

Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη κίνηση αιφνιδίασε θετικά τους τραπεζίτες, αφού μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε εκδηλωθεί κανένα ενδιαφέρον για την υπερσύγχρονη εκτυπωτική μονάδα, που εδώ και καιρό «τρέχουν» οι αδελφοί Σμυρνιωτάκη, της «Νίκη Εκδοτική». Το ενδιαφέρον των Χαϊδεμένου και Καυκά λέγεται ότι είναι ξεχωριστό, αφού ο μεν πρώτος θέλει τις εκτυπωτικές μηχανές, ο δε δεύτερος το κτήριο, προκειμένου να μεταφέρει τις αποθήκες του από τον Ασπρόπυργο στο Κορωπί.

Μάλιστα, οι δύο θα συμμετείχαν και στον προηγούμενο πλειστηριασμό, αφού φαίνεται να ικανοποιούνται από το προσδιορισμένο τίμημα, που μόλις ξεπερνά τα 15 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, η «Χαϊδεμένος» ανέμενε απάντηση από τράπεζα σε αίτημα για χρηματοδότηση, η οποία δεν είχε δοθεί μέχρι την ημέρα που έπρεπε να καταθέσει την εγγυητική, η οποία ήταν προϋπόθεση για συμμετοχή στον πλειστηριασμό. Αυτό, όμως, είναι λεπτομέρεια, αφού το σχετικό δάνειο έχει λάβει ήδη προέγκριση και απλώς μένουν τα τυπικά για την εκταμίευσή του. Στην περίπτωση της «Ιριδας» επισπεύδουσα τράπεζα είναι η Εθνική, πράγμα που σημαίνει ότι από αυτήν εξαρτάται ο χρόνος που θα επαναπροκηρυχθεί ο πλειστηριασμός. Πάντως, οι τραπεζίτες θα επιθυμούσαν να δρομολογήσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τις εξελίξεις, από τη στιγμή που δεν υπάρχει (τουλάχιστον επί του παρόντος) άλλος ενδιαφερόμενος για την εκτυπωτική μονάδα της «Ίριδας».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια