Η πρόταση Μαρινάκη φρενάρει τον ΑΝΤ1...


Η πρόταση της «Άλτερ Έγκο Α.Ε.» επισημοποιήθηκε, μετά από την επιστολή της (μητρικής) Forthnet στις χρηματιστηριακές αρχές. Συγκεκριμένα, η ιδιοκτήτρια εταιρεία της Nova αναφέρει ότι: «Σχετικά με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, η Fοrthnet επιβεβαιώνει την υποβολή πρότασης από εταιρεία του ομίλου Alter Ego Mass Media S.A., προς τις Τράπεζες: Εθνική, Alpha, Πειραιώς και Αττικής αναφορικά με τα ανοίγματά τους (συμπεριλαμβανομένων μετοχών και μετατρέψιμων ομολογιών) έναντι της Εταιρείας και της θυγατρικής της Forthnet. Η πρόταση τελεί υπό όρους και η διαδικασία αξιολόγησής της εναπόκειται στις τράπεζες, χωρίς συμμετοχή της εταιρείας στη διαδικασία αυτή. Η εταιρεία θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό, με νεότερη ανακοίνωση της για οποιαδήποτε εξέλιξη σχετικά με την πρόταση, όταν και εφόσον ενημερωθεί σχετικά από τις τράπεζες».

Η «Άλτερ Έγκο Α.Ε.», θυμίζουμε, ανήκει κατά 100% στον Βαγγέλη Μαρινάκη και κατέχει μεταξύ άλλων το Βήμα, τα Νέα, το in.gr και το προσεχώς πανελλαδικό κανάλι One. Σε περίπτωση που ευοδωθεί το «deal», ο εφοπλιστής εκτός από την αγορά του Tύπου και της τηλεόρασης, θα έχει σημαντικό ρόλο και στη συνδρομητική τηλεόραση και στις τηλεπικοινωνίες. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει τον εκνευρισμό των ιθυνόντων του ομίλου ΑΝΤ1, ο οποίος τους τελευταίους μήνες βρισκόταν σε προχωρημένες συζητήσεις με τις τράπεζες, προκειμένου να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο (πάνω από 30%) των μετοχών της Forthnet. Πληροφορίες θέλουν τον Θοδωρή Κυριακού να αντιδρά στην προσφορά του Βαγγέλη Μαρινάκη που είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, μεγαλύτερη από εκείνη του ΑΝΤ1. Θα έχουμε μάχη καθώς φαίνεται και πιθανότατα, άγρια.

Ε-tetradio.gr

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έχει να πέσει γέλιο. Είναι που είναι η Nova σε άσχημη κατάσταση από άποψη περιεχομένου, θα έχει θέμα. Γιατί στηρίζεται στη superleague και ήδη 2 ομάδες έχουν πει ότι είναι έτοιμες να σπάσουν συμβόλαια αν τη πάρει ο Μαρινάκης, η ΑΕΚ και ο Βόλος. Θα μείνει στο τέλος με τον Ολυμπιακό μόνο and friends.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Νόβα δεν είναι μόνο λίγκα είναι όλο το πακέτο αθλητικά/ταινίες κλπ που αν μπει ο Μαρινάκης δεν θα κάνει μόνο ζημιά όταν φύγουν όλες οι ομάδες πλην ΟΣΦΠ και ομάδας φίλου Αλαφούζου θα κάνει ζημιά σε όλο το αθλητικό πακέτο και ο ένας μετά τον άλλον συνδρομητής θα σπάει το συμβόλαιό του εξαιτίας του.Όσο για τα υπόλοιπα πακέτα της της νόβα δεν θα χάσει τον ταινιών και θα χάσει το φουλ μιας που θα επηρεαστεί από το αθλητικό κομμάτι.
Όπως και να έχει θα παικτούν πολλά η θα βάλει άλλον ο Μαρινάκης για να μην φαίνεται στα χαρτιά ότι είναι αυτός για να μην υπάρξουν γκρίνιες και απειλές όπως υπάρχουν η θα είναι έτσι όπως είναι θα πούνε όλοι ΆΝΤΕ ΓΕΙΑ μαζί με τους φιλάθλους και θα μείνει μοναχός του και να κάνει ότι θέλει.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν τη πάρει ο Μαρινάκης μετά από τον Alpha και το Star θα αποχωρήσουν και ο Αντ1 και το Μακεδονια και φυσικά και το Open. Θα μείνει μόνο με το One η Νova από τα ελληνικά. Βέβαια κάτι αντίστοιχο σε μικρότερο βαθμό θα συμβεί αν τη πάρει ο Αnt1. To καλύτερο να την έπαιρνε κάποιος άλλος. Πάντως αν τη πάρει ο Μαρινάκης θα μείνει μόνο με ταινίες και ντοκιμαντέρ και θα σπάνε συβόλαιαε το κιλό.