Παραίτηση «βόμβα» στο ΔΝΤ! Εγκατέλειψε η Λαγκάρντ!

Κωνσταντίνος Κότσαρης
0
Παραίτηση «βόμβα» στο ΔΝΤ! Εγκατέλειψε η Λαγκάρντ! Ποιοι είναι οι πιθανοί διάδοχοι;

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ ανακοίνωσε ότι παραιτείται από τον διεθνή οικονομικό οργανισμό, με ισχύ από τις 12 Σεπτεμβρίου.


Στις 2 Ιουλίου η Λαγκάρντ  προτάθηκε να γίνει η επόμενη επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Δεν παραιτήθηκε όμως άμεσα από το ΔΝΤ, δεδομένου ότι υπήρχε αβεβαιότητα για το αν το νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα αποδεχόταν τον διορισμό της ίδιας και των άλλων υποψηφίων για τα κορυφαία αξιώματα των ευρωπαϊκών θεσμών, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Οι πιθανοί διάδοχοι της Λαγκάρντ στο ΔΝΤ
Το όνομα του Γάλλου υπουργού Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ είχε ακουστεί αρχικά, καθώς φερόταν ως πιθανός διάδοχος της Λαγκάρντ στο ΔΝΤ μετά την αποχώρησή της για να αναλάβει τα ηνία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στα τέλη του έτους. Ωστόσο, ο Λε Μερ δήλωσε πως «έχει στοιχίσει πολύ στη Γαλλία» το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών άλλαζε σχεδόν κάθε χρόνο και πρόσθεσε: «Θέλω να επιτύχω αποτελέσματα για τους Γάλλους. Δεν έχω φτάσει ακόμη στο τέλος όσων μπορώ να κάνω».

Εκτός από τον Λε Μερ, ως πιθανοί διάδοχοι της Λαγκάρντ έχουν αναφερθεί επίσης ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό και ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί.

Τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Τσακαλώτο υποψήφιο για το ΔΝΤ
Σύμφωνα με το αμερικανικό CNBC, μεταξύ των ονομάτων που κυκλοφορούν για το ΔΝΤ βρίσκεται και εκείνο του πρώην υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου. Επιπλέον, το δημοσίευμα της Δευτέρας ανέφερε τους Μαρκ Κάρνεϊ, Γερούν Ντάισελμπλουμ, Μάριο Ντράγκι, Μπενουά Κερέ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Κρισταλίνα Γκερογκίεβα.

«Άργησα να απαντήσω στην "είδηση" του CNBC γιατί έπρεπε να συμβουλευτώ ειδικό όργανο των 53. Με ψηφοφορία 6-3 μου ανακοινώθηκε ότι πρέπει να απορρίψω ενδεχόμενη πρόσκληση για το συγκεκριμένο πόστο. Οι 6 επιχειρηματολόγησαν ότι το ΔΝΤ δεν είναι ακόμα αρκετά ριζωμένο στο πλάι του αριστερού κινήματος, ενώ οι 3 είπαν ότι, εν δυνάμει, το ΔΝΤ θα μπορούσε να είναι σύμμαχος της όποιας προοδευτικής συμμαχίας. Άρα τα χέρια μου είναι δεμένα» έγραφε το βράδυ της Δευτέρας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !