Γιώργος Λιάγκας-ΑΝΤ1: Μία σχέση 6 ετών με τα πάνω της και τα κάτω της...

Κωνσταντίνος Κότσαρης
0
Σχεδόν οριστικό είναι το τέλος της επαγγελματικής συνεργασίας του ΑΝΤ1 με τον Γιώργο Λιάγκα. Το tvnea.com θα κάνει μία αναδρομή σε αυτή τη σχέση.

Την πρώτη του Αυγούστου του 2013 όλοι οι τηλεοπτικές συντάκτες έμειναν άναυδοι με την είδηση-βόμβα που «έσκασε» στον ΑΝΤ1. Το δίδυμο Γιώργος Λιάγκας-Φαίη Σκορδά μετά από τρία σαρωτικά χρόνια στο Mega μετακομίζουν στο Μαρούσι για να αναλάβουν το «Πρωινό». Ήταν από τις λίγες φορές που δεν είχε γραφτεί καθόλου η συγκεκριμένη πληροφορία και που πληροφορηθήκαμε ξαφνικά από ένα δελτίο τύπου.

Είναι εκείνο το Καλοκαίρι που γίνεται πολύς ντόρος για το πως θα διαμορφωθεί η ομάδα, καθώς τα μόνα πρόσωπα που ακολουθούν το δίδυμο μπροστά από τις κάμερες ήταν η Σάσα Σταμάτη και η Ελεάνα Τριφύδου. Στο team βρέθηκαν και οι σταθερές της πρωινής ζώνης του ΑΝΤ1, Λίτσα Πατέρα και Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Έγινε γνωστό πως το πάνελ θα πλαισίωναν ο Γιώργος Λιανός και η Λάουρα Νάργες, ενώ τότε είχε γίνει λόγος για ένα πρόσωπο-έκπληξη. Επρόκειτο για τον Θέμη Γεωργαντά, που μάθαμε στην πρεμιέρα της εκπομπής και τη δική του μεταγραφή στον ΑΝΤ1.

Η χρονιά ήταν σαρωτική. Απέναντι ο Πέτρος Κωστόπουλος ήταν με διαφορά πίσω από την πρώτη κιόλας εκπομπή και ο ΑΝΤ1 μετά από αρκετά χρόνια είδε πρωτιά στην πρωινή ζώνη.

Τον Ιάνουριο του 2014 ο Γιώργος Λιάγκας ανέλαβε και την παρουσίαση του  πρώτου κύκλου του «The Voice of Greece». Στην κριτική επιτροπή είδαμε τους Αντώνη Ρέμο, Δέσποινα Βανδή, Μελίνα Ασλανίδου και τον Μιχάλη των Stavento. Τα νούμερα τηλεθέασης κάθε Παρασκευή άφηναν άφωνους τους πάντες. Η μεγάλη νίκη ήταν πως κατάφερνε να σημειώνει τη διπλή τηλεθέαση από τα «Κλεμμένα Όνειρα» που είχαν διπλό επεισόδιο και μέχρι τότε ήταν απροσπέλαστα.

Την επόμενη σεζόν, στον ΑΝΤ1 αποχωρούν ο Γιώργος Λιανός (είχε πρόταση από τον ALPHA για να βρεθεί σοτ «Όλα παίζουν» ως κεντρικός παρουσιαστής) και η Λάουρα Νάργες. Στη θέση τους θα δούμε τη Μαίρη Συνατσάκη και τον Άρη Καβατζίκη. Ιδιαίτερο ρόλο θα είχε και ο Κώστας Δόξας, που είχε ξεχωρίσει την προηγούμενη σεζόν στο «Your face sounds familiar». Σύντομα όμως φάνηκε πως δεν μπόρεσε να βρει έναν ικανοποιητικό ρόλο μέσα στο πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει.

Το πρωινό του Mega αναλαμβάνει ο Μάρκος Σεφερλής. Πολλοί είναι εκείνοι που ποντάρουν στο ότι ο Γιώργος και η Φαίη θα δυσκολευτούν πολύ και πως μάλλον θα χάσουν την πρωτιά. . Πράγματι, οι πρώτες εβδομάδες δείχνουν ότι ο Μάρκος είναι στην κορυφή και το δίδυμο αρκετά πιο πίσω. Μάλιστα, στον ΑΝΤ1 είχαν κάνει και κάποιες κινήσεις πανικού με το να αυξήσουν τα παιχνίδια στην εκπομπή και εντάσσοντας κάποια θεατρικά σκετς. Σίγουρα, ο Γιώργος Λιάγκας ακόμα θα θυμάται το στιγμιότυπο που σαν άλλος Άμλετ κρατούσε μία νεκροκεφαλή.

Σύντομα κατάλαβαν πως δεν έπρεπε να «χτυπήσουν» τους απέναντι με τα όπλα αυτονών, αλλά με τα δικά τους. Έτσι, αφοσιώθηκαν στο gossip. Σιγά σιγά η διαφορά ελαττώθηκε και σύντομα το δίδυμο Λιάγκας-Σκορδά πέρασε μπροστά, αφήνοντας προς τα μέσα της σεζόν τον Μάρκο Σεφερλή πολύ πίσω. Και το «The Voice of Greece 2» είχε ανάλογη επιτυχία με το πρώτο. Ο Γιώργος Λιάγκας διένυε τις πιο πετυχημένες στιγμές της καριέρας του, αφού κυριαρχούσε τόσο στην πρωινή ζώνη όσο και στη βραδινή.

Η επόμενη σεζόν τον βρίσκει χωρίς σόου, αφού το κανάλι χάνει τα δικαιώματα του «The Voice». Έτσι, περιορίζεται στην πρωινή ζώνη. Απέναντι ήταν η Ντορέττα Παπαδημητρίου με τα «Καλημερούδια», χωρίς όμως να μπορεί να μπορεί να αποτελέσει σκληρό αντίπαλο. Η Μαίρη Συνατσάκη μετακινήθηκε στην απογευματινή ζώνη για να κάνει το «Spata Live» και στη θέση τηε βρέθηκε η Μαρία Ηλιάκη. Πολύς λόγος έγινε για την παρουσία της τελευταίας καθώς μιλούσε ελάχιστα. Δεν θύμιζε καθόλου σε εκείνη την παρουσιάστρια του «Δέστε τους». Η χρονιά ανέδειξε για ακόμη μία φορά πρώτο το δίδυμο Λιάγκας-Σκορδά, αν και ο παρουσιαστής έζησε δύσκολες στιγμές εκείνη τη σεζόν με τον θάνατο του πατέρα του, αλλά και με τον χωρισμό του.

Το καλοκαίρι του 2016 θεωρείται θρίλερ για το τηλεοπτικό μέλλον του παρουσιαστή. Για πολύ καιρό κανείς δεν ήξερε με βεβαιότητα να απαντήσει αν θα αποχωρήσει από το «Πρωινό» ή όχι. Μάλιστα, ακουγόταν ότι θα εμφανίζεται κάποιες φορές την εβδομάδα και θα έχει έναν πιο περιορισμένο ρόλο. Εκείνος αναζητούσε το επόμενό του τηλεοπτικό βήμα. Τελικά, λίγο μετά τις αρχές Αυγούστου έγινε γνωστό πως δεν θα συνεχίσει μετά από δική του απόφαση.

 Είχε οριστικοποιηθεί πως θα παρουσιάσει το «Rising Star», ενώ στον δρόμο του ήρθε και το «Lucky Room». Λίγο πριν την πρεμιέρα των δύο εκπομπών του γίνεται γνωστό πως δεν είναι πλέον ζευγάρι με τη Φαίη Σκορδά. Η είδηση αυτή συζητιέται για πολύ καιρό παντού και πλήθος κόσμου δείχνει να στεναχωριέται πραγματικά για αυτή την εξέλιξη.

Το «Rising Star» ξεκινά πολύ μέτρια, αλλά μετά από κάποια επεισόδια γίνονται κάποιες τονωτικές ενέσεις και έτσι, το μουσικό τάλεντ σόου σκαρφαλώνει στο 40%. Μετά από λίγο καιρό όμως ο τυφώνας «Survivor» ανατρέπει όλα τα δεδομένα και έτσι η εκπομπή του ΑΝΤ1 χάνει τους μισούς της τηλεθεατές. Το «Lucky Room» ξεκινά τους πρώτους μήνες στην prime time του Σαββάτου με εξαιρετικά νούμερα τηλεθέασης και από τον Ιανουάριο του 2017 τοποθετείται στην καθημερινή ζώνη παίρνοντας lead in στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού με τον Νίκο Χατζηνικολάου. Η σαρωτική πορεία του «Έλα στη θέση μου» που βρίσκεται απέναντι δεν αφήνει πολλά περιθώρια.

Η επόμενη σεζόν βρίσκει τον Γιώργο Λιάγκα στην παρουσίαση του «Late night». Μαζί του ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, η Αφροδίτη Γραμμέλη, η Νικολέττα Ράλλη και ο Θανάσης Πασσάς. Η εκπομπή βρίσκεται στον αέρα για περίπου δύο μήνες και κάτι και κλείνει με μέσο όρο τηλεθέασης 22,5%. Τα νούμερα είναι εξαιρετικά, αλλά τις πρώτες μέρες του 2018 γίνεται γνωστό πως η εκπομπή δεν θα συνεχίσει. Η επίσημη αιτία είναι το ότι ο σταθμός ενόψει του δεύτερου κύκλου του «Survivor» θέλει να αναθεωρήσει τη late night ζώνη του.

Τα ρεπορτάζ των επόμενων ημερών ήθελαν τον Γιώργο Λιάγκα να αναλαμβάνει μία νέα απογευματινή εκπομπή. Έγιναν συζητήσεις, αλλά ποτέ δεν είδαμε να συμβαίνει κάτι τέτοιο στον αέρα. Αυτό που έγινε είναι ότι ο παρουσιαστής αποδέχθηκε την πρόταση του σταθμού να βρεθεί στην κριτική επιτροπή του «Dancing with the stars 5», το οποίο δεν τα πήγε καθόλου καλά.

Το Καλοκαίρι ήταν πολύ δύσκολο για τον παρουσιαστή. Ο διευθυντής προγράμματος Τζώρτζης Ποφάντης είχε δείξει στους τηλεοπτικούς συντάκτες να καταλάβουν πως δεν τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση στον Γιώργο Λιάγκα. Πολλά ακούγονταν τη θερινή περίοδο για την αξιοποίησή του, αλλά τελικα καμία από αυτές τις προτάσεις δεν είχαν ισχύ. Ο σταθμός ήθελε να τον αφήσει στον «πάγο», χωρίς όμως να του δίνεται η δυνατότητα να αποδεσμευθεί.

Ο Σεπτέμβρης ξεκινά με κάποιες κοινές δηλώσεις που δείχνουν την έντονη δυσαρέσκεια του παρουσιαστή. Παρά τις διαβεβαιώσεις του Τζώρτζη Ποφάντη πως από τον Ιανουάριο επιστρέφει στο πρόγραμμα, τελικά η πραγματικότητα ήταν εντελώς διαφορετική.

Ο Γιώργος Λιάγκας έμεινε εκτός τηλεόρασης και περίμενε καρτερικά την ολοκλήρωση του συμβολαίου με τον ΑΝΤ1. Το κανάλι έκανε μία κίνηση όμως που κανείς δεν περίμενε. Η Στέλλα Λίττου που ανέλαβε τη Γενική Διεύθυνση τηλεόρασης του σταθμού παρέπεμψε τις διαθέσεις του Τζώρτζη Ποφάντη και έκανε μία πολύ δελεαστική πρόταση στον Γιώργο Λιάγκα για να συνεχίσουν τη συνεργασία τους.

Ο ίδιος το σκέφτηκε αρκετά, αλλά τελικά κατέληξε να μετακομίσει στον ΣΚΑΙ. Βλέπετε, μπορεί η πρόταση του ΑΝΤ1 να ήταν ιδανική (show και late night), αλλά η στάση του σταθμού όλη τη χρονιά τον έκανε να μην μπορεί να τα ξεχάσει.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !