Ετοιμάζουν ελληνικό Netflix; Όλο το ρεπορτάζ...


οι σκέψεις της ΕΙΤΗΣΕΕ


Το σχέδιο για τη δημιουργία κοινού φορέα που θα μεταδίδει υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης επανέρχεται στον σχεδιασμό της ΕΙΤΗΣΕΕ. Με την ανακατανομή των συχνοτήτων ανάμεσα στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και τηλεόρασης θα επαναπροσδιοριστούν οι ανάγκες των παικτών και θα δημιουργηθούν νέες προοπτικές για άντληση εσόδων.

Η χρήση της τεχνολογίας DVB-T2 θα αυξήσει τη χωρητικότητα σε επίγειους τηλεοπτικούς σταθμούς και μία από τις σκέψεις που έχουν επανέλθει στο τραπέζι είναι να αξιοποιηθούν και για υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης. Από την άλλη υπάρχει το μοντέλο Netflix, που χρησιμοποιεί τα δίκτυα των οπτικών ινών για τη μετάδοση των προγραμμάτων που παράγει ή τη φιλοξενία ταινιών και σειρών άλλων δικτύων, έναντι χαμηλής συνδρομής, απαλλαγμένης από φόρους (εκτός ΦΠΑ) στην Ευρώπη και σε πάρα πολλές χώρες του κόσμου.

Τα μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ εξετάζουν το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν μια αντίστοιχη υπηρεσία η οποία θα αποτελείται από την ταινιοθήκη τους, την οποία θα προσφέρουν έναντι συνδρομής στους χρήστες, όπως ακριβώς συμβαίνει με το Netflix. Θα διαθέτουν παλιές και νέες παραγωγές κάθε καναλιού και ενδεχομένως περιεχόμενο τηλεοπτικών σταθμών που δεν εκπέμπουν πλέον, όπως συμβαίνει με το Mega.

ΑΠΟ Typologies.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης 100 είπε…
Ζουν στη κοσμάρα τους. Κανείς δεν πρόκειται να πληρώσει για να δει την 100η επανάληψη του Κωνσταντίνου και Ελένης.