Αφιέρωμα στον Φρέντυ Γερμανό

Κωνσταντίνος Κότσαρης
0
Ο Φρέντυ Γερμανός «έφυγε» σαν σήμερα, πριν από 20 χρόνια, στις 21 Μαΐου 1999 και η ΕΡΤ τιμώντας τη μνήμη του, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει στην ιστοσελίδα http://www.ert.gr/news/arxeio-afierwmata την εκπομπή «Η τελευταία σελίδα», με την οποία ο Φρέντυ Γερμανός αποχαιρέτησε την «Πρώτη σελίδα», που έκλεινε οκτώ χρόνια τηλεοπτικής παρουσίας. Το αφιέρωμα, που προβλήθηκε σε δύο μέρη, στις 11 και στις 18 Δεκεμβρίου 1987, περιλαμβάνει σπάνια ντοκουμέντα από την 21χρονη τηλεοπτική του πορεία, μέσα από τις εκπομπές «Καλειδοσκόπιο», «Αλάτι και πιπέρι», «Το πορτρέτο της Πέμπτης», «Φλας-μπακ» και «Πρώτη σελίδα».

Στο πρώτο μέρος της εκπομπής, ο Φρέντυ Γερμανός θυμάται τις συνεντεύξεις που είχε πάρει από τους Ουίλιαμ Χόλντεν, Γιουλ Μπρίνερ, Έρνεστ Μπόργκναϊν, αλλά και από τη Μις Μπαχάμες 1966, στις αρχές της τηλεοπτικής του καριέρας.

Επίσης, προβάλλονται αποσπάσματα από τις εκπομπές του, που αγαπήθηκαν πολύ από τον κόσμο. Όπως αυτή που είχε κάνει με τον Κάρολο Κουν, στο Θέατρο Τέχνης, στην οποία συμμετείχαν περίπου 40 μαθητές του, ανάμεσα τους οι: Παντελής Ζερβός, Αλέκα Κατσέλη, Θύμιος Καρακατσάνης, Ρένη Πιττακή, Γιώργος Αρμένης κ.ά.

Ιδιαίτερη αίσθηση είχε προκαλέσει και η εκπομπή με τον Ζυλ Ντασέν, στην οποία συμμετείχε και η Μελίνα Μερκούρη, όπως και η έκπληξη που του έκανε, προβάλλοντας «Τα παιδιά του Πειραιά», ερμηνευμένα από τη Μελίνα Μερκούρη, σε κινούμενα σχέδια.


Ακόμη, ο Φρέντυ Γερμανός θυμάται τη μοναδική εμφάνιση στην ελληνική τηλεόραση της Κατερίνας Ανδρεάδη (κυρία Κατερίνα), την τηλεοπτική σύμπραξη του Σπύρου Βασιλείου με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, όπως και αυτή του Κύπριου Μακεδονομάχου καπετάν Γιώργη με την κόρη του Παύλου Μελά.

Επιπλέον, προβάλλονται αποσπάσματα από τις εκπομπές του με καλεσμένους τους: Θάνο Κωτσόπουλο, Μαρίκα Νέζερ, Δημήτρη Χατζή, Σωτηρία Ιατρίδου, Νινή Ζαχά και Τζο Ντασέν. Ακόμη, ακούγεται ένα ηχογραφημένο μήνυμα της Βάσως Μανωλίδου, ενώ το πρώτο μέρος του αφιερώματος ολοκληρώνεται με ένα πολύ συγκινητικό απόσπασμα από την εκπομπή που είχε κάνει, στην οποία είχε φιλοξενήσει προσφυγόπουλα από την Κερύνεια και την Αμμόχωστο.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, ο Φρέντυ Γερμανός θυμάται την εκπομπή που είχε κάνει στις 30 Δεκεμβρίου 1976 με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα να υποδύεται στο πλατό τον «εραστή της χρονιάς» και καλεσμένους επίσης τους: Γιώργο Κωνσταντίνου, Γιάννη Γκιωνάκη, Σωτήρη Μουστάκα και Βασίλη Τσιβιλίκα. Όπως και την τηλεοπτική του συνάντηση με τον Μανώλη Γλέζο και τον Λάκη Σάντα, με τον Στέλιο Κυριακίδη, με τον Δημήτρη Ψαθά, τον Παύλο Παλαιολόγο, τον Γεώργιο Ρούσσο και τον Γιώργο Καράγιωργα, με τον Αντώνη Σαμαράκη, με την ανιψιά του ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη, Χαρίκλεια Καβάφη, τον μοναδικό επιζώντα του θωρηκτού Αβέρωφ Σταμάτη Βεζίρη, τον Κύπριο αγνοούμενο που είχε δραπετεύσει από τις φυλακές της Τουρκίας Στέλιο Γρηγοράκη, και τη Μις Ευρώπη 1930 Αλίκη Διπλαράκου.

Από το αφιέρωμα δεν θα μπορούσαν να λείπουν η μοναδική εμφάνιση της Σοφίας Βέμπο στη μικρή οθόνη και το ηχογραφημένο μήνυμα της Έλλης Λαμπέτη, όταν πια ο καρκίνος είχε προσβάλει τις φωνητικές της χορδές.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !