Πέθανε ο Τάκης Μόσχος!

Φτωχότερος είναι από χθες ο ελληνικός κινηματογράφος, καθώς στις 15:20 το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα έφυγε από τη ζωή ο Τάκης Μόσχος. Είχε πέσει σε κώμα μετά από διπλό εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε υποστεί.

Στο παρελθόν, είχε δημοσιοποιήσει το πρόβλημα του εθισμού του στα ναρκωτικά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε. Η περιπέτεια που έζησε τον έσπρωξε να αλλάξει τη ζωή του, να φύγει από την Αθήνα και να ζήσει στη Σκόπελο. Εκεί, στο όμορφο αυτό νησί των Σποράδων όπου έμενε μόνιμα πια τα τελευταία χρόνια, ήθελε και να ταφεί.

Ο Τάκης Μόσχος γεννήθηκε στη Χαλκίδα και ο πατέρας του ήταν αστυνομικός. Σπούδασε στη Νομική Σχολή της Θεσσαλονίκης, όπου πέρασε από τους πρώτους, και κατόπιν έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνιολογία και τις Καλές Τέχνες στη Γερμανία, όπου και πέρασε εκρηκτικά φοιτητικά χρόνια, όπως έχει ο ίδιος δηλώσει σε συνέντευξή του. Ύστερα από μία ερωτική απογοήτευση επέστρεψε στην Αθήνα και λόγω του γοητευτικού παρουσιαστικού του εργάστηκε για λίγο ως μοντέλο, κάτι με το οποίο είχε ασχοληθεί και στη Γερμανία.

Με πολλή τύχη, χρησιμοποιώντας το βιβλίο με τις επαγγελματικές φωτογραφήσεις που είχε κάνει στη Γερμανία, τον σύστησαν στον Παναγιώτη Τιμογιαννάκη, τον κριτικό κινηματογράφου και εκείνος τον παρέπεμψε στη “Στέφη Φιλμς”, όπου ασχολήθηκε με διαφημιστικά. Περνώντας από ένα γραφείο, να αφήσει κάποιες φωτογραφίες του, τον πήραν τηλέφωνο, λέγοντάς του ότι ήθελαν να του δώσουν ρόλο σε μια ταινία του Κατακουζηνού, τον “Άγγελο” (1982).

zappit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια