Έλλη Στάη: ''Στην ΕΡΤ η κάθε κυβέρνηση προτείνει πρόσωπα,οπότε δεν υπάρχει αισιοδοξία!''


Η Έλλη Στάη, που φέτος είναι στο τιμόνι των ειδήσεων του Open ,πέρασε για πολλά χρόνια από
την ΕΡΤ .Η δημοσιογράφος και ανγκοργουμαν μιλά στο Τηλέραμα κι απαντά για την πολιτική χροιά που αναγκαστικά έχει ο δημόσιος τηλεοπτικός φορέας...

Η δημόσια τηλεόραση μπορεί να δουλέψει, χωρίς παρεμβάσεις και επαφές... τρίτου τύπου; 
 «Αυτό είναι πάντα ένα τεράστιο στοίχημα για μένα. Στο ξεκίνημά της, η κάθε κυβέρνηση προτείνει πρόσωπα. Οπότε δεν υπάρχουν πολύ μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας, γιατί τα πρόσωπα δημιουρ­γούν τις προϋποθέσεις και τις συν­θήκες. Είναι ο καθρέφτης. Πρέπει να μην έχουν κανενός είδους επα­φή με οποιοδήποτε κυβερνητικό νήμα. Ή να έχουν και να λένε όχι. Κανένας μέχρι σήμερα δεν διάλε­ξε ανάλογο πρόσωπο, Από εκεί και μετά, έχουμε κι αυτό που υπήρχε πριν πέσει το μαύρο. Το "συνδικαλιστικό πακέτο" της ΕΡΤ, που είναι πολύ αμαρτωλό. Υπάρχει και τώρα, με ταυτοπρο­σωπίες. Επίσης, δεν έχουν αλλά­ξει και τον νόμο με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει απόλυτη ανε­ξαρτησία». 

Δεν υπήρξαν φωτεινές νησίδες;  
«Υπήρξαν κατά διαστήματα. Το τελευταίο διάστημα, που πήγα, δούλεψε καλά στον τομέα της ενημέρωσης. Αλλά κάθε μέρα δί­ναμε τεράστιες ή μικρότερες μά­χες. Ήμασταν κάποιοι άνθρωποι διατεθειμένοι να το κάνουμε. Και στο παρελθόν υπήρξαν κάποιοι που λειτούργησαν πιο ανεξάρτητα. Αυτές οι νησίδες που διακόπτονται και δεν έχουν ροή λειτουργίας, ώστε να εμπεδωθεί μια δημόσια ραδιοτηλεόραση και να έχει στοιχεία ανεξαρτησίας, ά­ρα και δημιουργικότητας, από ένα σημείο και μετά».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια