Στην αφάνεια τα περιοδικά;

0

ανησυχία από την ΕΣΠΗΤ - Η ανακοίνωση



Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ, με αφορμή τη νομοθετική πρωτοβουλία που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα για τα μέτρα στήριξης του εντύπου Τύπου, πανελλαδικού και περιφερειακού, εκφράζει την επιφύλαξη και τον σοβαρό προβληματισμό του καθώς στη συγκεκριμένη διάταξη δεν περιγράφονται σαφώς μέτρα στήριξης για τα περιοδικά έντυπα και τον Περιοδικό Τύπο.

Θεωρώντας ότι η σημασία του Περιοδικού Τύπου τόσο για την έγκυρη, πολύπλευρη ενημέρωση όσο και για την κάλυψη σε πληροφόρηση εξειδικευμένων αναγκών εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών με ειδικά ενδιαφέροντα, είναι αυτονόητη, αναμφισβήτητη και αποδεδειγμένη διαχρονικά, το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ:

Καλεί την Κυβέρνηση να προβεί άμεσα στην ενσωμάτωση στην τροπολογία μέτρων για τη στήριξη και του Περιοδικού Τύπου, προκειμένου να ενισχυθεί η πολυφωνία με αντικειμενικά κριτήρια και χωρίς αποκλεισμούς, κατά τα πρότυπα ενίσχυσης που ισχύουν στη Γαλλία και σε άλλες χώρες της Ε.Ε., και φυσικά για εκδότες που τηρούν τον κώδικα δεοντολογίας και είναι συνεπείς απέναντι στους εργαζομένους και τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Η στήριξη του έντυπου Τύπου, και δη αναπόσπαστα του Περιοδικού, ως βασικού πυλώνα της Δημοκρατίας και της ελεύθερης και αντικειμενικής ενημέρωσης, αποτελούσε και αποτελεί σημείο αιχμής και ουσιώδη προτεραιότητα της ΕΣΠΗΤ. Αυτή την προτεραιότητα το Δ.Σ. της Ένωσης θα την προφυλάξει και θα την ενισχύσει με όλα τα μέσα που διαθέτει, για ένα βιώσιμο και αξιόπιστο μέλλον του περιοδικού Τύπου, των εργαζομένων του, και της ενημέρωσης.

Παρά το γεγονός ότι η υπό ψήφιση διάταξη είναι σε κατ’ αρχήν θετική κατεύθυνση, παραπέμπει την εξειδίκευση και υλοποίηση των μέτρων στην έκδοση Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων. Για τον λόγο αυτό ζητάμε την άμεση διαβούλευση κυβέρνησης και Ενώσεων Συντακτών, ώστε τα μέτρα να εφαρμοστούν το συντομότερο δυνατό και να μην οδηγηθούν στις προεκλογικές καλένδες.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !