Εύα Αντωνοπούλου: ''Με σοκάρει όταν πρέπει να μεταδώσω είδηση για την κακοποίηση γυναικών''


Η Εύα Αντωνοπούλου ,παρουσιάστρια των μεσημβρινών Δελτίων του ΣΚΑΪ, σε συνέντευξή της
μιλά μέσα σε άλλα τόσο για τις δύσκολες στιγμές στον αέρα όσο και για το αν άλλαζε κάτι στην πορεία της στον χώρο...

Υπάρχει μια στιγμή «on air» που δεν θα ξεχάσεις ποτέ;  
Με σοκάρουν πάντα οι στιγµές που πρέπει να µεταδώσουµε ειδήσεις που σχετίζονται µε κακοποίηση γυναικών, µε τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στους καταυλισµούς, αλλά και τους θανάτους βρεφών. Θέµατα όπως βιασµοί ανηλίκων σε προσφυγικούς καταυλισµούς µού προκαλούν θυµό και πόνο. Ειδικά όταν γνωρίζεις πως θα µπορούσε η ελληνική πολιτεία να έχει βελτιώσει τις συνθήκες στις οποίες ζουν αυτοί οι άνθρωποι, αλλά αντιθέτως επιλέγει τη θανάσιµη αβελτηρία. Εικόνα χαραγµένη στον νου... Πρόσφατα ένα µωρό 1,5 έτους απανθρακώθηκε στο διαµέρισµα όπου ζούσε, καθώς η µητέρα του το είχε αφήσει µόνο του για ώρες. Επίσης, δεν θα ξεχάσω ποτέ το καλοκαίρι του 2015. Αµέτρητες ώρες στον ΣΚΑΪ, αγωνία για το µέλλον της χώρας, για το µέλλον όλων µας. ∆ηµοσιογραφικά πολύ δύσκολες αλλά και πολύ ενδιαφέρουσες στιγµές. Κοµµάτι της Ιστορίας.  

Θα άλλαζες κάτι στην πορεία σου; 
Όχι, δεν θα άλλαζα κάτι, όχι επειδή θεωρώ πως τα έκανα όλα τέλεια, αλλά επειδή από θέση και χαρακτήρα δεν συνηθίζω να κοιτάζω πίσω. ∆εν θεωρώ πως βοηθά κανέναν µια τέτοια πρακτική. Ζω στο σήµερα και σχεδιάζω το µέλλον. Κάνω όνειρα, θέτω στόχους ,και βήµα βήµα τους υλοποιώ. 

Δέχτηκες ποτέ αθέμιτο ανταγωνισμό ή ρατσιστικές συμπεριφορές λόγω της εμφάνισης ή του φύλου σου;  
Αυτές οι συµπεριφορές πάντα υπάρχουν. Είναι σε έναν βαθµό, δυστυχώς, µέρος του παιχνιδιού. Η απάντηση είναι µια και µοναδική: δουλειά, δουλειά και πολύ σκληρή δουλειά. Όλα τα άλλα τα αφήνω σε αυτούς που τα αγαπούν, αλλά δεν αντιλαµβάνονται ότι αναλώνονται, ξοδεύονται µε αυτές τις τακτικές, οι οποίες τελικά επιστρέφουν σαν µπούµερανγκ πάνω τους.

Αυτά δήλωσε στη Real Life.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια