Γιώργος Αυγερόπουλος: ''Υπάρχει πολύς χώρος στην τηλεόραση για ντοκιμαντέρ...''


Την ερχόμενη Τρίτη, 19/3, ξεκινά στο OPEN το νέο ντοκιμαντέρ με την υπογραφή του Γιώργου
Αυγερόπουλου. Ο ίδιος μιλά στο ένθετο, Tv kouskous, του ''Ελεύθερου Τύπου''...

Η ελληνική τηλεόραση έχει δώσει στο ντοκιμαντέρ τη θέση που του αρμόζει;
 ''Όχι, πιστεύω ότι δεν έχει δώσει τη θέση που του ανήκει. Το ντοκιμαντέρ είναι μια μαγική διαδικασία τόσο για τον δημιουργό όσο και για τον τηλεθεατή, πιστεύω ότι μπορεί να τον ενημερώσει, να τον συγκινήσει, να τον κάνει να γελάσει. Νομίζω ότι πραγματικά υπάρχει χώρος πολύς για τέτοιου είδους ποιοτικές δουλειές, γιατί έχουμε πήξει, θα τολμούσα να πω, στη σαβούρα''. 

Καμαρώνετε για τα βραβεία με τα οποία έχετε τιμηθεί στο παρελθόν για τα ντοκιμαντέρ σας;  
''Το να σου δίνει ένα μεγάλο φεστιβάλ ένα βραβείο προφανώς είναι μια πολύ μεγάλη χαρά και τιμή. Όμως, όπως συνηθίζω να λέω, το πιο μεγάλο βραβείο είναι το μπράβο του κόσμου, το μπράβο του απλού ανθρώπου''.

Ποιο βραβείο απ' όσα έχετε πάρει μέχρι σήμερα κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά σας;  
''Το πρώτο βραβείο που παίρνει κανείς πάντα είναι και αυτό που τον σημαδεύει. Θα μπορούσα να σας μιλήσω λοιπόν για το ντοκιμαντέρ του Εξάντα, «Δέλτα, Οι βρώμικες δουλειές του πετρελαίου» που τιμήθηκε με αργυρό βραβείο ΡΙΡΑ στο Διεθνές Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Προγραμμάτων που πραγματοποιήθηκε στο Μπιαρίτζτης Γαλλίας τον Φεβρουάριο του 2007''.

Πέρα από τους «Πειρατές του Αιγαίου», ετοιμάζετε κάτι άλλο για το άμεσο μέλλον;  
''Ετοιμάζω και μια διεθνή συμπαραγωγή με τη συμμετοχή δημόσιων δικτύων, όπως του γερμανικού ΑΡΟ, του γαλλογερμανικού ΑΡΤΕ και της ΕΡΤ. Η συμπαραγωγή αυτή ακούει στο όνομα «Αγορά 2», που είναι ουσιαστικά το δεύτερο μέρος του ντοκιμαντέρ που έχουμε κάνει και αφορά την ελληνική κρίση. Είναι μια δουλειά που καταγράφει τη δεύτερη φάση της κρίσης στην Ελλάδα, από το 2015 έως σήμερα. Στην Ελλάδα θα προβληθεί από την ΕΡΤ''.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια