Επεξεργάζονται την Ταινιοθήκη του Mega - Όλο το ρεπορτάζ...


Συνεχίζεται η διαδικασία καταγραφής της ταινιοθήκης της Τηλέτυπος. Η εταιρεία, που βρίσκεται σε
καθεστώς ειδικής διαχείρισης, οδεύει σε λύση και εκκαθάριση και όχι σε επαναλειτουργία, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. Ο πλειστηριασμός της ταινιοθήκης είναι καθοριστικής σημασίας για την τηλεοπτική αγορά, καθώς ο νικητής θα έχει ένα σημαντικό προβάδισμα έναντι των υπόλοιπων. Αυτήν την περίοδο γίνεται η αναλυτική καταγραφή του εν λόγω περιουσιακού στοιχείου και είναι μια σύνθετη διαδικασία.

Τα δικαιώματα κτήσης ανήκουν στην Τηλέτυπος ΑΕ, όμως ,με ορισμένους δημιουργούς είχαν υπογραφεί συμφωνίες για την απόδοση συγκεκριμένων ποσοστών από την επανάληψη των σειρών. Ο ειδικός εκκαθαριστής οφείλει στον πλειστηριασμό να καταγράψει αναλυτικά τα δεδομένα αναφορικά και με το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας και με όλα τα υπόλοιπα. Ο πλειστηριασμός τοποθετείται χρονικά τον Μάιο, χωρίς όμως ούτε και αυτό να έχει ξεκαθαριστεί.

Η τιμή εκκίνησης θα έχει ξεχωριστή σημασία, καθώς είναι δεδομένες οι αποτιμήσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν, αλλά και αυτές που έκανε η ίδια η διαφημιστική αγορά, όταν το κανάλι, εγκαταλελειμμένο από μετόχους, μετέδιδε μόνο τις σειρές. Τα έσοδα του καναλιού ήταν άνω των 30 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Οι ανταγωνιστές του Mega επιθυμούν πάντως να αποκτήσουν τις σειρές χωρίς να διαθέσουν πολλά χρήματα. Εκτιμάται μάλιστα πως τουλάχιστον ο ΑΝΤ1, ο ΣΚΑΪ, το Star αλλά και η Άλτερ Έγκο θα διεκδικήσουν την ταινιοθήκη. Μπορεί να κάνει την εμφάνισή της και η Digea.

Πηγή: Typologies.gr

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

Ο χρήστης UFO είπε…
Ότι να ναι! Ο Σαββίδης θέλει σαν τρελός την ταινιοθηκη του Mega για το Open και ούτε καν αναφέρεται στο συγκεκριμένο σαιτ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο Σαββιδης ας αρκεστει στα "criminal mind" και "Κουζινα για δυο".Ο ant1 δεν ειχε ακουστει,ενδιαφερεται τελικα;Αληθευει;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
8:46, o Σαββίδης μπορεί να αγοράσει τον ant1 για πλάκα αν ήταν προς πώληση. Ότι θέλει μπορεί να κάνει με τα λεφτά που έχει. Το παιχνίδι θα παιχτεί ανάμεσα στον Μαρινάκη και τον Σαββίδη. Μόνο οι Βαρδινογιάννηδες μπορούν να ακολουθήσουν Μαρινάκη και Σαββίδη σε προσφορές, αλλά συνήθως έχουν καβούρια στη τσέπη.
Ο χρήστης UFO είπε…
Πρώτον το "Κουζίνα για δύο" δεν προβάλλεται πλέον και γιατί να την πάρει ο ΑΝΤ1? Ας αρκεστει τότε και αυτός στο Καφε της Χαρας και Κ&Κ. Δεν πρόκειται να την απόκτησει ο ΑΝΤ1 . Μόνο Σαββίδης και Μαριανκης θα ρίξουν χρήμα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
UFO, η πλάκα είναι ότι η κουζίνα για 2 προβάλλεται ακόμη. Αλλά στον αντ1. Με το όνομα κάτι ψήνεται. Πάνω κάτω το ίδιο πράγμα είναι.