Στον δρόμο για το Mega-λο κομμάτιασμα!


Τον δρόμο της εκκαθάρισης της εταιρείας Τηλέτυπος ΑΕ αποφάσισε το Πρωτοδικείο, κρίνοντας υπέρ των δανειστριών τραπεζών. Με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος για τον πλειστηριασμό των περιουσιακών του στοιχείων του άλλοτε ισχυρού τηλεοπτικού καναλιού. Στην κορυφή των διεκδικήσεων είναι η ταινιοθήκη του Mega, οι σειρές της οποίας είναι μεγάλης απήχησης, το εμπορικό σήμα και το αρχείο των ειδήσεων του πρώτου ιδιωτικού σταθμού στην ιστορία της τηλεόρασης.

Οι θεατές από τον περασμένο Οκτώβριο στερούνται τη δυνατότητα να παρακολουθούν το Mega, με ευθύνη μετόχων και τραπεζών. Η επίγεια μετάδοση διακόπηκε ύστερα από την υπ’ αριθμ. 18/2018 απόφαση του ΕΣΡ και την υπ’ αριθμ. 2018/2018 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, με την αιτιολογία ότι δεν έλαβε μέρος στη διαγωνιστική διαδικασία για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών. Η διακοπή έγινε στις 28/10/2018. Παράλληλα το ΕΣΡ ζήτησε από την Cosmote TV και τη Nova να σταματήσουν να μεταδίδουν το πρόγραμμα του καναλιού δορυφορικά, όπως και έγινε. Το Mega αυτήν τη στιγμή εκπέμπει πρόγραμμα μόνο μέσα από την ιστοσελίδα www.megatv.com. 

Η ταινιοθήκη του Mega συνιστά σοβαρό περιουσιακό στοιχείο και «έπαθλο» για όλους τους ενδιαφερόμενους. Για παράδειγμα, αποκτώντας το εμπορικό σήμα του Mega και τις σειρές του, το Open μπορεί άμεσα να διευρύνει την απήχησή του στην αγορά. Ο δε ΣΚΑΪ θα έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις απώλειες από τη μείωση της απήχησης των reality games. Από το 2015 ως και τα τέλη του 2018 καλύφθηκε το μεγαλύτερο μέρος των δανειακών υποχρεώσεων της Τηλέτυπος στις δανείστριες τράπεζες Alpha Bank, Εθνική, Eurobank και οδηγείται σε πλειστηριασμό για το υπόλοιπο των 15 εκατ. ευρώ. Οι προηγούμενες αποτιμήσεις της ταινιοθήκης του Mega, που έγιναν εξαιτίας της ενεχυρίασής της για τη λήψη του ομολογιακού δανείου, ήταν στις 31/12/2014 στα 117 εκατ. ευρώ και στις 30/9/2015 στα 89,5 εκατ. ευρώ.

Πηγή: typologies

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης UFO είπε…
Καλύτερα στο Open. Ίσως γίνει και το νεο Mega που τόσο πολύ θέλει. Απο την άλλη υπάρχει και ο Μαρινακης με το ONE TV που θα αργησει να βγει στον αέρα απο τι φαινεται. Ο ΑΝΤ1 μόνο να μην την πάρει και τις ενσωματώσει στο πρόγραμμα του Μακεδονία TV και εξαφανίσει τις ξένες σειρές.