Μαριάννα Τουμασάτου: «Είχα να παίξω δραματικό ρόλο στην τηλεόραση γύρω τα οκτώ με δέκα χρόνια»

Κωνσταντίνος Κότσαρης
0
Στο Down Town Κύπρου και τον Αλέξανδρο Πρίφτη έδωσε συνέντευξη η Μαριάννα Τουμασάτου. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για τη δουλειά της, τον γάμο της με τον ηθοποιό Αλέξανδρο Σταύρου, την 8χρονη κόρη της Χρυσηίδα, τη σχέση που έχουν σήμερα, τα κιλά που έχασε και τις φοβίες που γέμισε από τότε που έγινε μητέρα.

Φέτος που επέστρεψες με έναν δραματικό ρόλο, νιώθεις πιο πολύ στα νερά σου; Σου ταιριάζει περισσότερο πιστεύεις;
Κοίτα, είχα να παίξω έναν δραματικό ρόλο στην τηλεόραση, γύρω στα οκτώ με δέκα χρόνια. Νομίζω από τη «Βέρα στο δεξί» – τότε πρέπει να ήταν η τελευταία φορά που έπαιξα κάτι δραματικό. Αγαπώ, όμως, και τα δύο – και την κωμωδία και το δράμα. Εντάξει, ηθοποιοί είμαστε, όλα θα τα παίξουμε κάποια στιγμή. Δεν κάνουμε πυρηνική φυσική, μην τρελαθούμε κιόλας. Εγώ, τουλάχιστον, κάνω αυτό που αγαπώ. Φυσικά και εργάζομαι από ανάγκη, έχω οικογένεια, δεν είμαι μόνη μου. Όμως, υπάρχουν άνθρωποι που δεν εργάζονται πάνω σε αυτό που αγαπούν, έτσι απλά, επειδή τους τα έφερε η ζωή με άλλον τρόπο από ό,τι πίστευαν.

Δηλαδή, δεν είπες ποτέ «είμαι η Μαριάννα Τουμασάτου;». Δεν πίστεψες, έστω μέσα σου, ότι κάνεις κάτι σημαντικό;
Κάθε άνθρωπος δικαιούται να πει στον εαυτό του ότι κάνει κάτι σημαντικό. Όταν δίνεσαι ολοκληρωτικά, πάει να πει ότι αυτό που κάνεις είναι σημαντικό για να δίνεσαι τόσο πολύ. Αλλά να πω «εγώ είμαι η τάδε», ε όχι! Πλάκα μου κάνεις; Δηλαδή, ποια είμαι ακριβώς; Κάνω μία δουλειά, όπως όλος ο κόσμος! Άλλοι είναι γιατροί, δικηγόροι, οδοκαθαριστές. Εγώ είμαι ηθοποιός. Επειδή με ξέρουν δέκα άνθρωποι περισσότεροι; Έγινε κάτι; Σας παρακαλώ…

Ούτε χρησιμοποίησες ποτέ το όνομά σου για να ανεβάσεις το κασέ σου;
Τα κασέ, παιδιά, επειδή ζούμε και στις εποχές που ζούμε, έχουν φύγει προς τα κάτω κατακόρυφα. Καμία σχέση με κάποτε! Ποτέ δεν πάω με τσαμπουκά να διαπραγματευτώ. Ακούω τις προτάσεις και, αν πληρούν κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές, τότε δίνουμε τα χέρια. Δεν κάνω παζάρια με τα λεφτά. Αλλά τις συνθήκες, το σενάριο, τη σκηνοθεσία, την αισθητική, αυτά δεν τα διαπραγματεύομαι. Αν δεν μου αρέσει μία δουλειά, δεν την κάνω και πάω στην επόμενη. Στο χρηματικό σκέλος όμως, ναι, συμβιβάζομαι.
Είσαι ικανοποιημένη με όσα πέτυχες μέχρι σήμερα;
Θα φανώ γραφική και δεν το θέλω! (γελάμε). Δεν συνέβαλα στη βελτίωση του πλανήτη, ούτε βοήθησα σε κάτι την ανθρωπότητα. Κάνω απλά μία δουλειά. Νομίζω πως την κάνω καλά, για να με εμπιστεύονται κάποιοι άνθρωποι. Ως εκεί, όμως, ε; Δεν ανακαλύψαμε το εμβόλιο κατά όλων των ασθενειών. Κάποια πράγματα τα έχω στο μυαλό μου πολύ τετράγωνα.

Επομένως, λειτουργείς βάση λογικής;
Όχι, λειτουργώ κυρίως με το συναίσθημα. Απλά, έχω αυτογνωσία.

Την έχεις «πατήσει» πολλές φορές, λόγω του συναισθηματισμού σου;
Όχι πολλές, γιατί είχα πάντοτε έναν καλό πυρήνα δίπλα μου: Οι φίλοι μου, η οικογένειά μου, ο άντρας μου, όλοι είναι άνθρωποι δοκιμασμένοι στον χρόνο. Οπότε, δεν πάτησα κάποια μπανανόφλουδα. Πιο μικρή όταν ήμουν, ναι. Αλλά, τότε όλοι κάναμε χαζομάρες.

Ήσουν «επαναστάτρια» ως έφηβη;
Όχι, ήμουν ένα ήσυχο παιδάκι που, αν το άφηνες σε μια γωνία, εκεί καθόταν. Όχι ότι δεν ακουγόμουν, αλλά «επαναστάσεις» δεν έκανα. Πιο μετά, πολιτικοποιήθηκα, κατέβαινα και σε πορείες, σε διαδηλώσεις.

Πηγαίνεις ακόμα στις πορείες;
Λόγω έλλειψης χρόνου, όχι. Όμως, πιστεύω ότι αν έχει μείνει ένα «όπλο» στους πολίτες, αυτό είναι η φωνή μας. Και η φωνή είναι καλό να υψώνεται πάντα!

Είσαι ριψοκίνδυνη;
Παλαιότερα ήμουν. Από τότε που έγινα μητέρα, όχι, καθόλου. Γέμισα φοβίες. Κάποτε, για παράδειγμα, μπορούσα να κοιμηθώ σε ένα ερημικό μέρος, μόνη μου, με ανοιχτά παράθυρα και ξεκλείδωτες πόρτες. Σήμερα, θα βάλω συναγερμό, θα κλειδώσω, θα προσέξω πολύ. Τόσα γίνονται… Τώρα με το παιδί, φοβάμαι. Αλλά δεν έχω φτάσει σε σημείο να τρέμω και τη σκιά μου. Κάποτε κάπνιζα φουλ, ξενυχτούσα, δεν πρόσεχα τον εαυτό μου, έπινα πολλούς καφέδες. Τα έχω κόψει όλα αυτά. Μόνο από τη δουλειά μπορεί να κουραστώ. Κατά τ’ άλλα, είμαι πολύ πιο προσεκτική. Θέλω να είμαι καλά για την οικογένειά μου. Είναι όλος μου ο κόσμος, άλλωστε.

Είδες τα πράγματα διαφορετικά από τότε που έφερες στον κόσμο την κόρη σου, Χρυσηίδα, η οποία σήμερα είναι οκτώ ετών;
Εντελώς. Καμία σχέση. Κάποτε δεν έκλαιγα εύκολα. Σήμερα, πάω στο σχολείο, ας πούμε, να πάρω τους βαθμούς της και μόλις ακούω έναν καλό λόγο για το παιδί μου, γίνομαι ρεζίλι. Αρχίζουν και τρέχουν τα μάτια μου ασταμάτητα! Επίσης, φοβάμαι μην κάνει ό,τι μπούρδα έκανα εγώ μικρή, να μην είναι απρόσεκτη. Μέχρι να γίνω μητέρα, δεν είχα φοβηθεί τίποτα και κανέναν στη ζωή μου.

Ένα παιδί φέρνει πιο κοντά ένα ζευγάρι;
Εξαρτάται απ’ την περίπτωση. Όταν ένα ζευγάρι είναι ερωτευμένο και καλά μεταξύ του, τότε ναι. Τους δένει περισσότερο. Όταν, όμως, δεν είναι κι έρχεται στον κόσμο ένα παιδί, τότε δημιουργούνται περισσότερα προβλήματα και οι γονείς απομακρύνονται. Εμείς ανήκουμε στην πρώτη κατηγορία.

Είσαι με τον Αλέξανδρο περίπου οκτώ χρόνια παντρεμένη. Τον ζηλεύεις;
Όχι, γιατί δεν μου έδωσε κάποιο δικαίωμα. Αν μου έδινε, θα ζήλευα.

Υπάρχει περισσότερη κατανόηση μεταξύ σας, δεδομένου ότι είστε και οι δύο ηθοποιοί και ο ένας ξέρει τις ανάγκες του άλλου;
Να σου πω κάτι; Όλα αυτά τα θεωρώ βλακείες! Αν ο άλλος δεν θέλει να δείξει κατανόηση, δεν θα δείξει. Νομίζω ότι έχει να κάνει με τον άνθρωπο, το νοιάξιμο και το πόσο τον ενδιαφέρει και τον αφορά να μπει στη διαδικασία να σε καταλάβει. Κατανόηση έχουμε ο ένας απέναντι στον άλλον, γιατί θέλουμε να έχουμε.

Την απιστία τη συγχωρείς;
Δεν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά σε μία τόσο υποθετική ερώτηση. Εξαρτάται το πότε συμβαίνει, για ποιο λόγο και, κυρίως, σε τι φάση μπορεί να βρίσκεσαι όταν κι αν σου συμβεί ποτέ.

Δεν σε έχουμε δει ποτέ σε paparazzi φωτογραφίες με το παιδί σου και τον άντρα σου. Αποφεύγεις τη δημοσιότητα;
Δεν με έχετε δει, γιατί δεν μου αρέσει να εκθέτω την προσωπική μου ζωή στα φώτα. Πολλές φορές έχουμε στερηθεί γάμους, βαφτίσεις, κοσμικά καλέσματα, για να αποφύγουμε φωτογράφους και να μην εκτεθεί η μικρή. Μία φορά μόνο την έβγαλαν φωτογραφία, η οποία δυστυχώς δημοσιεύτηκε και κινηθήκαμε δικαστικώς. Πού ξέρω εγώ τι κινδύνους μπορεί να αντιμετωπίσει αύριο ένα παιδί όταν εκτεθεί στα φώτα; Όχι, δεν χρειάζεται. Δεν θέλω να βγάλω το παιδί μου στις κάμερες.
Θέλει να γίνει ηθοποιός;
Ναι, θέλει. Έτσι λέει, τουλάχιστον, αλλά νομίζω ότι το λέει για να το πει. Ίσως έχει επηρεαστεί από τη δουλειά που κάνουν οι γονείς της. Αν ήμασταν δικηγόροι, πιθανότατα θα ήθελε να μπει στη Νομική. Καλά, ας μεγαλώσει πρώτα, κι αν συνεχίσει να της αρέσει, με χαρά. Δεν θα την εμποδίσω καθόλου. Είμαι πολύ δημοκρατική μαμά.

Βλέπει τους γονείς της στην τηλεόραση, όταν παίζετε σε σίριαλ;
Ναι, κάποιες φορές μας βλέπει. Ειδικά όταν κάνουμε κωμωδίες. Στους «Συμμαθητές» με είχε δει, όπως και τον πατέρα της πέρσι. Φέτος, που είναι μία δραματική σειρά, όχι. Τι φταίει μικρό παιδί να βλέπει δραματικά πράγματα; (γελάει). Άστο ήσυχο στα παιχνίδια του.

Δεν γίνεσαι αυστηρή;
Με τον Αλέξανδρο είμαστε γονείς-σύμμαχοι. Συνήθως, έχουμε κοινή γραμμή πλεύσης. Εντάξει, επειδή είναι και κοριτσάκι, της δείχνει αδυναμία ο μπαμπάς της και την κακομαθαίνει λίγο, αλλά ως εκεί.

Με τον χρόνο τι σχέση έχεις;
Καλή, θα έλεγα. Δεν με επηρεάζει, δεν τον φοβάμαι. Κοίτα, γυναίκα είμαι, κάποιες φορές με πιάνουν ανασφάλειες, αλλά ακόμα πιστεύω ότι μου έχει φερθεί πολύ καλά ο χρόνος. Είμαι 50 χρόνων, είμαι καλά! (γελάει). Ακόμα δεν έχω κάνει τίποτα επάνω μου, αν χρειαστεί θα δω. Δεν το έχω ως προτεραιότητα. Αν ξυπνήσω αύριο το πρωί και πω «είμαι ένα χάλι μαύρο!», θα δω τι θα κάνω. Ξέρω κι εγώ;

Τα τελευταία χρόνια άλλαξες πολύ το σώμα σου. Έχασες πολλά κιλά. Δυσκολεύτηκες;
Όχι, δεν έχασα πολλά. Εγώ είχα ένα θέμα, το οποίο ήταν η κατακράτηση υγρών. Πολλές γυναίκες το έχουν. Δεν είναι σπάνιο. Μπορεί να κοιμόμουν, ας πούμε, 57 κιλά και να ξυπνούσα 60. Τα έχασα με τον βελονισμό. Με βοήθησε ένας βελονιστής, ο οποίος στην ουσία μου επαναλειτούργησε τον μεταβολισμό μου. Δεν είναι ότι στερήθηκα τα πάντα και δεν έτρωγα μπουκιά. Ξεπρήστηκα, όμως, και ήταν σχετικά εύκολο, δεν έκανα ένα εκατομμύριο συνεδρίες. Επίσης, με βοήθησε πολύ και στις αλλεργίες που είχα.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !