Πρεμιέρα σήμερα για τις "Γλυκιές Αλχημείες"! - Πού ταξιδεύει ο Στέλιος Παρλιάρος;

0

Οι «Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν» για να ανακαλύψουν και να προτείνουν ξεχωριστές ελληνικές συνταγές. Ο Στέλιος Παρλιάρος κάνει μια γευστική και γλυκιά περιήγηση σε πόλεις, χωριά και νησιά της Ελλάδας, επιλέγοντας υλικά και τοπικές συνταγές για γλυκά φτιαγμένα με μεράκι. Βρίσκει ντόπιους παραγωγούς, ανακαλύπτει νέα προϊόντα, «συναντιέται» με το παρελθόν της ελληνικής υπαίθρου και συνομιλεί με ανθρώπους που κρατούν ζωντανή την παράδοση.

Τα ταξίδι της εκπομπής ξεκινά το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στις 16.20 με πρώτο σταθμό τη Χίο.


Ο Στέλιος ανακαλύπτει τα μυστικά της μαστίχας, της πολύτιμης ρητίνης που έχει κάνει το νησί γνωστό σε όλον τον κόσμο. Επισκέπτεται το Πυργί, ένα από τα μαστιχοχώρια, με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και τη γεωμετρική πατίνα που διακοσμεί τις όψεις των σπιτιών. Συναντά τις κυρίες που καθαρίζουν τη μαστίχα και διηγούνται ιστορίες από τη ζωή τους, που είναι απόλυτα συνδεδεμένη με το μαστιχόδεντρο. Οδηγεί μέχρι το σύγχρονο Μουσείο Μαστίχας Χίου κι έπειτα ακολουθεί τη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της τσίχλας με μαστίχα. Μαθαίνει τα μυστικά της μαστιχόπιτας σε ένα εργαστήριο της Καλλιμασιάς, που μοσχομυρίζει σαν σπιτική κουζίνα και δοκιμάζει λουκούμια κάθε λογής. Επόμενη στάση ο Κάμπος, όπου αναζητά τα αρωματικά χιώτικα μανταρίνια και τα λοιπά ξινά του Κάμπου, σε ένα περιβόλι με δέντρα κατάφορτα με καρπούς.
Από τη Χίο, ο Στέλιος παίρνει στις αποσκευές του δύο μοναδικές πρώτες ύλες, τα μανταρίνια και τη μαστίχα και επιστρέφει στο εργαστήριο στην Αθήνα. Εμπνέεται και φτιάχνει δυο ολοκαίνουργιες συνταγές: τραγανά μπισκότα γεμιστά με βελούδινη κρέμα από σοκολάτα και άρωμα μαστίχας και πανεύκολη μανταρινόπιτα. Δύο υπέροχες και πεντανόστιμες συνταγές γεμάτες με αρώματα από τη Χίο.


Οι "Γλυκές Αλχημείες" ταξιδεύουν σήμερα στις 16:20 στο ΣΚΑΪ!


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !