Η νέα απάντηση των "Θεατρικών Σκηνών" στο Μάρκο Σεφερλή!

4

Η εταιρεία "Θεατρικές Σκηνές ΑΕ" εξέδωσε, πριν από λίγο, νέα ανακοίνωση-απάντηση στην ανακοίνωση του Μάρκου Σεφερλή

Διαβάστε την ανακοίνωση εδώ:

"Η Εταιρεία «ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΑΕ» επαναλαμβάνει την πάγια θέση της ότι ουδεμία ευθύνη ή υπαιτιότητα φέρει αναφορικά με την εξ `ανάγκης ματαίωση-ακύρωση της αναβίβασης της παράστασης «ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΕΥΤΗΣ» στο Παλλάς, αρνούμενη κάθε τυχόν αντίθετο ισχυρισμό ή υπαινιγμό συναγόμενο εκ του προσφάτως δημοσιευθέντος Δελτίου Τύπου του κ. Σεφερλή, επί του οποίου επισημαίνουμε τα εξής:

Σύμφωνα με την πάγια τακτική της Εταιρείας μας αναφορικά με τις παραγωγές της, κάθε ηθοποιός που πρόκειται να συμμετάσχει σε μία θεατρική μας παραγωγή υπογράφει εκ προοιμίου μία έγγραφη φόρμα Βασικών όρων, όπου αποτυπώνεται η οικονομική συμφωνία των μερών και η παραχώρηση των συγγενικών του δικαιωμάτων επί της Ερμηνείας, ενώ μεταγενέστερα, και πάντως προ της έναρξης των προβών, υπογράφονται οι αναλυτικές συμβάσεις. Επισημαίνεται δε ότι στους βασικούς οικονομικούς όρους που προσυμφωνούνται μεταξύ των μερών (και αποτυπώνονται στο ως άνω Έγγραφο Βασικών Όρων), πρέπει να συμπεριλαμβάνονται -όταν και εάν έχουν πράγματι συμφωνηθεί-  όλοι οι όροι που διαμορφώνουν επί της ουσίας την οικονομική συμφωνία (όπως π.χ. ελάχιστη εγγυημένη αμοιβή ή/και προκαταβολή, κ.α.) και δεν συνιστούν απλώς διαδικαστικές επιμέρους συμβατικές ρυθμίσεις του τρόπου καταβολής του ανταλλάγματος. Η εκ των υστέρων απαίτηση τέτοιων όρων ,όταν μάλιστα αφορούν εξαιρετικά μεγάλα ποσά,  που αλλάζουν στην βάση και στην ουσία της την αρχική οικονομική συμφωνία, ουδόλως συνιστούν επιμέρους προβλέψεις, αλλά διακυβεύουν την ίδια την βασική συμφωνία.  Πόσο μάλλον όταν το άλλο συμβαλλόμενο μέρος (στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κος. Σεφερλής) θεωρεί αδιαπραγμάτευτη την συγκεκριμένη (εκτός συμφωνίας) απαίτησή του

Σε πλήρη σύγκλιση προς τα ανωτέρω, υπεγράφη ήδη από τον Φεβρουάριο του 2018 με τον κο Μ. Σεφερλή (όπως αντίστοιχα και με όλους τους λοιπούς ηθοποιούς της παράστασης) αντίστοιχη Έγγραφη φόρμα Βασικών Όρων, η οποία αποτύπωνε την οικονομική μας συμφωνία και την παραχώρηση των συγγενικών του δικαιωμάτων επί της ερμηνείας-συμμετοχής του στην εν λόγω Παράσταση . Προς αποσαφήνιση οιασδήποτε τυχόν παρανόησης, διευκρινίζεται ότι η άδεια αναβίβασης του συγκεκριμένου θεατρικού έργου αποκτήθηκε νομίμως και εγγράφως από την Εταιρεία μας δυνάμει εγγράφου συμβάσεως με τις κληρονόμους Δ. Ψαθά και κανένα τέτοιο «πνευματικό» δικαίωμα δεν ανήκε ή ανήκει στον κο Μ. Σεφερλή ούτε παραχωρήθηκε από τον κο Μ. Σεφερλή προς την Εταιρεία μας.

Επισημαίνεται ότι καμία καθυστέρηση στην αποστολή της αναλυτικής σύμβασης προς τον κο Μ. Σεφερλή δεν έλαβε χώρα, καθόσον απολύτως έγκαιρα, ήτοι πλέον του μηνός προ της έναρξης των προβών και τουλάχιστον τέσσερις ολόκληρους μήνες πριν την προγραμματισμένη πρεμιέρα της εν λόγω Παράστασης, εστάλη στον κο Μ. Σεφερλή η αναλυτική σύμβαση προς υπογραφή. Η εν λόγω σύμβαση ουδέποτε υπεγράφη, καθόσον αξιώθηκαν από την πλευρά του κ. Μ. Σεφερλή ουσιώδεις τροποποιήσεις που δεν αποτύπωναν τα μεταξύ μας συμφωνηθέντα και βρίσκονταν εκτός της πολιτικής της Εταιρείας μας, αλλά έξω από τα συναλλακτικά ήθη της οικείας θεατρικής αγοράς. Ο κος Σεφερλής υπήρξε αμετακίνητος στις υπερβολικές του απαιτήσεις , παρά τις εναγώνιες προσπάθειες της Εταιρείας μας.

Η Εταιρεία μας, η οποία παρά το σύντομο σχετικά χρόνο λειτουργίας της, έχει αποδείξει την αξιοπιστία, τον επαγγελματισμό, και την υψηλού επιπέδου ποιότητα των υπηρεσιών της, έχοντας σημειώσει ήδη μεγάλες καλλιτεχνικές και εμπορικές θεατρικές επιτυχίες, βρέθηκε στην δυσμενή θέση να ακυρώσει την ως άνω Παράσταση, ενημερώνοντας όλους τους εμπλεκόμενους συντελεστές, τους οποίους βεβαιώσαμε ρητώς ότι καταβάλαμε όλες τις δυνατές προσπάθειες για να μπορέσει να καταστεί δυνατή η πραγματοποίηση της παράστασης, αλλά δυστυχώς οι προσπάθειές μας απέβησαν άκαρπες για λόγους που εκφεύγουν της σφαίρας επιρροής και ευθύνης μας (με αποτέλεσμα, μάλιστα, η Εταιρεία μας να υποστεί μεγάλη επιχειρηματική και ηθική ζημία από την συγκεκριμένη ακύρωση).

Σε κάθε περίπτωση ευχαριστούμε θερμά όλους τους συνεργάτες μας ,οι οποίοι συμπαραστέκονται στην Εταιρεία και θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να συνεργαστούμε σύντομα στο «ανέβασμα» αυτής ή άλλης παραγωγής.

Ευχαριστούμε πολύ,
Θεατρικές Σκηνές"

Δημοσίευση σχολίου

4Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

 1. Πόση υποκρισία σε αυτό τον χώρο..... Δήθεν τώρα οτι οι Αθηναικες Σκηνές είναι νέα εταιρεία. Η ίδια είναι με την προηγούμενη, απλώς κάθε 2 χρόνια αλλάζει ο αχυράνθρωπος για να γίνεται το ξέπλυμα χρήματος πιο εύκολα. Και δήθεν τώρα οτι παραβίασε την συμφωνία ο Σεφερλής ενώ η Αθηναικές Σκηνές ήθελαν να σπασουν την συμφωνία για να πάνε οι Μάγισσες του Φασουλή μέχρι τέλος σεζόν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μόνο στην Ελλάδα μπορείς να σπάσεις συμφωνία με το να κατηγορείς τον άλλο οτι έσπασε την συμφωνία. Ο Απόλυτος παραλογισμός και η υποκρισία στο μεγαλείο της. Τι να λεμε τώρα.... Μιλάμε για το Παλλάς που το νοικιάζει η Αθηναικές Σκηνές δήθεν για συνέδρια (θεωρείται συνεδριακός χώρος) και η εφορία σφυρίζει κλεφτικα. Σε αυτή τη χώρα ζούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Aς μας δείξουν οι Αθηναικές Σκηνές τις απαιτήσεις αντίστοιχων πρωταγωνιστών που έχουν περάσει από το Παλλάς για να συγκρίνουμε και να δουμε αν ήταν υπερβολικές του Σεφερλή. Πετάνε κάτι για να ψαρώσει και να ζαλιστεί από τα ποσά ο κόσμος, παίζοντας με την άγνοια του. Άλλοι έχουν ζητήσει πολύ περισσότερα από τον Σεφερλή στο Παλλας. Και τα πήραν. Ο Σεφερλης δεν τα πήρε. Αυτή είναι η ωμή αλήθεια, τα υπόλοιπα είναι σαλτσούλες βολικές. Ντροπή πραγματικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πονηριά του έκαναν. Τόσους μήνες δέσμευση και το συμβόλαιο το φύλαγαν για τελευταια στιγμή. Monkey Business. Η ίδια η ετιαρεία αισθανόταν ΟΚ να αφήσει το συμβόλαιο τόσο καιρό ανυπόγραφο; Έτσι κανουν προγραμματισμό θέατρα 1500 θέσεων; Μάλλον τον προγραμματισμό της η εταιρεία τον είχε ήδη κάνει: ήθελε να δει πως θα πάνε οι Μάγισσες πρώτα και μετά να δεσμευτεί με τον Σεφερλή. Και μην παριστάνουμε τους χαζούς:

  Και για τις Μάγισσες έγιναν συμβόλαια με ρήτρες. Ας μας πουν οι Αθηναικές σκηνές, υπήρχε ρήτρα παράτασης για τις Μάγισσες; Αν ναι πως τις συμφώνησαν με την παράσταση του Σεφερλή ήδη προσυμφωνημένη και προγραμματισμένη να παίξει την ίδια περίοδο με την παράταση των Μαγισσών;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !