Ο νέος Οδικός Χάρτης για την τηλεόραση

0
Έως τον Οκτώβριο του 2019 η ελεύθερη τηλεόραση θα πρέπει να μετακινηθεί στο φάσμα συχνοτήτων κάτω από τα 700 ΜΗz, δηλαδή κάτω από την 50ή συχνότητα στα UHF! Και ως τον Δεκέμβριο του 2020 το φάσμα αυτό θα έχει «πουληθεί» στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για την ανάπτυξη των ευρυζωνικών υπηρεσιών 5G.

Οι συχνότητες για την ελεύθερη τηλεόραση συρρικνώνονται και η μετάβαση σε νέα πρότυπα ψηφιακής εκπομπής είναι πλέον μονόδρομος. Τα βήματα για την ολοκλήρωση αυτής της δεύτερης Ψηφιακής Μετάβασης στην τηλεόραση αναφέρονται στον Οδικό Χάρτη που εξέδωσε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, μία υποχρέωση που είχε απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει θέσει ως όριο ανακοίνωσης του Οδικού Χάρτη τον Ιούνιο του 2018.Ψηφιακή εκπομπή με DVB–T2

Το πρώτο και σημαντικό βήμα είναι πως η Ελλάδα υιοθετεί και θεσμικά πλέον το πρότυπο DVB-T2 για την ψηφιακή εκπομπή, ένα πρότυπο για το οποίο είναι έτοιμοι τόσο ο ιδιώτης πάροχος δικτύου, η Digea, όσο και η ΕΡΤ, καθώς στην προμήθεια των 155 ψηφιακών δεκτών που ολοκληρώνεται αυτό το διάστημα προβλεπόταν η μετατροπή των πομπών σε DVB-T2. Δεύτερο βήμα είναι η τροποποίηση του Εθνικού Κανονισμού Κατανομής Ζωνών Συχνοτήτων (ΕΚΚΖΣ) σχετικά με τη συχνοτική ζώνη των 700 MHz και τις ρυθμίσεις που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις, που χρησιμοποιούν τμήμα της ζώνης, τον Οκτώβριο του 2018.

Οι διαδικασίες για την απονομή των 700 MHz προβλέπεται να ξεκινήσουν τον ίδιο μήνα. Τον Νοέμβριο του 2018 αναμένεται η ανακοίνωση για τα πρότυπα των δεκτών της ψηφιακής τηλεόρασης και τον Δεκέμβριο του 2018 θα ανακοινωθεί ο νέος ψηφιακός χάρτης συχνοτήτων.

Τον ίδιο μήνα αναμένεται η διαβούλευση με Digea και ΕΡΤ για τα δικαιώματα χρήσης του δικτύου σύμφωνα με τον νέο χάρτη συχνοτήτων, καθώς θα υπάρχουν πλέον λιγότερες συχνότητες για τους ελεύθερους τηλεοπτικούς σταθμούς,

Έκδοση του τελικού χάρτη συχνοτήτων της ψηφιακής τηλεόρασης.

Υπάρχει στόχος να δημοσιοποιηθεί ένα νέο πλάνο μετάβασης, η 2η Ψηφιακή Μετάβαση, το οποίο θα καθορίζει τις ημερομηνίες των αντίστοιχων switch off στη ζώνη κάτω από τα 694 MHz. Η μετακίνηση προβλέπεται να αρχίσει τον Φεβρουάριο του 2019 και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τον Ιούλιο του 2020, ώστε να δοθεί το φάσμα των 700 MHz οριστικά στις τηλεπικοινωνίες τον Δεκέμβριο του 2020.
Πηγή:typologies.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !