ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΛΑΜΠΕΡΟ ΔΕΡΜΑ; Η ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ!

0
Αν και οι περισσότερες σήμερα ξέρουμε πώς να φροντίσουμε το δέρμα μας για να το διατηρήσουμε όμορφο και νεανικό, δυστυχώς πολλές υποτιμάμε τη σημασία της απολέπισης, ιδιαίτερα μάλιστα του σώματος. Όμως η απολέπιση (peeling), η απομάκρυνση δηλαδή των νεκρών κυττάρων από την επιδερμίδα μας, είναι απαραίτητη διαδικασία, για να έχουμε δέρμα ενυδατωμένο, λαμπερό, ελαστικό και απαλό.
Αν θέλεις να βελτιώσεις την εμφάνιση του σώματός σου και να αποκτήσεις λαμπερό δέρμα σε χρόνο ρεκόρ, πες «ναι» στην απολέπιση. 

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΚΡΑ ΚΥΤΤΑΡΑ;

Το δέρμα μας παράγει συνεχώς νέα κύτταρα δέρματος στο κάτω στρώμα του, το χόριο, τα οποία τα αποστέλλει προς την επιφάνειά του (την επιδερμίδα). Σταδιακά τα κύτταρα της επιδερμίδας πεθαίνουν και πρέπει να απομακρύνονται από την επιδερμίδα ώστε να εγκατασταθούν τα νεότερα. Τι συμβαίνει αν δεν τα απομακρύνουμε;
  • Τα νεκρά κύτταρα όταν παραμένουν στην επιδερμίδα τη θαμπώνουν και της δίνουν τραχιά υφή.
  • Μπλοκάρουν τη διαδικασία ανανέωσης του δέρματος.
  • Αφυδατώνουν την επιδερμίδα καθώς φράσσουν τους πόρους, με αποτέλεσμα να μη διεισδύουν στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος τα ενυδατικά και μαλακτικά συστατικά των καλλυντικών προϊόντων που χρησιμοποιούμε (Αυτό ισχύει για κάθε είδους καλλυντικά προσώπου και σώματος, όπως για παράδειγμα οι κρέμες, τα τζελ ή τα λάδια που καταπολεμούν το τοπικό πάχος, την κυτταρίτιδα ή τη χαλάρωση).
  • Επιπλέον, η απολέπιση του δέρματος διεγείρει τη μικροκυκλοφορία, διευκολύνει την αποβολή των τοξινών και ενεργοποιεί τον κυτταρικό μεταβολισμό, λειτουργία που με το πέρασμα του χρόνου επιβραδύνεται.

ΜΕΡΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ:

  • Απαραίτητο εργαλείο για την κούρα της απολέπισης είναι η λούφα και το οικολογικό σφουγγάρι ή ένα ειδικό τρίχινο γάντι το οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να κάνεις μασάζ στις «άγριες» ζώνες, δηλαδή φτέρνες, γάμπες γόνατα και αγκώνες. Εάν χρησιμοποιήσεις τρίχινο σφουγγάρι για να μην ερεθίσεις την επιδερμίδα σου, καλό είναι να έχεις απλώσει πριν στο σώμα σου ένα λάδι (κάποιο για το μπάνιο, παιδικό λάδι ή ακόμη και ελαιόλαδο).
  • Πριν από τη χρήση «ζέστανε» το προϊόν περιποίησης στα χέρια σου, έως ότου αποκτήσει την εξωτερική θερμοκρασία του σώματος, για να μεγιστοποιήσεις κατά αυτό τον τρόπο την αποτελεσματική του δράση.
  • Το πιο σωστό είναι να κάνεις την απολέπιση κατά τη διάρκεια του ντους και ενώ το δέρμα είναι ακόμη νωπό.
  • Μην ξεχάσεις επίσης την περιοχή του λαιμού και της πλάτης, ενώ στο τέλος πέρασε και λίγο τα χέρια σου από την πάνω μεριά της παλάμης.
  • Μετά τη διαδικασία ξέπλυνε όλες τις περιοχές με άφθονο νερό.
  • Για καλύτερα αποτελέσματα στην απολέπιση, ξεκινήστε την απολέπιση από τα δάχτυλα των ποδιών σας και με κυκλικές κινήσεις αρχίστε να τρίβετε απαλά, όλο σας το σώμα. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζετε ότι δε χάνετε κανένα σημείο, αυξάνετε την κυκλοφορία του αίμος και βοθάτε το δέρμα σας να είναι λαμπερό με φυσικό τρόπο. Όταν τελειώνετε με το scrub, ταμπονάρεστε ελαφρά με μία πετσέτα και ενυδατώνετε όλο σας το σώμα.
  • Η απολέπιση σε όλο το σώμα μπορεί να σας βοηθήσει στην πρόληψη της ακμής του σώματος σε πολλά σημεία κάτω από το λαιμό σας, όπως στο στήθος, στην πλάτη και στα χέρια. Επίσης, μπορεί να σας βοηθήσει να μην δημιουργούνται σπυράκια στο δέρμα επειδή οι τρίχες που μεγαλώνουν υποδορίως δεν μπορούν να βγουν στην επιφάνεια εξαιτίας των νεκρών δερματικών κυττάρων που τις εμποδίζουν.


Extra Tip: Η απολέπιση βοηθάει και στο μαύρισμα. Αν σκοπεύετε να κάνετε ηλιοθεραπεία, μην αμελήσετε να κάνετε scrub την προηγούμενη ημέρα.

 ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ;

Πρόσωπο
Κάθε πότε: Μία φορά την εβδομάδα αν έχετε ξηρό δέρμα, 2 φορές αν έχετε λιπαρό ή μεικτό και 2 φορές το μήνα αν έχετε ευαίσθητο. Αν ταλαιπωρείστε από ακμή, μία φορά την εβδομάδα.
Πως: Καθαρίστε το πρόσωπό σας, χρησιμοποιώντας ένα ήπιο καθαριστικό για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα του μακιγιάζ. Βρέξτε το και εφαρμόστε το απολεπιστικό προϊόν τρίβοντας με ήπιες κυκλικές κινήσεις, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Ξεπλύνετε καλά με χλιαρό νερό και απλώστε την ενυδατική σας.
Σώμα
Κάθε πότε: Καθημερινά μπορείτε να κάνετε απολέπιση επιμένοντας στα δύσκολα σημεία (γόνατα, αγκώνες).
Πως: Πριν ξεκινήσετε το μπάνιο σας και σε στεγνό δέρμα απλώστε στο σώμα τη κρέμα απολέπισης μέχρι να καλυφθούν όλα τα σημεία. Τρίψτε με ένα μαλακό σφουγγάρι ή με τις παλάμες ακολουθώντας ομοιόμορφες κυκλικές κινήσεις για τρία λεπτά επιμένοντας στα πιο δύσκολα και σκληρά σημεία όπως τα γόνατα και αγκώνες ή οπουδήποτε έχει ανάγκη το σώμα σας περισσότερο. Στη συνέχεια, ξεβγάλτε με άφθονο χλιαρό νερό και συνεχίστε το ντους σας.
Αν το δέρμα σας είναι πολύ ευαίσθητο, είναι καλό να το κάνετε ακόμα σπανιότερα. Λάβετε υπόψη ότι ο σκοπός της απολέπισης είναι απλά να αφαιρέσετε τα κύτταρα του δέρματος που είναι νεκρά. Δεν θα πρέπει να τρίβετε την επιδερμίδα πάρα πολύ σκληρά ή πολύ συχνά για να συμβεί αυτό. Αν το κάνετε, είναι πιθανόν να βγάλετε και υγιή κύτταρα επίσης, το οποίο θα μπορούσε να αφήσει το δέρμα σας με κοκκινίλες και ερεθισμούς.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !