Βλαδίμηρος Κυριακίδης: Θα συνεχίσει στη «Μουρμούρα»;

Κωνσταντίνος Κότσαρης
0
Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης είναι ένας από τους ηθοποιούς που συνεχίζει τη  «Μουρμούρα» για πέμπτη χρονιά. Ο ίδιος εξομολογείται στο «MYtv» και στον Παναγιώτη Μουλόπουλο αν θα συνεχίσει στη σειρά την επόμενη χρονιά, γιατί δεν… γκρινιάζει πια αλλά και για το νέο «στοίχημα» που τον θέλει να πρωταγωνιστεί σε μιούζικαλ!

Για πέμπτη χρονιά συνεχίζετε στη «Μουρμούρα». Τι σημαίνει για εσάς;Μία ολόκληρη ζωή και μια δεύτερη οικογένεια. Δεν έχω γίνει οικογένεια μόνο με τη Δάφνη Λαμπρόγιαννη αλλά με όλη την παραγωγή και τους τεχνικούς. Ουσιαστικά τα τελευταία πέντε χρόνια, αν υπολογίσουμε τις ώρες που δουλεύω καθημερινά για τα γυρίσματα, ζω μια παράλληλη ζωή σε ένα πλατό.
Έχει υπάρξει στιγμή που να κουραστήκατε ή να βαρεθήκατε τη σειρά;Προσωπικά δεν το έχω πει ποτέ αυτό. Ίσα- ίσα που απολαμβάνω αυτό που κάνουμε γιατί είναι αρκετά δύσκολο. Σε λίγο καιρό θα γυρίσουμε το 343οεπεισόδιο. Φαντάσου λοιπόν όλα αυτά τα επεισόδια με καινούρια θεματολογία, τι εφευρετικότητα πρέπει να έχει ο ηθοποιός για να μην παραμένει ο ίδιος.
Θα θέλατε να γράψετε κι εσείς κάποια ιστορία για τη «Μουρμούρα» δεδομένου ότι πηγή έμπνευσης είναι η ίδια η καθημερινότητα;Δεν μου έχει «γεννηθεί» κάποια τέτοια ανάγκη λόγω ότι υπάρχουν οι σεναριογράφοι που έχουν τέτοια φαντασία και ποικιλία θεμάτων.
Όταν πήρατε το πρώτο σενάριο στα χέρια σας, περιμένατε ότι θα φτάνατε μέχρι εδώ;Τόσο πολύ, όχι. Κατάλαβα αμέσως, όμως, ότι έχω πολύ καλό υλικό στα χέρια μου γιατί ήταν μια πρωτότυπη ιδέα, μία πρόταση και μία άποψη για το πώς θα γυριστεί αλλά και πως θα παίξουμε. Και αυτό, φυσικά, με ενθουσίασε.
Έχει παρθεί κάποια απόφαση για τη συνέχιση της σειράς και την επόμενη χρονιά;Ακόμα δεν γνωρίζω κάτι. Είναι μία απόφαση που θα πάρει το κανάλι αφού τα βάλουν όλα κάτω. Εγώ έχω δηλώσει ότι προτίθεμαι να συνεχίσω τη «Μουρμούρα» και για δέκα χρόνια, δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Δεν θα θέλατε να κάνετε κάτι καινούργιο;Κάποια στιγμή θα «γεννηθεί» και κάτι καινούργιο αλλά εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Στην παρούσα φάση μου αρέσει πολύ η «Μουρμούρα», οπότε αν μου τελειώσει μπορεί να κάνω και κάτι καινούργιο.
Ο Ηλίας και η Μαρίνα θα ξαναπεράσουν έντονη κρίση;Τόση έντονη κρίση δεν θα υπάρξει στα επόμενα επεισόδια. Οι διαφωνίες που έχουν για διάφορα θέματα της καθημερινότητας είναι αυτές που τους ενώνουν. Σε ένα επεισόδιο, για παράδειγμα, διαφωνούν για την ανακύκλωση: Η Μαρίνα προτείνει ότι πρέπει να ανακυκλώνονται τα σκουπίδια και ο Ηλίας δεν καταλαβαίνει τίποτα (γέλια).
Θεωρείτε ότι η μουρμούρα είναι σαν… «αλατοπίπερο» σε μια σχέση;Ναι, γιατί από τη πλευρά της κωμωδίας δείχνει τη καθημερινότητα μας και αυτό που συμβαίνει. Είναι λίγο τραβηγμένο στ’ άκρα για να εκμαιεύσουμε το αστείο αλλά είναι καταστάσεις που έχουμε ζήσει όλοι μας.
Στην προσωπική σας ζωή υπάρχει κάποιο θέμα για το οποίο να μουρμουράτε συνέχεια;Πλέον, στην ηλικία που είμαι, δεν μουρμουράω πια! Παλαιότερα, ήμουν γκρινιάρης γιατί ήμουν αρκετά νέος και βιαζόμουν γιατί ήθελα να κάνω διάφορα πράγματά. Τώρα, ξέρω να περιμένω κιόλας…
Αισθάνεστε «χορτάτος» σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο;Πάρα πολύ! Αν σκεφτείς ότι από το ’80 μέχρι και σήμερα δεν έχω σταματήσει να δουλεύω, είναι πολλά τα χρόνια και έχω κάνει τα πάντα. Το μόνο που δεν έχω κάνει είναι μιούζικαλ και θα το επιχειρήσω τον χειμώνα με τη «Matilda».
Όταν σας προτάθηκε, είχατε ενδοιασμούς;Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι αν θα μπορώ να ανταπεξέλθω. Σε πρώτη φάση ζήτησα να ακούσω τα τραγούδια, για να δω αν μπορώ να τα πω, και αφού βεβαιώθηκα ότι μπορώ, είπα το «ναι»! Έπειτα είδα διάφορα στιγμιότυπα από τη παράσταση και όλα συνηγορούσαν στο να απαντήσω θετικά επειδή είναι μοναδική στο είδος της και θα το δείτε και εσείς. Καταρχάς έχει εξαιρετικούς πρωταγωνιστές που είναι τα ίδια τα παιδάκια και από εκεί και πέρα είμαστε εμείς: Κώστας Κόκλας, Κατερίνα Παπουτσάκη, Μπέτυ Μαγγίρα.
Ποιον ρόλο θα κρατήσετε στο μιούζικαλ;Κάνω τη κακιά διευθύντρια, τη Μις Τράντσμπουλ. Ακόμα και όταν τραγουδάει, το κάνει γυναικεία, οπότε πρέπει να γίνω κακιά, στριφνή γυναίκα. Δεν είναι ότι πιο εύκολο αυτό που θα κάνω.
Παράλληλα, όμως, συνεχίζετε «Το παράξενο ζευγάρι» στο Θέατρο Ζίνα. Είναι μία από τις παραστάσεις που πήγαν αρκετά καλά, δόξα τον Θεό, και συνεχίζουμε μέχρι τα τέλη Απριλίου. Από εκεί και πέρα θα περιοδεύσουμε ανά την Ελλάδα.
Η φετινή χρονιά ήταν δύσκολη για τα θέατρα, έτσι; Πολλά δεν πήγαν καλά…Για μένα δεν έχει σημασία αν κάποιο θέατρο πάει καλά ή δεν πάει, αλλά να υπάρχει πολυφωνία. Κάθε παράσταση διαγράφει την πορεία της. Ωστόσο, αν μια παράσταση, δεν πάει καλά, και πάλι κέρδος είναι: Γίνεται μια έρευνα, ένα πολιτιστικό γεγονός.
Δεν είναι, όμως, ρίσκο για έναν παραγωγό;Το θέατρο δεν έχει ποτέ «συνταγή» για το αν θα πετύχει ή όχι. Και για αυτό αξίζει ένα «μπράβο» στους παραγωγούς που παίρνουν αυτά τα ρίσκα. Ο Έλληνας παραγωγός δεν υποστηρίζεται από πουθενά. Δεν έχει φορολογικές ελαφρύνσεις, για να μην πω για τα μέτρα που υφίστανται και τα χαμηλά εισιτήρια. Θεωρώ τη θεατρική παραγωγή …«βίτσιο».
Παρόλα αυτά ασχολείστε και εσείς με την θεατρική παραγωγή… Κι εγώ είμαι λάτρης του ρίσκου (γέλια). Δεν συνηθίζω να κάνω αυτή τη δουλειά για να κάνω καταθέσεις. Για μένα το χρήμα είναι ένα χαρτί με τυπωμένα νούμερα και πρέπει να ανακυκλώνεται: Όπως μπαίνει στην τσέπη, να βγαίνει για να καταθέσεις εσύ ως όραμα.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !