Ρίγγα ναι...Γεωργίου όχι!

Κωνσταντίνος Κότσαρης
1
Μία
«Θάλασσα φωτιά» ξεχειλίζει στην TV!

Σχεδόν ένα χρόνο μετά το τέλος της καθημερινής δραματικής σειράς του ΑΝΤ1, «Δίδυμα Φεγγάρια», όπου βασιζόταν στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ρένας Ρώσση – Ζαΐρη, ακόμα ένα βιβλίο ετοιμάζεται να μεταφερθεί στην TV!

Ανά διαστήματα πολλοί παραγωγοί και δημιουργοί στρέφονται στην ελληνική λογοτεχνία, αναζητώντας το βιβλίο που μπορεί να μεταφερθεί σχετικά εύκολα στην τηλεόραση και να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού. Τα τελευταία βιβλία, μάλιστα, που είδαμε ήταν «Τα πέντε κλειδιά» της Λένας Μαντά και τα «Δίδυμα Φεγγάρια» της Ρένας Ρώσση – Ζαΐρη, με το δεύτερο να σημειώνει αρκετά καλή πορεία στους πίνακες τηλεθέασης.
Η Ρένα Ρώσση – Ζαΐρη, μάλιστα, είχε κάνει μία πολύ καλή συμφωνία με την Βάνα Δημητρίου, τον Ανδρέα Γεωργίου και τον Κούλλη Νικολάου όπου πέρα απ’ τα δικαιώματα του βιβλίου «Δίδυμα Φεγγάρια» είχε δώσει και τ’ αντίστοιχα του «Δυο φιλιά για την Αμέλια» τα οποία, όμως, έληξαν το καλοκαίρι. Ωστόσο, η αγαπημένη συγγραφέας επιθυμεί να ξαναδεί ένα βιβλίο της στην τηλεόραση που με τόση θέρμη «αγκάλιασε» το κοινό και έτσι ζήτησε από πολύ γνωστή σεναριογράφο να προχωρήσει στη διασκευή του και εν συνεχεία να κινήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες. 

Πρόκειται για το κοινωνικό – αισθηματικό μυθιστόρημα «Θάλασσα φωτιά» το οποίο είναι κεντημένο με την αλμύρα της αγάπης, βουτάει σε μια θάλασσα – φωτιά, στην αθωότητα των παιδικών χρόνων, στον ρομαντισμό της εφηβείας αλλά και στη «μαγική» βοήθεια: Τη δύναμη της ψυχής. Πιο συγκεκριμένα, οι ιστορίες που θίγονται είναι η εμφάνισή ενός πολυτελέστατου γιοτ το οποίο εμφανίζεται σε κάποιο νησί του Αιγαίου και ένα προσφυγόπουλο, ο μικρούλης Τζαμάλ, εξαφανίζεται. Από την άλλη, η Ηλιάνα πασχίζει να ανακαλύψει τον έρωτα. Ντύνεται νύφη για να πάει στην εκκλησία. Και ξυπνάει δίπλα σ’ έναν άντρα μαχαιρωμένο. Ο Άλκης φτάνει στα άκρα για μια γυναίκα. Παίζει στα ζάρια την καριέρα του. Ακόμα και την ίδια του τη ζωή. Παράλληλα, ο Ορέστης μαγεύεται από αρώματα και γεύσεις. Γίνεται σεφ, ταξιδεύει σε μέρη μακρινά αναζητώντας ένα κοχύλι και κάτι μάτια. Μάτια βυζαντινά. Ώσπου ανακαλύπτει την αγάπη. Μια γυναίκα ανάμεσα σε δύο άντρες. Παθιασμένοι έρωτες, έρωτες-φωτιά. Συγκλονιστικές ανατροπές και κατάσκοποι. Γευστικά ταξίδια στις μυρωδάτες γωνιές της Γης κι αρώματα πολύτιμα που αποκαλύπτουν κρυμμένα μυστικά.

Η πρόταση για τη μεταφορά του συγκεκριμένου βιβλίου αλλά και το σενάριο έχουν κατατεθεί ήδη σε μεγάλο κανάλι, αλλά μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση για το αν θα εξασφαλίσει το «πράσινο φως» ή όχι.

Παναγιώτης Μουλόπουλος-Mytv

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Η απόδοση ενός βιβλίου σε μία σειρά είναι μία δύσκολη υπόθεση να θυμίσουμε ότι όσα βιβλία γίνανε καθημερινές σειρές το αποτέλεσμα ήταν τραγικό διότι τράβαγαν τους ήρωες από τα μάλια και κατέληγε στο τέλος να μην έχει καμία σχέση η πλοκή του βιβλίου με τη σειρά Ήταν απογοητευτικό τόσο για τον συγγραφέα όσο και για τους αναγνώστες που είχαν διαβάσει αυτό το βιβλίο.Η τελευταία σειρά η οποία έγινε μεγάλη επιτυχία και ήταν βασισμένη σε ένα βιβλίο ήταν ''το νησί'' και οι πιο παλιοί θα θυμούνται και ''την αίθουσα του θρόνου'' που σημείωσαν υψηλές τηλεθεάσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !