Αναστατωμένη η ΕΡΤ με τη μυθοπλασία - Όλο το ρεπορτάζ...

0

Με ξένες σειρές ενισχύει το πρόγραμμά της η ΕΡΤ. Επαναλαμβάνω: ξένες!
Για ακόμη μία σεζόν η κρατική τηλεόραση που συνεχίζει να εισπράττει το ανταποδοτικό τέλος- χαράτσι από τους Έλληνες φορολογούμενους συνεχίζει να αγνοεί και να… σνομπάρει την εγχώρια παραγωγή μυθοπλασίας.

Όχι ότι δεν έχουν υπάρξει πολλές προτάσεις –μεταξύ των οποίων και αρκετές αξιόλογες- από Έλληνες δημιουργούς. Ούτε βεβαίως δεν υπάρχουν χρήματα αφού, όπως ανέφερα, το ταμείο της ΕΡΤ έχει χρήματα τα οποία όμως τα στελέχη της επιλέγουν να δίνουν σε… άλλες παραγωγές κι όχι μυθοπλασίας.

Βέβαια ,αξίζει να αναφέρω ότι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου υπήρξαν τρεις προτάσεις που όλα έδειχναν ότι θα πάρουν το πράσινο φως για να περάσουν στην παραγωγή, αλλά… ευτυχώς τελικά τις «πάγωσαν». Και… αντιφάσκω γράφοντας «ευτυχώς» γιατί και οι τρεις συγκεκριμένες προτάσεις ήταν τέτοιες που θα δικαίωναν αυτούς που δεν θέλουν να δοθούν χρήματα στην εγχώρια μυθοπλασία καθώς –όπως αναφέρουν «κακές γλώσσες» – ήταν… επιθυμίες από κυβερνητικά στελέχη αλλά που στελέχη της ΕΡΤ απέρριψαν… για το καλό τους, γνωρίζοντας ότι μετά από χρόνια αποχής από την παραγωγή εγχώριας μυθοπλασίας οι συγκεκριμένες επιλογές θα ξεσήκωναν εναντίον τους και τα… μνημεία που βρίσκονται στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής!  Προς το παρόν λοιπόν οι τρεις αυτές προτάσεις έχουν –ευτυχώς, όπως ανέφερα!- μείνει αναξιοποίητες στα συρτάρια στελεχών της ΕΡΤ ενώ όμως εκτός από αυτές… τίποτα άλλο δεν γίνεται.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου πριν από την περίοδο των εορτών στελέχη της ΕΡΤ έριξαν ξανά στο τραπέζι θέμα για παραγωγή εγχώριας μυθοπλασίας αλλά για ακόμα μία φορά «έφαγαν πόρτα» καθώς τους διευκρινίστηκε ότι υπάρχουν άλλες προτεραιότητες –ή… εντολές όπως λένε οι «κακές γλώσσες»- για το πού θα δοθούν χρήματα από το ταμείο της κρατικής τηλεόρασης. Γιατί μπορεί στην ΕΡΤ να… σνομπάρουν την ελληνική μυθοπλασία αλλά τελικά πολλά από όσα λέγονται για τη λειτουργία της κρατικής τηλεόρασης δεν είναι… αστικοί μύθοι!

Newsit - Γρηγόρης Μελάς

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !