ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ «Στους ήχους του Μπιγκ Μπεν»

0
Η νέα ενημερωτική εκπομπή, «Στους ήχους του Μπιγκ Μπεν» του Λάμπη Τσιριγωτάκη από το Λονδίνο, που κάνει έναρξη αυτό το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 στις 16:00 στην ΕΡΤ1,
αναφέρεται σε τέσσερα θέματα.
- Στις μέχρι τώρα επιπτώσεις του Brexit και το σχετικό θέμα αναλύουν ο καθηγητής Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του China's College στο Λονδίνο, Ράσελ Φόστερ και η ελληνικής καταγωγής διεθνής οικονομολόγος Βίκυ Πράις. Ο καθηγητής Φόστερ επισημαίνει κυρίως τον κοινωνικό διχασμό που έχει προκαλέσει το Brexit στην Αγγλία και μπορεί ο κοινωνικός αυτός διχασμός να μεταδοθεί κα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ πιστεύει ότι η Ελλάδα και οι χώρες του Νότου θα έχουν καθοριστικό ρόλο στην επιβίωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
- Με την ευκαιρία της επετείου των διακοσίων χρόνων από την ημέρα που το Βρετανικό Μουσείο αγόρασε από τον λόρδο Έλγιν τα γλυπτά του Παρθενώνα, η βραβευμένη Βρετανό- νοτιοαφρικανή ηθοποιός Λαίδη Τζάνετ Σούτζμαν, ανέλαβε ρόλο στη βρετανική επιτροπή για την επιστροφή των Μαρμάρων και δίνει αποκλειστική συνέντευξη στην εκπομπή. Για το ίδιο θέμα μιλάει στην εκπομπή ο αντιπρόεδρος της βρετανικής επιτροπής για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, καθηγητής Αρχαίων Ελληνικών στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, Πολ Κάρτλετζ. Το Βρετανικό Μουσείο απαντάει και επαναλαμβάνει τη θέση του με την εκπρόσωπό του, Χάνα Μπόλτον.
- Το ισχυρό λόμπι των Ελλήνων τραπεζιτών στο Λονδίνο μέσα από τη συνέντευξη του προέδρου του συλλόγου τους, Αντώνη Νατζόπουλου, κάνουν προτάσεις για να βοηθούν με τις πληροφορίες τους και την εμπειρία τους την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση και τους έλληνες επιχειρηματίες που θέλουν να δραστηριοποιούνται στον διεθνή χώρο.
-Τέλος, στο κεφάλαιο «Λαμπρές σελίδες της διασποράς», που θα υπάρχει σε κάθε εκπομπή, ο Έλληνας καθηγητής στο Imperial College του Λονδίνου, Σάκης Μανταλάρης, αναφέρεται στα αποτελέσματα των ερευνών του στις θεραπείες με τα κύτταρα.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !