Ο θεατροποιός επιστρέφει

0

Η διάσημη κωμωδία του Τόμας Μπέρνχαρντ «Ο Θεατροποιός» σε σκηνοθεσία του Ακύλλα Καραζήση, με τον Νίκο Χατζόπουλο σε έναν ρόλο-σταθμό στην πορεία του, χαρακτηρίστηκε πέρυσι από κοινό και κριτικούς ως ένα από τα σημαντικότερα θεατρικά γεγονότα της σεζόν, και ως ένας φόρος τιμής σε όσους κάνουν θέατρο στις μέρες μας. 

Ο θεατροποιός Μπρουσκόν φτάνει με τον περιπλανώμενο θίασό του -τον γιο, την κόρη και τη γυναίκα του- στο πανδοχείο μιας λιλιπούτειας κοινότητας, προκειμένου να παίξουν για ένα μόνο βράδυ το μοναδικό έργο του, με τίτλο ο «Τροχός της Ιστορίας». Όλα τα έργα του Αυστριακού συγγραφέα Τόμας Μπέρνχαρντ είναι ένας αενάως συνεχιζόμενος μονόλογος. Ήρωες που μιλούν ακατάπαυστα σε μία σκυταλοδρομία χιλιάδων λέξεων. Στον «Θεατροποιό», αυτός ο μέγας σαρκαστής του μεταπολεμικού κόσμου καταπιάνεται και πάλι με το αγαπημένο του θέμα: μιλώντας για το θέατρο και τους ανθρώπους του, κάνει ένα πικρό σχόλιο πάνω στο ίδιο το θέατρο, την ιλαροτραγική του διάσταση, και τη ματαιότητά του. 

Στα θέματα που χρησιμοποιεί ο Μπέρνχαρντ στα έργα του περιλαμβάνονται η φθορά του σώματος, η ήττα της σκέψης και το μάταιο των ανθρώπινων προσπαθειών. Οι ήρωές του είναι αρτίστες, τραγουδίστριες της όπερας, φιλόσοφοι, στρατηγοί, και συνθέτουν ένα και μόνο πρόσωπο με τρεις πτυχές: την επιτυχημένη διάνοια, την αποτυχημένη διάνοια, και τον αφηγητή. Στα έργα του η σιωπή καλύπτεται από λόγια. 

Από την Κυριακή 2 Οκτωβρίου η διάσημη κωμωδία του Τόμας Μπέρνχαρντ ανεβαίνει στο θέατρο Πόρτα για δέκα μόνο παραστάσεις (Μεσογείων 59, Αμπελόκηποι Τετάρτη έως Κυριακή στις 21.15 Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 771 1333)


 protothema

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !