Η τηλεκριτικός Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου στο Face2Face του tvnea.com:Η Ναταλία Γερμανού χαραμίζεται...

Κωνσταντίνος Κότσαρης
0










Υπηρετεί το τηλεοπτικό ρεπορτάζ και τηλεοπτική κριτική για 42 ολόκληρα χρόνια.Διαθέτει τεράστια εμπειρία και θεωρείται από τις πιο καταξιωμένες στο είδος της.Αναφέρομαι φυσικά στη γνωστή δημοσιογράφο και τηλεκριτικό Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου,η οποία μας παραχώρησε μία αποκλειστική και άκρως απολαυστική συνέντευξη!!

Ποια είναι η αίσθησή σας για το μέλλον των 4 καναλιών που έχουν μείνει χωρίς άδεια;
Δεν είναι μόνο τέσσερα. Παραβλέπετε το Μακεδονία TV και το ΑΡΤ π.χ. Αυτά τα κανάλια έχουν πάρει άδεια πανελλαδικής εμβέλειας από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, τη μόνη αρμόδια γι αυτό αρχή.. Θέλω να ελπίζω ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας θα επιβάλει τη νομιμότητα, όποια και αν είναι αυτή. Αν ο νόμος Παππά κριθεί αντισυνταγματικός, θα αλλάξουν τα πράγματα, θα κηρυχθεί άκυρη η δημοπρασία και σίγουρα θα υπάρξει νέα νομοθετική ρύθμιση, αφού προηγουμένως συγκροτηθεί με νέα σύνθεση το ΕΣΡ και σύμφωνα με το σύνταγμα, το μόνο αρμόδιο για να εγκρίνει τις άδειες, Στην άλλη περίπτωση, να δικαιωθεί δηλαδή η κυβέρνηση, θα μείνουν άνεργοι πολλοί εργαζόμενοι στα κανάλια που δεν έχουν άδεια και θα κλείσουν μέχρι το Δεκέμβριο, στο δρόμο. Κάποιοι θα απορροφηθούν στα δυο καινούργια που αδειοδοτήθηκαν άλλα οι περισσότεροι θα είναι εκτός. Υπάρχουν όμως και οι παράπλευρες απώλειες. Θα υπάρξουν πολύ μεγάλες περικοπές, στη τηλεοπτική παραγωγή καθώς το πρόγραμμα τεσσάρων καναλιών χρειάζονται λιγότερα σήριαλ ,shows κ.λ.π. Αυτό σημαίνει ότι το καλλιτεχνικό και τεχνικό δυναμικό της χώρας θα μείνει επίσης χωρίς δουλειές. Δεν θέλω να δω αυτές τις εξελίξεις .Ελπίζω ότι και οι υπάρχοντες και νέοι σταθμοί μπορούν να βρίσκονται στην αγορά , και να υπάρχει όποιος αντέχει, συνεπής στις οικονομικές υποχρεώσεις του προς πάσαν κατεύθυνση. Και θέλω ο νόμος για τα ΜΜΕ να προβλέπει ότι αν κάποιος δεν είναι συνεπής χάνει την άδεια εκπομπής.

Κυβερνητική,εργοδοτική ή τραπεζική είναι η ευθύνη για το ενδεχόμενο και πιθανό κλείσιμο του Μέγκα;
Συνδυασμός όσων αναφέρετε. Δεν κατάλαβα (αλλά υποψιάζομαι) π.χ. γιατί δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της ΤΥΛΕΤΥΠΟΣ, αφού τα χρήματα που υπήρχαν και τα περιουσιακά του στοιχεία υπερέβαιναν τα ποσά των δανείων και επίσης γιατί δεν έγιναν νέες συμφωνίες με τις τράπεζες ,όπως ζητήθηκε από τους μετόχους ..Η δέσμευση των λογαριασμών ανάγκασε την εταιρία να σταματήσει να πληρώνει τους υπαλλήλους και χρέη που είχε σε συνεργάτες της, δόσεις δανείων, ασφαλιστικά ταμεία,κ.λ.π. Δεν κατάλαβα γιατί οι μέτοχοι δεν έκαναν την απαιτούμενη αύξηση κεφαλαίου και ρίχνει σήμερα ο ένας το βάρος στον άλλον. Αν δεν ήθελαν να ασχοληθούν με το χώρο των ΜΜΕ, γιατί δεν πούλησαν το κανάλι, πριν το απαξιώσουν και χάσει και την αξιοπιστία και την αξία του. Η κατάρρευση του Mega βέβαια είχε αρχίσει νωρίτερα όταν ο περιορισμός των εσόδων από τη διαφήμιση έγινε αισθητή. Όμως αυτό ήταν κάτι που μπορούσε να αντιμετωπιστεί, όπως έγινε στον ΑΝΤ1, τον Alpha, STAR, SKAI κ.α

Θα καταφέρουν οι 2 νέοι παίκτες(Καλογρίτσας-Μαρινάκης) να κερδίσουν στο άμεσο μέλλον μερίδιο στην τηλεθέαση και στη διαφημιστική πίτα;
Αν τα κανάλια που θα δημιουργήσουν έχουν πολυφωνία, αξιοπιστία,εγκυρότητα , καλής ποιότητας ποικίλο ψυχαγωγικό πρόγραμμα βασισμένο σε νέες ιδέες και καλό σχεδιασμό, γιατί να μην πάρουν καλό μερίδιο από τη διαφήμιση;

Μετά από 6 χρόνια ο Γιώργος Λιάγκας αποχωρεί από την πρωινή ζώνη. Είναι μία σωστή κίνηση για εκείνον;Θα τα καταφέρει η Φαίη Σκορδά μόνη της
Και η Φαίη και ο Γιώργος έκαναν πολύ καλή τηλεοπτική καριέρα και χωριστά. Για να αποφασίσουν να πάρουν τηλεοπτικό ..διαζύγιο ξέρουν και οι δυο ότι μπορούν να στηριχτούν ο καθένας στις δικές του δυνάμεις. Συμφωνώ δε που κάνουν αυτό το βήμα σε περίοδο που γνωρίζουν επιτυχία ως δίδυμο και δεν το έκαναν ως αποτέλεσμα μιας φθοράς που θα μπορούσε να υπάρξει μελλοντικά.

Το δίδυμο Μουτσινάς-Ηλιάκη θα μπορέσει να φέρει πίσω το κοινό του στην απογευματινή ζώνη του Alpha;
Το “Δέστε τους” ήταν νέα τηλεοπτική πρόταση όταν δημιουργήθηκε και γνώρισε επιτυχία στον Alpha και στηρίχθηκε στους δυο τους. Δένουν μεταξύ τους, έχουν χημεία, συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον. Και χώρια δεν έκαναν κάτι.. Δεν αποκλείεται λοιπόν το “Ξαναδέστε τους” να πετύχει. Θα εξαρτηθεί όμως σίγουρα και από τι θα υπάρχει απέναντι τους στα άλλα κανάλια, αλλα να “πατώσουν” το αποκλείω.

Πώς κρίνετε το φαινόμενο "Μένιος Φουρθιώτης";
Εντυπωσιακό το πως ο συγκεκριμένος κατάφερε να σβήσει το ..αμαρτωλό παρελθόν του με την Αλεξανδράτου και να γίνει επιτυχημένο(από πλευράς τηλεθέασης) τηλεοπτικό πρόσωπο. Τον βοήθησε η αυτογνωσία του και το γεγονός ότι κατάφερε να καθίσει δίπλα του ανθρώπους που χαίρουν εκτίμησης από το τηλεοπτικό κοινό και δεν είχε ανταγωνισμό στην ώρα του από άλλες εκπομπές. Το μεγάλο μείον του είναι τα γλωσσικά και συντακτικά λάθη στο λόγο του και το ότι όταν κάποιος τον δυσαρεστεί και τον έχει θυμώσει, χάνει την ψυχραιμία και απαντά με κακία. Το χειρότερο για εμένα ήταν ο τρόπος που χειρίστηκε -στην εκπομπή του-το θέμα της αποχώρησης-που ο ίδιος προκάλεσε -της Ρούλας Κορομηλά, όταν εκείνη παραιτήθηκε από το “Ε”, μια εβδομάδα πριν από την τελευταία , για τη σεζόν, εκπομπή του “Bravo Ρούλα”. Τα υπονοούμενά του ότι δεν ήταν άξια να γίνει μάνα και γι αυτό δεν έγινε, είναι χειρότερο από την συμπόρευση του με την Τζούλια.

Το δίδυμο Μπεκατώρου-Ουγγαρέζος θα μπορέσει να σταθεί απέναντί του σε αυτή τη τόσο ανταγωνιστική ζώνη;
Πιστεύω ότι η Μαρία Μπεκατώρου λειτουργεί καλύτερα μόνη της. Όταν είναι μαζί με κάποιον(όπως πέρσι στο Σ.Κ με τον Μουτσινά, και πρόπερσι με Αρναούτογλου -Σταρόβα) κάνει πίσω. Αυτό οφείλεται στο χαρακτήρα, στην ευγένεια της και στο ότι δεν θέλει να καπελώνει τους άλλους. Αν η εκπομπή τους έχει κάτι καινούργιο να δώσει και καλούς έξυπνους συνεργάτες και ενδιαφέρουσα θεματολογία, έχει πιθανότητες να είναι μια απάντηση στη μονοκρατορία των “Αποκαλυπτικών”..

Πέτρος Κωστόπουλος ή Γρηγόρης Αρναούτογλου;
Ο Πέτρος έφερε το βραδινό ανάλαφρο talk show στην τηλεοπτική ζωή μας, ο Αρναούτογλου το κέρδισε στην αναμέτρηση. Στην περσινή σεζόν ελάχιστες από τις εκπομπές του Κωστόπουλου δεν θύμιζαν παλαιότερες, και οι συνεντεύξεις εστίαζαν σε θέματα που λίγο ενδιέφεραν τον τηλεθεατή. Ο Γρηγόρης ήταν πιο ευέλικτος. Με ενόχλησε όμως ότι κάλεσε στην εκπομπή του ανθρώπους των οποίων γνώριζε καλά-όπως κι εμείς- τις προκλητικές απόψεις για τον ρατσισμό και τους κάθισε στις πολυθρόνες του, μόνο και μόνο για να κάνει νούμερα τηλεθέασης

Ποιες είναι οι τηλεοπτικές αδυναμίες της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου;
Πολλές, άπειρες...Το λάθος της είναι ότι δεν τις καταλαβαίνει .Πιστεύω πως ό, τι είχε να δώσει το έχει δείξει .Δεν κάνει κάθε όμορφη, ξανθιά ,καλλίγραμμη κοπέλα για πρώτο τηλεοπτικό βιολί.

Η Χριστίνα Λαμπίρη ξανά το μεσημέρι και η Ναταλία Γερμανού ξανά το πρωί. Θεωρείτε πως θα τα καταφέρουν στις παραδοσιακές τους ζώνες;
--Η Χριστίνα Λαμπίρη είναι ..πάσης ώρας και πάντα καταφέρνει να κάνει εκπομπές που βρίσκουν ανταπόκριση. Η Ναταλία είναι καλή για μουσικές εκπομπές και μέχρι τώρα ο, τι άλλο έχει κάνει ήταν μέτριο. Φοβάμαι ότι χαραμίζεται σε εκπομπές που την ίδια δείχνουν να μην την ενδιαφέρουν.

Σας αρέσει τηλεοπτικά η Κατερίνα Καινούργιου;Θα μπορέσει να αντέξει απέναντι από το ¨σαρωτικό¨ Happy Day;
Δεν μου αρέσει να βλέπω μόνο βλεφαρίδες-κάγκελο και τρέσσες. Μ αρέσει να βλέπω ανθρώπους που έχουν κάτι να μου πουν. Η Σταματίνα Τσιμτσιλή έχει υπόβαθρο παιδείας και γνώσεων και είναι πάντα ενημερωμένη για όλα , όσο ελάχιστες. Αν δεν είχε αναγκαστεί λόγω των συγκυριών να εγκαταλείψει την ενημέρωση(έκανε τα διεθνή στο Μακεδονία)σήμερα θα ήταν μια εξαιρετική παρουσιάστρια Ειδήσεων σε κάποιο κανάλι.

Ήσασταν από τους λίγους που πριν από δύο χρόνια έκαναν λόγο για "τηλεοπτικό κάψιμο" του Μάρκου Σεφερλή λόγω της υπερέκθεσης.
Τελικά θεωρείτε πως "κάηκε";
Δεν τον έκαψε μόνο η υπερέκθεση. Αυτό βοήθησε Τον έκαψε κυρίως ότι μετέβαλε μια πρωινή-και μετά και το βραδινό show- σε επιθεώρηση του Δελφινάριου. Γιατί αυτό μπορεί να κάνει, αν κρίνω και από το πώς παρουσιάζει και το “Ραντεβού” στο Star.

Κέρδισε τελικά το στοίχημα η Ζήνα Κουτσελίνη;
Βεβαίως. Αξιοποίησε την πολυετή εμπειρία της πίσω από τις κάμερες και μετά από λίγη χρονική περίοδο βρήκε τη θεματολογία που άγγιξε το κοινό.

Ξεχωρίζετε κάποιο από τα νέα πρόσωπα;
Δεν με έχει εντυπωσιάσει κάποιο. Ξεχωρίζω κάπως τη Μαρία Μπεκατώρου για την αμεσότητά της και την καλή επικοινωνία της με τον τηλεθεατή. Και τον Πέτρο Πολυχρονίδη, για το χιούμορ, τις ατάκες του, τον τρόπο που κινείται μέσα στο στούντιο. Κατάφερε να δώσει νέα πνοή και παλμό σε ένα τηλεπαχνίδι που έμοιαζε σκωροφαγωμενο.

Ποιο πρόσωπο εμπιστεύεστε περισσότερο για την ενημέρωση σας;
Όποιον πίσω του κρύβονται ελάχιστα προσωπικά συμφέροντα ή αντιστέκεται να υποκύπτει στα εργοδοτικά συμφέροντα.

Υπάρχει κάποια ψυχαγωγική εκπομπή που να βλέπετε με ευχαρίστηση και όχι λόγω της διαστροφής του επαγγέλματος σας;
Τα talent shows της ιδιωτικής τηλεόρασης και τις υπέροχες ξένες σειρές της ΕΡΤ.

Η Ελένη Μενεγάκη έχει αποφασίσει να αφιερώνει καθημερινά τεράστιο μέρος της εκπομπής της στο telemarketing.Αυτό είναι κάτι που θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για εκείνη στο μέλλον;
Το θεωρώ βέβαιο και φάνηκε καθαρά πέρσι,που τα νούμερα πήραν την κατηφόρα.

Σας άρεσε η περσινή επιστροφή της Ρούλας Κορομηλά;Θεωρείτε πως πρέπει να ξανακάνει κάποια αντίστοιχη απόπειρα;
Ένας άνθρωπος που δίδαξε τηλεοπτική ψυχαγωγία,μπορεί να επανέρχεται κατά διαστήματα ,με κάτι πλούσιο και θεαματικό, να φωτίζει λίγο τη σκοτεινή κατά τα άλλα μικρή οθόνη μας. Με την επανεμφάνισή της δεν πρόδωσε αυτό που ξέρει να κάνει καλά.

Έχετε αδικήσει μέσα από την κριτική της κάποιον όλα αυτά χρόνια;Αν ναι,μπορείτε να μας πείτε ποιον;
Λογικά θα έχω αδικήσει κάποιους σαράντα δυο χρόνια που κάνω κριτική για τα τηλεοπτικά πρόσωπα ..Μου έχουν παραπονεθεί ελάχιστοι. Ο τότε σύζυγος της Μάγιας Τσόκλη, όταν έγραψα για το υπέρογκο κόστος της εκπομπής της στη δημόσια τηλεόραση και για το γεγονός ότι είχε δύο μισθούς από το δημόσιο και ως βουλευτίνα και ως παρουσιάστρια εκπομπής, πράγμα που απαγορευόταν από το νόμο. Όμως και περικοπή στο κοστολόγιο της εκπομπής έγινε και εκείνη παραιτήθηκε από την αμοιβή της από την ΕΡΤ. Ο έτερος που δεν παραπονέθηκε απλώς, αλλά με καθύβρισε σκαιότατα στο τηλέφωνο είναι ο Νίκος Στραβελάκης. Είχε δίκιο. Είχα γράψει κάτι για το δελτίο ειδήσεων που είχε παρουσιάσει ο ίδιος στο Mega .. Μόνο που αυτό για το οποίο έκανα κριτική είχε μεταδοθεί σε δελτίο ειδήσεων ...άλλου καναλιού. Τόσα είχα δει, τόσα δελτία ταυτόχρονα,τόσες ώρες, μπερδεύτηκα. Τη "συγγνώμη" μου δεν την άκουσε γιατί μου έκλεισε το τηλέφωνο..

Τελικά τα τηλεοπτικά πρόσωπα βελτιώνονται μέσα από τις κριτικές; 
Όποιος καταλαβαίνει πως δεν υπάρχει εμπάθεια ή κακοπιστία σε μια αρνητική ή σκληρή κριτική ,βελτιώνεται. Είναι λίγοι όμως αυτοί. 

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τη Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου για αυτή την πολύ όμορφη συνέντευξη.Μη ξεχνάτε πως μπορείτε να τη διαβάζετε και στη στήλη της στον "Ελεύθερο Τύπο"

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !