Αλέξης Γεωργούλης; Δεν είχα ποτέ σκοπό να γίνω πλούσιος. Δεν θαμπώνομαι από τη χλιδή και τα φώτα.

0
Με μια βαλίτσα στο χέρι, ο Αλέξης Γεωργούλης μόλις γύρισε μια ταινία στην Αμερική, γνωρίζει τεράστια επιτυχία στην Αγγλία με τη σειρά The Durrells ενώ στην Ελλάδα καταφέρνει να ξεκουραστεί γράφοντας παράλληλα το σενάριο μιας δικής του ταινίας. Ο ηθοποιός που προκαλεί λιποθυμίες στον γυναικείο πληθυσμό, αποκαλύπτει στο Weekend τι τρέχει με την Τόνια Σωτηροπούλου, αν έχει βρει την ευτυχία στην προσωπική του ζωή αλλά και γιατί οι ξένοι ενδιαφέρονται για την Ελλάδα.


Κινείσαι μεταξύ Αμερικής, Αγγλίας και Ελλάδας...
Μόλις γύρισα από την Αμερική όπου τελείωσα τα γυρίσματα μιας ταινίας με τίτλο "Everything is wonderful ", στην οποία πρωταγωνιστικούς ρόλους έχει η Τόνια Σωτηροπούλου με την Pia Mechler η οποία είναι και η σκηνοθέτης. Συμμετείχα σε κάποιες σκηνές. Παράλληλα ταξιδεύω συχνά και στο Λονδίνο όπου κάνουμε πρόβες και fitting για τη αγγλική σειρά The Durrells και στη συνέχεια πηγαίνουμε στην Κέρκυρα όπου και πραγματοποιούμε τα γυρίσματά της σειράς.
Με αφορμή τον τίτλο της ταινίας, πόσο όμορφα είναι όλα στη ζωή σου;
Δεν θα έλεγα ότι είναι όλα όμορφα αλλά θα έλεγα τα περισσότερα γιατί αισθάνομαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Ο τίτλος της ταινίας με αντιπροσωπεύει σαν ευχή γιατί όλα μπορεί να γίνουν όμορφα και αν όλα είναι όμορφα εξ αρχής δεν έχει νόημα, γιατί θα πρέπει να υπάρχει μια κλίμακα.
Ποιος είναι ο ρόλος σου στην ταινία;
Στην ταινία είμαι ιδιοκτήτης ενός μπαρ, που ο χαρακτήρας του είναι αρκετά μακριά από μένα γιατί είναι ένας τύπος που θέλει να ισορροπήσει τα πράγματα στη ζωή του, να κάνει μια σταθερή σχέση και παιδιά. Τον καταλαβαίνω μόνο θεωρητικά αλλά εντάξει. Μέσω της υποκριτικής μπορείς να υποδυθείς πρόσωπα ακόμα κι αν τα καταλαβαίνεις μόνο θεωρητικά.
Είσαι ένας τύπος που τελευταία δηλώνεις πως δεν θέλεις να παντρευτείς και να κάνεις οικογένεια...
Δεν λέω κάτι τέτοιο. Έχω πει ότι στο άμεσο μέλλον δεν έχω κάτι τέτοιο στο πρόγραμμα. Στο μακρινό δεν θέλω να πω τίποτα γιατί δεν βλέπω τίποτα ( σ. σ. γέλια)
Στη σειρά The Durrells η οποία σημεώνει τεράστια επιτυχία στην Αγγλία και χτυπά σε τηλεθέαση το Downtown Abbey, υποδύεσαι έναν ταξιτζή τον Σπύρο Χαλικόπουλο.
H συγκεκριμένη σειρά δεν έχει κάτι που έχουν οι περισσότερες του είδους   και γι αυτό έχει επιτυχία. Εννοώ ότι δεν έχει βρισιές, σκοτωμούς βιασμούς κλοπές. Αυτό  είναι το μυστικό της επιτυχίας της, γιατί ο κόσμος ταυτίζεται όχι με τη ζωή ενός σούπερ ήρωα αλλά με τον ήρωα που ζει μια φυσιολογική ζωή. Αυτές οι σειρές λείπουν από την τηλεόραση. Θα πρέπει να πούμε ότι η υπόθεση της σειράς είναι αληθινή και βασίζεται σε μια τριλογία που έχει γράψει ο Βενιαμίν της οικογένειας ο Τζέραρντ Ντάρελ ,σαν να λέμε απομνημονεύματα. Ο Σπύρος είναι ένας άνθρωπος  που έχει ταξιδέψει αρκετά στον κόσμο, έχει φτάσει μέχρι το Σικάγο,όπου έχει αγοράσει ένα αυτοκίνητο το οποίο έχει φέρει μαζί του στην Κέρκυρα και το έχει κάνει ΤΑΞΙ . Είναι το μοναδικό ταξί που υπάρχει στο νησί. Ο Σπύρος συμπαθεί άμεσα τους Durrells και από την πρώτη στιγμή αρχίζει να τους βοηθά. Κατά έναν τρόπο καλύπτει ένα κενό που υπάρχει στην οικογένεια, αυτό του πατέρα που έχει σκοτωθεί.
Μετά από όλες τις διεθνείς συνεργασίες τις οποίες πραγματοποιείς πώς αντιμετωπίζεις την ελληνική πραγματικότητα όσον αφορά το δικό σου τομέα.
Η εικόνα που έχω μέσα σε όλο αυτό το πήγαινε έλα, δεν είναι καθόλου καλή. Συζητώντας το με τους ανθρώπους που είναι μέσα στο χώρο καταλαβαίνω ότι είναι ακόμα χειρότερη. Από τη στιγμή που έχει πληγεί τόσο πολύ η οικονομία μας η πρώτη στοιβάδα που πλήγεται είναι η καλλιτεχνική. Από την άλλη έχει δημιουργήσει πολλούς παραγωγικούς ανθρώπους. Νομίζω ότι παραγωγικά δεν έχουμε πέσει στη δημιουργία τέχνης. Αν φύγουμε από τον μικρόκοσμο της Ελλάδας, σε παγκόσμια πλαίσια η χώρα μας είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο εξωτερικό και πιστεύω πως αν στρέψουν οι καλλιτέχνες το βλέμμα τους προς τα έξω κα ανοίξουν τα φτερά τους θα πάνε καλά. Ακούγαμε συνέχεια ότι η Ελλάδα και με την οικονομική κρίση και το προσφυγικό θα καταστρέψει την Ευρώπη. Τώρα έφυγαν όλα τα αρνητικά και ο κόσμος ακούει το όνομα Ελλάδα και δείχνει ενδιαφέρον προς τους Έλληνες.
Επόμενα επαγγελματικά σχέδια;
Εκτός από τους Durrells  δουλεύω σαν σεναριογράφος και σκηνοθέτης με την Τόνια Σωτηροπούλου μια ιστορία που θέμα της έχει την Ελληνική πραγματικότητα, συνδυασμένη με τη ματιά του εξωτερικού. Δεν μπορώ να αποκαλύψω πολλά αλλά είναι από τα πιο δημιουργικά κομμάτια της ζωής μου.
Τελικά τι τρέχει με την Τόνια; Είσαστε καλοί φίλοι και συνεργάτες ή κάτι παραπάνω;
Δεν θα ήθελα να πω κάτι σχετικά με αυτό. Αυτό που έχω σκεφτεί ότι είναι το πιο σωστό και νομίζω ότι μέχρι στιγμής δουλεύει είναι να μην δίνω απαντήσεις για όλα αυτά.
Νιώθεις γεμάτος στην προσωπική σου ζωή;
Νιώθω πολύ καλά, είμαι ισορροπημένος. Νομίζω ότι περνάω μια δημιουργική περίοδο.
Πόσο σε απασχολεί η εξωτερική σου εμφάνιση; Αγχώνεσαι αν πάρεις κάποια παραπανίσια κιλά ή δεις να εμφανίζονται ρυτίδες στο πρόσωπό σου;
Δεν αγχώνομαι για τα κιλά ή τις ρυτίδες, προβληματίζομαι όμως  με το πέρασμα του χρόνου  γιατί δεσμεύεται η γκάμα των ρόλων που μπορώ να ερμηνεύσω σαν ηθοποιός.
Θα ήταν πρόκληση για σένα να ερμηνεύσεις έναν γκέι χαρακτήρα ή έναν ηλικιωμένο;
Δεν επιλέγεις με την εμφάνιση αλλά με τον χαρακτήρα που θα ερμηνεύσεις και αυτός είναι ο μεγαλύτερος προβληματισμός που έχει ένας ηθοποιός.
Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια της δουλειάς σου έχεις δει τον τραπεζικό σου λογαριασμό να αυξάνεται;

Όταν ξεκίνησα να δουλεύω δεν περίμενα ότι θα πετύχω. πέρασε μια περίοδος που τα κονδύλια ήταν φουσκωτά όπως και για τους περισσότερους Έλληνες. Εννοείται ότι δουλεύοντας δημιουργείς χρήματα και τώρα που η δουλειά έχει πέσει εννοείται ότι είναι λιγότερα. Πορευόμαστε με τα λιγότερα. Μέσα στην κρίση ζούμε με τα λιγότερα. Δεν είχα ποτέ σκοπό να γίνω πλούσιος. Δεν θαμπώνομαι από τη χλιδή και τα φώτα .
Στην Κορύνα Μαντάγαρη-ΑΓΟΡΑ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !