Η Γιόκο Όνο στην Ελλάδα

Unknown
0
Το ενδεχόμενο να παραστεί η 83χρονη Γιόκο Όνο, τραγουδίστρια - στιχουργός, ακτιβίστρια και σύντροφος του Τζον Λένον στα 51α Δημήτρια (30/9 - 23/10), εξετάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με δηλώσεις της αντιδημάρχου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, Έλλης Χρυσίδου στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων «είναι θετική μεν, αλλά έχει και βεβαρημένο πρόγραμμα.

Πιστεύω, ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός θα "κλειδώσει", το εάν τελικά θα παραστεί αυτοπροσώπως».

Ωστόσο, όπως μας είπε η κ. Χρυσίδου, ακόμα και να μην καταφέρει τελικά να δώσει το «παρών», θα παρουσιαστεί μία μεγάλων διαστάσεων κατασκευή της στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, «το περιεχόμενο της οποίας αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό».

Σύμφωνα με την κ. Χρυσίδου, στα 51α Δημήτρια θα πραγματοποιηθούν συνολικά 43 δρώμενα. Με προϋπολογισμό περί των 400.000 ευρώ, όπως και πέρυσι, τα 51α Δημήτρια θα αφορούν σε 43 εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα σε κλειστούς, αλλά και ανοιχτούς χώρους, όπως μεταξύ άλλων τα: Καπάνι, πλατεία Άθωνος, πλατεία Αριστοτέλους, Αγιορειτική Εστία και τα Σφαγεία.

«Δεν θέλουμε εκδηλώσεις για λίγους αλλά πρωτότυπες βραδιές, που θα αφορούν τους νέους και τους παλαιότερους και που θα προσελκύουν τον κόσμο. Τα κριτήρια που θέσαμε ήταν για άρτια ποιοτικές εκδηλώσεις, με διεθνή προσανατολισμό, αλλά και έμφαση στις εγχώριες ιδέες», επισήμανε η κ. Χρυσίδου. Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε, ότι από τις 43 εκδηλώσεις που θα πλαισιώσουν εφέτος τα 51α Δημήτρια, οι 17 είναι από Έλληνες καλλιτέχνες, ενώ μας επισήμανε ότι «ένα κομμάτι του προγράμματος, αφορά το προσφυγικό και την ένταξη των προσφύγων στην καθημερινότητα της πόλης».

 newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !