Ραδιόφωνα,διαφήμιση και διαφάνεια εφημερίδων τα επόμενα καυτά θέματα που θα εξεταστούν-Όλες οι λεπτομέρειες

0

Την ώρα που ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες εισέρχεται στην τελική του φάση, στην κυβέρνηση ετοιμάζουν τα επόμενα βήματά τους όσον αφορά την αναδιάρθρωση της λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης βάζουν μπροστά το σχέδιο για το ξεκαθάρισμα και του εγχώριου ραδιοφωνικού τοπίου, με ενέργειες αντίστοιχες με αυτές που ακολουθήθηκαν στην τηλεόραση. Η προκήρυξη για την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών αναμένεται είτε εντός του φθινοπώρου είτε στις αρχές του χειμώνα, με τους αρμοδίους να έχουν ήδη καταρτίσει το σχετικό περίγραμμα.

Ταυτόχρονα, θα δρομολογηθούν οι παρεμβάσεις όσον αφορά την παροχή διαφήμισης προς τα περιφερειακά Μέσα, ένα μέτωπο που απασχολεί ιδιαίτερα τόσο τους κυβερνώντες όσο και τους ίδιους τους ιδιοκτήτες που δραστηριοποιούνται στον περιφερειακό Τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό. Μια ακόμη κομβική παρέμβαση θα αφορά την προώθηση του σχεδίου για το barcode στις εφημερίδες, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια στο κομμάτι των κυκλοφοριών. Επι πλέον, θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα καταργεί επί της ουσίας τον νόμο Βενιζέλου που βρίσκεται σε ισχύ για τη χορήγηση διαφημιστικών πακέτων από τράπεζες, ΔΕΚΟ κ.ά. .

Το σχετικό πλέγμα δράσεων της κυβέρνησης αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί -και στο κοινοβουλευτικό πεδίο- μέχρι τα Χριστούγεννα, οπότε το επόμενο τρίμηνο θα είναι στην κυριολεξία… φωτιά για Μαξίμου και Γραμματεία Ενημέρωσης.

Όπως λένε οι γνωρίζοντες τις προθέσεις της κυβέρνησης, καθώς και τη μιντιακή πιάτσα, το μόνο βέβαιο είναι ότι οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες αλλάζουν άρδην το σκηνικό σε όλα τα επίπεδα της ενημέρωσης, καθώς και τις εν γένει ισορροπίες στον χώρο. Όλα τα ζητήματα θα τεθούν επί τάπητος σε συνεργασία που θα έχουν το επόμενο διάστημα ο κ. Παππάς με τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης, Λευτέρη Κρέτσο, ο οποίος, όπως συνέβη και με το κομμάτι των τηλεοπτικών αδειών, θα επιφορτιστεί με την προετοιμασία και του συγκεκριμένου, πολύπλευρου εγχειρήματος. Μάλιστα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σύντομα θα διαρρεύσουν και ορισμένες από τις βασικές προωθούμενες διατάξεις.

parapolitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !