Προβλέπει ο Νόμος άλλες κατηγορίες τηλεοπτικών αδειών;

0
Στην Εφημερίδα των Συντακτών μίλησε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης κ' Επικοινωνίας,Λευτέρης Κρέτσος,σχετικά με το τηλεοπτικό τοπίο και τον διαγωνισμό αδειών που είναι εν εξελίξει.

Αρχικά λέει πως,''το στελεχικό δυναμικό της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας σε συνεργασία με φορείς ,όπως η Ελληνική Αστυνομία, και εταιρείες ,όπως η Singular Logic, έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους για να πάνε όλα πραγματικά ρολόι. Πιστεύω ότι η διαδικασία θα αποτελέσει πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα''. 

Εν συνεχεία, τονίζει:''αποφασίσαμε να δώσουμε τέσσερις άδειες για λόγους που έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι το ραδιοτηλεοπτικό φάσμα δεν είναι απεριόριστο, όπως τονίζει και η Κομισιόν για το δεύτερο ψηφιακό μέρισμα, αλλά και για λόγους βιωσιμότητας, όπως αρμόζει σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή και ευνομούμενη Χώρα. Ειδικά στην Ελλάδα, υπάρχει μεγάλη ανάγκη να έχουμε βιώσιμα οικονομικά σχήματα στον χώρο της ενημέρωσης''.

Ακόμη,αναφορικά με τη βιωσιμότητα,είπε πως ''η βιωσιμότητα δεν είναι μια αφηρημένη έννοια. Έχει να κάνει με την ικανότητα των μέσων ενημέρωσης να είναι ανεξάρτητα και να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες, όπως προστάζει το Σύνταγμα. Αν πραγματικά θέλουμε να τελειώσει η εποχή των θαλασσοδανείων και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας στον χώρο της ενημέρωσης, πρέπει επιτέλους να δούμε σοβαρά το θέμα της βιωσιμότητας''.

Επί πλέον,ο Γενικό Γραμματέας ανέφερε πως ''τέσσερις θα είναι οι άδειες γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας. Στον νόμο 4339/2015 προβλέπονται κι άλλες κατηγορίες τηλεοπτικών αδειών, τις οποίες θα δούμε στο μέλλον και μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της δημοπράτησης των τεσσάρων αδειών''.

Συνεχίζοντας,υπογραμμίζει πως ''δεν στεκόμαστε μόνο στο οικονομικό κριτήριο. Στον νόμο δεν υπάρχει μόνο το κριτήριο της οικονομικής επάρκειας. Υπάρχουν προδιαγραφές για το εκπεμπόμενο πρόγραμμα, για τις κτηριακές υποδομές, για την τεχνολογική αρτιότητα των τηλεοπτικών σταθμών και ελάχιστος αριθμός απασχολουμένων με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης. Αυτά δεν αποτελούν ποιοτικά κριτήρια;''.

Ακόμη,αναφερόμενος στην τωρινή κατάσταση στον χώρο των media,επεσήμανε πως ''η σημερινή κατάσταση στον χώρο της τηλεόρασης χαρακτηρίζεται από εισβολή χαμηλού κόστους προγραμμάτων, απουσία νέων παραγωγών μυθοπλασίας, συνεχείς επαναλήψεις, απλήρωτους ηθοποιούς και δημοσιογράφους κι ένα τηλεοπτικό προϊόν που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ελκυστικό''.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !