X-Factor: Ο εχθρός του καλού ειναι το καλύτερο

0


Πριν μια βδομάδα έριξε αυλαία ένα από τα μεγαλύτερα talent show παγκοσμίως, το x-factor. Για ακόμη μια φορά ξεκίνησε ένα μακρύ ταξίδι για την ανεύρεση του επόμενου μεγάλου μουσικού ταλέντου της Ελλάδας (λες και δεν έχουμε πνιγεί στα «ταλέντα» με τόσα talent shows). Έχοντας, λοιπόν, στην πλάτη άλλους 3 κύκλους το x-factor ήρθε ανανεωμένο από τη συχνότητα του ΣΚΑΙ.




Κανάλι
Αν και το ΣΚΑΙ δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια σόου, φέτος έκανε την ανατροπή. Παίρνοντας ένα ήδη φτιαγμένο και γνωστό στο ευρύ κοινό προϊόν το άλλαξε τελείως, αφήνοντας απείραχτες τις σταθερές αξίες, δηλαδή το Σάκη Ρουβά, το Γιώργο Θεοφάνους, καθώς και το Γιώργο Λεβέντη (με περιορισμένο αυτή τη φορά ρόλο). Έτσι το ΣΚΑΙ έκανε μια δυναμική είσοδο στην ψυχαγωγία και απ όσο φαίνεται το αποτέλεσμα τον αντάμειψε και με το παραπάνω.

Κριτές
Αναφορικά τώρα με την κριτική επιτροπή του σόου. Η παραγωγή του ΣΚΑΙ, θέλοντας να δώσει διαφορετική πνοή στο σόου (αντιγράφοντας το ήδη πετυχημένο Voice τοποθέτησε στις 3 από τις 4 καρέκλες τραγουδιστές διαφορετικών ρεπερτορίων και στην τέταρτη θέση τον –ήδη από 3 κύκλους- έμπειρο Γιώργο Θεοφάνους.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν (πάρτε φτιάρι)
Γιώργος Θεοφάνους: Ο Γιώργος Θεοφάνους με το που έκατσε στην καρέκλα του νέου x-factor έπαθε αγιοποίηση. Που πήγαν οι φωνές, οι σπόντες, τα ξεκατινιάσματα;;; Έφυγαν για κάποιο διάστημα, αλλά στα lives επανήλθαν σε έναν ικανοποιητικό βαθμό. Γιατί πώς να το κάνουμε; Ξεκατίνιασμα χωρίς τον Γιώργο Θεοφάνους είναι μουσακάς χωρίς μπεσαμελ. Ο ίδιος, ερχόμενος συχνά σε σύγκρουση με τους άλλους κριτές έδειξε ποιος κρατά τα μπόσικα. Από άποψη κριτικής, θεωρώ, ότι ήταν ο πιο δίκαιος και ο πιο to the point από τους άλλους 3 –άπειρους ακόμα στην τηλεόραση- κριτές. Βέβαια η αλήθεια είναι, ότι είχα πάρει τόσο δυναμικά τον στόχο της νίκης, που έβγαζε τους δικούς του παίχτες φωνάρες, κι ας έχαναν καμιά δεκαριά τόνους.

Πέγκυ Ζήνα: Ειλικρινά; Περίμενα να κάνει την ανατροπή. Περίμενα να είναι η κριτής της ατάκας. Αντ’ αυτού είδα μια ντροπαλή Πέγκυ Ζήνα, η οποία διαρκώς μασούσε τα λόγια της. Βέβαια, οι παρατηρήσεις της ήταν αρκετά καλές, όμως την ένιωθα έξω από τα νερά της. Αν ανοιχθεί λίγο και δείξει τον αυθορμητισμό της στο δεύτερο κύκλο πιστεύω θα είναι εξαιρετική. Πάντως, αξιοσημείωτο είναι, ότι βοήθησε έμπρακτα τους παίχτες της, καθώς όπως δήλωσε θα τους πάρει σε διάφορες συναυλίες της για το άνοιγμα.

Τάμτα: Η ίδια έχοντας συμμετάσχει και στο γεωργιανό x-factor είχε μια κάποια εμπειρία. Ωστόσο, ενώ ξεκίνησε δυναμικά στη συνέχεια άρχισε να πέφτει και να έρχεται πολλές φορές σε αντιφάσεις με την κριτική της.

Θοδωρής Μαραντίνης: Όλοι τον περίμεναν πως και πως, θεωρώντας πώς θα είναι ο άλλος Stavento. Που να ήξεραν;! Η εμφάνιση του η πλέον αδιάφορη. Ανιαρός, αγχωμένος, επαναλαμβανόμενος νομίζω, πώς διέψευσε όλες τις προσδοκίες. Τελικά δεν είμαστε όλοι για όλα

Παρουσιαστής
Ο Σάκης Ρουβάς μετά από 3 κύκλος ήταν πολύ πιο χαλαρός και αυθόρμητος. Ωστόσο, για ακόμα μία φορά δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη. Ακόμη και αυτά που διάβαζε τα μπέρδευε, κολλούσε, έκανε συνεχή συντακτικά και γραμματικά λάθη. Μια λαμπερή παρουσία, που αξίζει να την βλέπεις, αλλά όχι να την ακούς.

Παραγωγή
Ίσως το πιο σπουδαίο όλου του σόου ήταν η παραγωγή του. Πραγματικά μια αξιοπρόσεκτη παραγωγή για τους καιρούς, που διανύουμε. Όλες οι εμφανίσεις προσεγμένες με ένα εξαιρετικό στούντιο-στάδιο. Μία μόνο παρατήρηση: Γιατί σε κάθε τραγούδι και κριτική έπρεπε πέρα από τους τραγουδιστές ή κριτές αντίστοιχα να ακούμε και τις τσιρίδες του κοινού σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Ευαγγελία Αραβανή
Εδώ υποκλίνομαι. Κατ' εμέ η καλύτερη παρουσία στο σόου. Εξαιρετική στο ρόλο της, στις ερωτήσεις της, στις τοποθετήσεις της, στα σχόλια της. Μια πανέμορφη παρουσία με ωραίο λόγο έδωσε την πιο θετική νότα στο x-factor. Μπράβο στην κοπέλα, που μπόρεσε μέσα από έναν δεύτερο ρόλο να λυθεί και να αναδειχθεί σε ένα ισχυρό χαρτί.

Συμμετέχοντες
Οι συμμετέχοντες φέτος ήταν μέτριοι. Οι περισσότεροι από αυτούς με τα μυαλά πάνω από το κεφάλι τους θαμπώθηκαν από την τόση δημοσιότητα και άρχισαν να πέφτουν. Είναι τρομερό το πόσο μπορεί ένα σόου να φουσκώσει τα μυαλά και να τους ανεβάσει στο καλάμι. Και τι δεν είδαμε. Από πού να ξεκινήσω από τον κωλ@ της Νωαίνα ή από τα ξεβγακώματα του Ίαν.
Προσωπικά πιστεύω, ότι οι Stereo Soul, ο Λέοντας, η Τάνια Μπρεάζου και ο Πιλάτος Κουνατίδης, οι οποίοι ξεχώρισαν άλλοι για τη φωνή τους και άλλοι για τον χαρακτήρα τους.


Συνοψίζοντας, το ΣΚΑΙ έδωσε μια πάρα πολύ καλή εικόνα με αυτό το σόου και ανταμείφθηκε με βάση τα δεδομένα του με εξαιρετικά ικανοποιητικές τηλεθεάσεις. Αν μπορέσει  να κάνει ορισμένες τονοτικές ενέσεις αναμένεται του χρόνου να σκίσει.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !