Γαλλία: Nέο τρομοκρατικό χτύπημα

Ιωάννης Σημαντηράκης
0

Τοπική ώρα Γαλλίας 22:30. Χωρίς ακόμη η χώρα να έχει ηρεμήσει από το προηγούμενο τρομοκρατικό χτύπημα, χθες το βράδυ ένα νέο ήρθε να ταράξει τον κόσμο. Κατά την διάρκεια του εορτασμού της Εθνικής Εορτής της Γαλλίας, ένα φορτηγό με ιλιγγιώδη ταχύτητα κατευθύνθηκε προς το μαζεμένο πλήθος. Το φρικτό αποτέλεσμα ήταν 84 άτομα να βρουν τραγικό θάνατο μεταξύ των οποίων υπήρχαν και παιδιά και 18 άνθρωποι τραυματίστηκαν πολύ σοβαρά.
Η επίθεση έγινε στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, στην παραλία της Νίκαιας, μια πολύ τουριστική περιοχή, όπου Γάλλοι και ξένοι τουρίστες είχαν συγκεντρωθεί για να δουν τα πυροτεχνήματα για την εθνική γιορτή της Γαλλίας.
Σύμφωνα με μέλος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης που επικαλέστηκε το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV μέσα στο φορτηγό βρέθηκαν όπλα και χειροβομβίδες.
«Η Γαλλία χτυπήθηκε άσχημα. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αντισταθούμε σε τέτοιες επιθέσεις. Ολόκληρη η Γαλλία απειλείται από την ισλαμική τρομοκρατία», είπε ο κ. Ολάντ.
Το καθεστώς έκτακτης ανάγκης στο οποίο βρισκόταν η Γαλλία, θα έληγε στις 26 Ιουλίου, όμως μετά από το αιματοκύλισμα στη Νίκαια θα επεκταθεί για τρεις ακόμα μήνες.

Βίντεο και φωτογραφίες από την ώρα της επίθεσης έχουν κάνει τον γύρο του διαδικτύου.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !