Αλλάζει σιγά σιγά η ΕΡΤ...

0
Μια αίσθηση αλλαγής προς το καλύτερο υπάρχει το τελευταίο διάστημα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, καθώς οι ρυθμοί λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης βελτιώνονται καθημερινά, με μικρά μεν, αλλά σταθερά βήματα.

Οι εργαζόμενοι βλέπουν με ικανοποίηση ότι τα κριτήρια λειτουργίας γίνονται πιο δημοσιογραφικά, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ότι διακόπηκε στον «αέρα» η συνέντευξη του Ευ. Τσακαλώτου στον Πάνο Χαρίτο, προκειμένου να υπάρξει εκτενές ρεπορτάζ για τις διακοπές ρεύματος στην Αθήνα. Δεν είναι δα και συνηθισμένο να σταματούν, και μάλιστα για αρκετό χρόνο, εκπομπές στην κρατική τηλεόραση προκειμένου να μεταδοθούν άλλες ειδήσεις.

Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό: Ο διευθύνων σύμβουλος, Λάμπης Ταγματάρχης, εκφράζει την ικανοποίησή του για το «άνοιγμα της ΕΡΤ» (σ.σ.: συνέντευξη στο ''Παρόν''), συμπληρώνοντας τη φράση πάντως ότι «η εμπιστοσύνη που ζητάμε από την κοινωνία θέλει χρόνο». Η προσπάθεια να γίνει στροφή από το κλασικό μοντέλο είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, δηλαδή η λογική της διανομής του χρόνου ανάλογα με τη δύναμη των κομμάτων, ενώ οι εντολές είναι η ειδησεογραφία να ιεραρχείται όσο πιο αμερόληπτα γίνεται κι όχι στη λογική των «δελτίων Τύπου κάθε υπουργείου». 

Σημαντικό κομμάτι σε όλα αυτά έχει και η παρουσία του Βασίλη Ταλαμάγκα, που ανέλαβε τον γενικό συντονισμό του τομέα της Γενικής Διεύθυνσης Ειδήσεων, καθώς έχει σημαντική εμπειρία στην ιδιωτική τηλεόραση και έχει τη δυνατότητα να αξιολογεί τι σημαίνει πραγματική είδηση και πραγματική ενημέρωση. Ιδιαίτερα θετικά σχόλια κατέγραψαν αποκλειστικά θέματα όπως «Τα ναρκωτικά των τζιχαντιστών», όπου για πρώτη φορά κάμερα ελληνικού τηλεοπτικού δικτύου κατέγραψε «τα εκατομμύρια οπιούχα χάπια»! Ισως το πιο σημαντικό από όλα αυτά, όμως, είναι ότι ο Βασίλης Ταλαμάγκας δεν είναι κλεισμένος στο γραφείο του, αλλά βρίσκεται συνεχώς δίπλα στους εργαζομένους, τους ακούει και προσπαθεί να βρίσκει λύσεις στα ζητήματά τους.

parapolitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !