Πρόσφυγες πωλούνται από διακινητές για τα όργανά τους

Unknown
0

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη της βρετανικής εφημερίδα Telegraph, ότι οι διακινητές πουλάνε σε κυκλώματα εμπορίας οργάνων όσους πρόσφυγες δεν εξοφλούν τα χρέη τους για την μεταφορά τους. Η εφημερίδα αναφέρει μάλιστα ότι για κάθε πρόσφυγα ή μετανάστη, οι διακινητές ζητούν 15.000 από τους εμπόρους οργάνων.

Το δημοσίευμα βασίζεται στις αποκαλύψεις που έχει κάνει Νουρεντίν Βεχαμπρέμπι Αττα, ένας διακινητής προσφύγων με καταγωγή από την Ερυθράια, οποίος συνελήφθη από τις ιταλικές αρχές το 2014 και βρίσκεται σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Έως σήμερα οι αποκαλύψεις του Αττα έχουν οδηγήσει στη σύλληψη πολλών μελών ενός μεγάλου δικτύου διακίνησης προσφύγων, ναρκωτικών και όπλων.

Ο ίδιος έχει πει στις ιταλικές αρχές ότι πρόσφυγες που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το ταξίδι της φυγής πέφτουν θύματα διακινητών που τους «πωλούν» έναντι 15.000 ευρώ, σε αιγυπτιακά κυρίως κυκλώματα εμπορίας οργάνων.


34.000 νέοι πρόσφυγες κάθε μέρα

Ο Αττα πιστεύει ότι στην Ευρώπη έχει γίνει γνωστός μόνο ένας μικρός αριθμός νεκρών, θυμάτων στα κυκλώματα διακίνησης: «Οι θάνατοι που γνωρίζουμε είναι μόνο ένα μικρό μέρος. Στην Ερυθραία υπάρχουν θύματα στο 80% των οικογενειών».

Οι πρόσφυγες, δηλαδή οι άνθρωποι που αναγκάστηκαν να φύγουν από τον τόπο τους εξ αιτίας πολέμων και περιφερειακών συγκρούσεων, έφτασαν στα 65 εκατομμύρια το 2015, παγκόσμιο ρεκόρ όλων των εποχών. Υπολογίζεται μάλιστα ότι κάθε λεπτό της ώρας εγκαταλείπουν τις εστίες τους 24 άνθρωποι, που με τη σειρά του συνεπάγεται 34.000 νέοι πρόσφυγες κάθε μέρα.

thetoc.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !