Ελένη Πετρουλάκη «Όποιος λέει ότι δεν έχει περάσει κρίση στη σχέση του λέει ψέματα...»

0
Στο παρελθόν, έχει χαρακτηριστεί ως η Εθνική μας γυμνάστρια. Στα 45 της χρόνια η Ελένη Πετρουλάκη, με ένα καλογυμνασμένο σώμα που κόβει την ανάσα, δημιουργεί τη δική της σειρά προιόντων γράφει παιδικά βιβλία, αλλά πρωτίστως δηλώνει παραδοσιακή μητέρα.


Πώς είναι η ζωή με 4 κορίτσια στο σπίτι;
Ένας χαμός, ένα σπίτι γεμάτο ζωή ,φωνές,  κλάμα.
Ήθελες πολλά παιδιά;
Είχα σκεφτεί ότι θέλω να κάνω πολλά παιδιά, αλλά έλεγα σιγά μην γίνει. Μικρή, στα 7 μου, μάζευα τα παιδιά της γειτονιάς και  τους έκανα γυμναστική, γιατί είχα τρέλα να κάνω αυτό που έκανα και στην πορεία μου..
Σου λείπει το κοπέλι, λείπει ένα αγόρι από τον Ίλια;
Θα θέλαμε και ένα αγόρι ανάμεσα στα κορίτσια, όχι όμως με τη νοοτροπία που έχουμε στην Ελλάδα. Απλά να έχω και μια εικόνα του αντίθετου φίλου. Ειλικρινά σου μιλάω είμαι, τόσο γεμάτη και χαρούμενη που έχω τέσσερα υγιέστατα παιδιά, κάνω το σταυρό μου και ευχαριστώ το Θεό κάθε μέρα.
Είσαι μητέρα πλήρους απασχόλησης;
Βέβαια, δουλεύω τις ώρες που τα παιδιά είναι στο σχολείο. Μόλις επιστρέψουν, εγώ βρίσκομαι σπίτι για να διαβάσουμε μαζί και να πάμε στην προπόνησή τους στο στίβο. Ευτυχώς που έχω την αδελφή του μπαμπά μου, τη θεία μου στο σπίτι και με βοηθάει, αλλά όλα περνούν απ’το χέρι μου.  Δεν είναι εύκολο γιατί μετά τη δουλειά πρέπει να έχεις ενέργεια και για τα παιδιά.
Θα ήθελες να ακολουθήσουν την πορεία σου;

Δεν μπορείς σε παιδιά 9 και 11 χρονών να τους επιβάλεις να ασχοληθούν με ένα άθλημα αν δεν το θέλουν τα ίδια. Έχω καταφέρει να βάλω τις κόρες μου, στα αθλήματα, όχι για να γίνουν πρωταθλήτριες, αλλά για να γίνει τρόπος ζωής τους. Στην μεγάλη μου κόρη λέω ότι το επάγγελμα της γυμνάστριας δεν έχει μέλλον πλέον στην Ελλάδα. Την κατευθύνω να κάνει αθλητισμό μέχρι τα 18 και μετά να πάει στο πανεπιστήμιο σε μια σχολή και να σπουδάσει κάτι τελείως διαφορετικό.
Ποια κόρη σου έχει πάρει στοιχεία του χαρακτήρα σου και ποια του Ίλια;
Η μεγάλη και οι δίδυμες είναι πιο βόρειες, Σερβία μεριά ( σ.σ. γέλια). Η μικρή μου, η Ηλιάννα έχει αυτό που λέμε κρητικό ταμπεραμέντο.
Με την κρίση σκεφτήκατε με τον Ίλια να φύγετε με τα παιδιά στο εξωτερικό;
Κάποια στιγμή σκεφτήκαμε να μετακομίσουμε στη Σερβία. Μόλις όμως ξεκίνησαν τα παιδιά σχολείο, είδαμε πόσο δύσκολο είναι να φύγεις σε μια άλλη χώρα όταν έχεις παιδιά. Τότε είπα όχι θα μείνουμε να το παλέψουμε εδώ. Στον Ίλια αρέσει πολύ η Ελλάδα, είναι πλέον το σπίτι του. Ο  κόσμος πιστεύει ότι οι άνθρωποι που βγαίνουν στην τηλεόραση, έχουν καλύψει τα προς το ζην και δεν είναι έτσι, απλά  τυχαίνει να κάνουμε μια δουλειά, με παραπάνω έκθεση στα μίντια. Είμαι μια εργαζόμενη μάνα με τέσσερα παιδιά. Το ότι βγαίνω στην τηλεόραση και τα περιοδικά, επειδή χρειάζομαι τα μίντια για να διαφημίσω τη δουλειά μου, δε σημαίνει ότι έχω πίσω μου νταντάδες και βοήθεια.
Μίλησέ μας για το νέο επαγγελματικό σου βήμα...
Έχω δημιουργήσει το πρώτο δικό μου προϊόν της  σειρά fitlab, το «fit n form super gel»,  που προέκυψε μέσα από μια συνεχή έρευνα τεσσάρων ετών περίπου. Μετά την τελευταία μου γέννα, άρχισα να ψάχνω λύση για πρόβλημά μου , γιατί από τις πολλές γέννες είχα χαλάρωση στον αφαλό στην περιοχή της κοιλιάς, και προσπαθούσα να βρω τι να κάνω. Πήγα σε ένα συνέδριο αντιγήρανσης στο Γιοχάνεσμπουργκ της  Αφρικής, όπου καθηγητές από το Χάρβαρντ μίλησαν για τα συστατικά που βοηθούν στην αναπαραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης που χάνονται στο πέρασμα του χρόνου. Επιστρέφοντας  στην Ελλάδα, συνάντησα μια ομάδα καθηγητών και ερευνητών που γνώριζα ήδη από παλαιότερη  συνεργασία μου και τους ρώτησα αν μπορούμε να συγκεντρώσουμε τα  συστατικά και να δημιουργήσουμε ένα προϊόν, 4 σε 1, ειδικό για την κυτταρίτιδα, τη χαλάρωση το τοπικό αδυνάτισμα και για ενυδάτωση.
Ακούγεται απίστευτο ότι η Ελένη Πετρουλάκη με σώμα λαμπάδα, είχε πρόβλημα χαλάρωσης.
Μου αρέσει να κοιτάζω ψηλά και όχι πίσω. Λέω «Δόξα τω Θεώ», αλλά κοιτάζω και τη λεπτομέρεια. Είναι και τέτοια η δουλειά μου που δεν μπορώ να προτείνω εγώ πράγματα που να μην έχουν οφέλη σε μένα. Πιστεύω ακράδαντα ότι όταν κάτι κάνει καλό σε εσένα γιατί να μην το πεις να κάνει καλό και σε άλλους. Ο κόσμος το γνωρίζει γιατί τόσα χρόνια απαντάω σε μηνύματα και απορίες τους, στα προσωπικά μου προφίλ αλλά και στις ερωτήσεις που μου στέλνουν οι γυναίκες στο fitlab.gr, χωρίς αμοιβή. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση για μένα από το να μου πει μια γυναίκα ότι ακολούθησε τις συμβουλές μου,  έχει δει διαφορά και αισθάνεται  καλύτερα.
Πρόσφατα έγραψες και ένα παιδικό βιβλίο.
Από δέκα χρονών γράφω μαντινάδες. Κάποιο βράδυ που είχα στερέψει από παραμύθια μου βγήκε μια ιστορία με ομοιοκαταληξία και μέσα σε μια βραδιά έγραψα το παραμύθι "Η ντοματούλα που δεν χωρούσε στο τελάρο.Μιλά για τον καημό μιας παχουλής ντομάτας που ήθελε να μπει το τελάρο, πάει στο σπίτι των παιδιών, αλλά δεν χωρούσε. Είχε όμως ένα φίλο, fit,  τον Καροτούλη, που την συμβούλεψε  πως να χάσει τα κιλά και να ταξιδέψει. Μετά από πίεση που είχα από τις φίλες μου, συναντήθηκα με τις εκδόσεις Μίνωας και μιλήσαμε για τα μηνύματα που μπορεί να περάσει στα παιδιά, για την διατροφή και την άσκηση μέσα από ένα παραμύθι . Ήδη γράφω τη συνέχεια, με την ντοματούλα να έχει φτάσει στο σπίτι των παιδιών. Από τον Σεπτέμβριο, σκέφτομαι, να συνδυάσω την παρουσίαση του κάνω μια παρουσίαση του βιβλίου με μια περιοδεία ενημέρωσης στα ελληνικά σχολεία και έναν αγώνα κατά της παιδικής παχυσαρκίας.
Μέσα σε αυτό το 24ωρο βρίσκεις χρόνο και για τον Ίλια;
Ξεκλέβουμε κάποιες στιγμές, συνήθως αργά το βράδυ,  για να βρεθούμε ως ζευγάρι. Δεν είναι κι εύκολο. Αν υπάρχει έρωτας και καψούρα  η σχέση έχει σωστές βάσεις.
Υπάρχει ακόμα καψούρα;
Αλλάζει η σχέση, μετουσιώνεται. Υπάρχει βαθειά αγάπη, πόνος να μην πάθει κάτι ο σύντροφός σου, θέλεις να είναι καλά.
Μετά από 21 χρόνια κοινής πορείας, ποιο είναι το μυστικό της μακροημέρευσης στη σχέση;
Πρέπει να υπάρχει σεβασμός, κατανόηση και ένας κοινός στόχος. Εμείς κάναμε οικογένεια και θέλουμε να μεγαλώσουν σωστά τα παιδιά μας.
Θαυμάζεις τον Ίλια;  
Βεβαίως. Αν δεν υπάρχει θαυμασμός, δεν υπάρχει ουσία στη σχέση.
Έχεις φτάσει σε σημείο να πεις ως εδώ, μετά από έναν καβγά;

Όποιος λέει ότι δεν έχει περάσει σκαμπανεβάσματα στη σχέση του λέει ψέματα. Όλα αυτά που παρουσιάζονται προς τα έξω, οι τέλειες σχέσεις, η τέλεια οικογένεια είναι ουτοπία.
Ποιος ζηλεύει περισσότερο εσύ η ο Ίλια;
Για τον Ίλια δεν ξέρω να σου πω , να ρωτήσετε τον ίδιο! Σαν χαρακτήρας δεν ζηλεύω. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ένιωσα κάποια από αυτά τα συναισθήματα που δεν μου αρέσανε καθόλου ούτε θέλω να τα ξαναζήσω.
Φίλες έχεις ;
Υπήρξαν φίλες που δεν μου πρόσφεραν κάτι αντιθέτως, μου έκαναν κακό. Τα τελευταία χρόνια είμαι πολύ τυχερή που έχω 3-4 φίλες καλές με τις οποίες έχω κοινά ενδιαφέροντα,  τα παιδιά μας!
Κοιτάζοντας την πορεία σου μέχρι τώρα τι σε στεναχωρεί;
Η τηλεόραση είναι ένας χώρος μέσα στον οποίο νιώθω καταπίεση, γιατί είμαι αυθόρμητη. Όταν ξεκίνησα δεν ήξερα τι σημαίνει αναγνωρισιμότητα και πολλές φορές έχω πληγωθεί για πράγματα που έχουν γράψει ή πει για μένα και δεν ισχύουν. Για αυτό το λόγο νομίζω ότι δεν θέλω να κάνω τηλεόραση. Είναι πολύ δύσκολο στο χώρο να έχεις μια σωστή οικογένεια .Στο μυαλό μου γυρίζουν  οι οικογένειες των διασήμων που τα παιδιά τους είναι ... παρατημένα. Δεν μου αρέσει καθόλου αυτό το μοτίβο. Έχω άλλες αρχές. Έχω πει στις  κόρες μου ότι θα βγείτε στα περιοδικά για κάτι σημαντικό που έχετε κάνει στη δουλειά σας και όχι ως κόρες  του Ίλια και της Ελένης.Ο μπαμπάς τους ήταν ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που έχουν περάσε από την Ελλάδα, και γι΄αυτό έγινε γνωσττός. Η μάνα τους έκανε μια πορεία στη γυμναστική, προσπάθησε να βάλει την άσκηση στα σπίτια των Ελλήνων. Αυτή την εικόνα θέλω να έχουν. Η υστεροφημία είναι παίζει μεγάλο ρόλο όταν έχεις παιδιά. Προσωπικά θα θεωρήσω τον εαυτό μου επιτυχημένη, σαν μάνα και σαν προσωπικότητα όταν πάρουν τα παιδιά μου μια σωστή πορεία.

Σε φοβίζει το πέρασμα του χρόνου;

Όχι γιατί όσο περνούν τα χρόνια με γεμίζουν άλλα πράγματα στη ζωή μου. Είμαι 45 και από τις λίγες  που λένε την ηλικία τους. Η ηλικία για μένα είναι ένας αριθμός. Το να έχω πέντε ρυτίδες παραπάνω, με κάνουν αυτό που είμαι. Μου αρέσει να φαίνομαι καλά για την ηλικία μου και όχι να δείχνω μικρότερη.
Στην Κορύνα Μαντάγαρη-ΑΓΟΡΑ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !