Καθήλωσαν τους θεατές οι 190 χορευτές του "Μπάλλου"

Unknown
0

Καθήλωσαν τον κόσμο οι 190 χορευτές όλων των ηλικιών του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρανιάς "Ο Μπάλλος" στην καθιερωμένη ετήσια καλοκαιρινή χορευτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στον αύλειο χώρο του Ξενία.

Πραγματικά ο χώρος του Ξενία πλημμύρισε από κόσμο, φίλους και φανατικούς οπαδούς του Συλλόγου Κρανιάς που κάθε χρόνο περιμένουν με ανυπομονησία για να δουν τι έχουν ετοιμάσει η ψυχή του Συλλόγου, Ελένη Λιναρδάτου Πεφάνη και η κόρης της, χοροδιδάσκαλος Εύη Πεφάνη.

Η χθεσινή βραδιά όπως μπορείτε να καταλάβετε και από τον τίτλο της "Αμπέλι μου πλατύφυλλο… Κρασί μου μυρωδάτο!!!" ήταν αφιερωμένη στο κρασί και την άρρηκτη σχέση που έχει με την παράδοση και τα έθιμά μας, με την Ελένη Λιναρδάτου Πεφάνη να κάνει μία μικρή αναδρομή και αναφορά στην ιστορία του κρασιού από τα αρχαία χρόνια και τη μυθολογία μέχρι και σήμερα.

Η εκδήλωση χωρίστηκε σε δύο μέρη ενώ η αρχή έγινε με τον χορό Μπεράτι της Θεσσαλίας με τους χορευτές να κρατούν καλάθια γεμάτα σταφύλια, η παράσταση περιελάμβανε χορούς από την Κεφαλονιά, τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, το Αιγαίο, τη Θράκη και την Ανατολυκή Ρωμυλία, τον Πόντο, την Κρήτη, την Ερυθραία Μικράς Ασίας και έκλεισε με τον αγαπημένο Διβαράτικο με όλους τους χορευτές επί σκηνής.

Οι 190 χορευτές ντυμένοι με υπέροχες παραδοσιακές φορεσιές σήμα κατατεθέν τις κάθε περιοχής εισέπραξαν δίκαια το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου ιδίως τα μικρά τμήματα Νηπιαγωγείου και Δημοτικού τα οποία παρουσίασαν και ένα μικρό μουσικό δρώμενο όπου τραγούδησαν το γνωστό παραδοσιακό παιδικό τραγούδι "Στου Μανώλη την Ταβέρνα".

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σπύρος Πεφάνης ευχαρίστησε όλους όσους τόσα χρόνια στηρίζουν τον Μπάλλο παρέχοντάς του τη δυνατότητα να συνεχίσει το τεράστιο έργο που προσφέρει στον πολιτισμό του τόπου μας 36 χρόνια τώρα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Περιφερειακή Σύμβουλος, Σουζάνα Πεφάνη, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ευάγγελος Κεκάτος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Σπύρος Ματιάτος, ο εντεταλμένος Σύμβουλος για την Λειβαθώ, Ηλίας Κουρκουμέλης και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Νίκος Ανουσάκης.

  
   
                                         








portoni.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !