To όγδοο επεισόδιο του Game of Thrones!

Γιώργος Μουτσοντέμι
0


Φτάσαμε κιόλας στο 8ο επεισόδιο! Ένα καζάνι που βράζει και μόνο δύο επεισόδια για να τελειώσει η σεζον. Χαμός! Ο Τύριον έφερε πόλεμο στα σκαλοπάτια της Ντάνυ, η αυτοκρατορία των αφεντάδων αντεπιτίθενται. Η Άρυα φεύγει επιτέλους και βρίσκει τον εαυτό της. Αμήν. Ο Σάντορ πέφτει πάνω στους Μπέρικ και Θόρος! Ο Τζέιμι βρίσκεται με Μπριεν (στην καλύτερη φετινή σκηνή του), η Μπριεν βρίσκεται με Μελανιχθύ, ο Μελανιχθύς πεθαίνει, η Μπριεν φεύγει ο Τζέιμι την χαιρετά! Και φυσικά η κίνηση Τόμμεν που ανατρέπει τα σχέδια της Σέρσεϊ!!! Πάπαλα η δίκη δια μονομαχίας! 

Λοιπόν έχουμε και λέμε. Σέρσεϊ. Το σκοτεινότερο χτύπημα έρχεται από το ίδιο της το παιδί. Ο Τόμμεν δεν είναι ηλίθιος αλλά φέρεται σαν ένας ως προς την οικογένεια του. Ή δεν τον ενδιαφέρει η μητέρα του και θέλει να φανεί σωστός βασιλιάς ή πιστεύει πως τώρα με τις προσευχές θα έρθει κάνα θαύμα. Η Σέρσεϊ στηρίζεται στη δίκη δια μονομαχίας από το φινάλε της 5ης και η κίνηση του Τόμμεν τη φέρνει σε τραγικά δύσκολη θέση. Το Βουνό θα ήταν ο απόλυτος νικητής (εκτός της μονομαχίας με τον αδερφό που ακυρώνεται προς το παρόν) και η Σέρσεϊ θα την έβγαζε καθαρή. Ο Σπουργίτης καταργεί το δικαίωμα και για τον Λόρας τον οποίο μένει να δούμε πως θα σώσει η Μάρτζ. Το ψιθύρισμα στο τέλος της σκηνής με τον πρώην μάεστερ με οδηγεί στο υγρό πυρ. Δεν μπορώ να φανταστώ άλλη παλιά φήμη από τα χιλιάδες φιαλίδια wildfire που κατασκεύασε ο Τρελός Βασιλιάς και δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει. Λέτε η Σέρσεϊ να πυροδοτήσει το wildfire κάτω από το Σεπτ τινάζοντας τους πάντες στον αέρα;;; 



Η Άρυα επιτέλους το είπε! Αν και απογοήτευσε πολλούς, οι θεωρίες πήγαν στράφι και απλά φάνηκε μια Άρυα που κάνει αχαρακτήριστα λάθη ενώ είναι σε κίνδυνο, από την άλλη επιτέλους νίκησε την Waif αντιμετώπισε τον Τζάκεν που την παραδέχτηκε και φεύγει πίσω στο σπίτι. Κοσμώντας την Αίθουσα με το πρόσωπο της Waif έφερε το σκορ ισοπαλία και τον Τζάκεν, ως άτομο και όχι ως Απρόσωπο άνδρα, να την σεβαστεί και παραδεχτεί. Έτσι η Άρυα μπορεί να ξανακλέψει τα πουγκιά της και να φύγει προς το Γουίντερφελ. 



Στα Ρίβερραν έχουμε συνάντηση Μπριεν με Τζέιμι και την πολύπλοκη σχέση τους. Αν και του δίνει πίσω το Βαλυριανό ξίφος ο Τζέιμι δεν το δέχεται, συμβολικά ως σεβασμό προς την Μπριεν. Παρόλα αυτά είναι εχθροί και αν φτάσει η στιγμή η τιμή θα τους οδηγήσει σε μονομαχία. Ακόμη όμως και με αυτό την αφήνει να φύγει με τη βαρκούλα της σιγά-σιγά. Σε αντίθεση με τον Έντμιουρ ο Τζείμι δεν οδηγείται από την αγάπη του προς την Σέρσεϊ ή την πίστη στον οίκο του. Ως προς τον Έντμιουρ ξέρει την αδυναμία για οικογένεια οπότε φέρνει ως παράδειγμα την αδερφή του και την αγάπη που της έχει για να πείσει τον Εντμιουρ να παραδοθεί. Κάτι που καταφέρνει. Ο Μελανιχθύς είναι νεκρός, πεθαίνοντας όπως οι χαρακτήρες που λέω παλιάς κοπής. Άτομα οδηγούμενα από τιμή και πίστη, πρόθυμα να πεθάνουν για τα πιστεύω τους. Μπορεί να μην είδαμε τον θάνατο του αλλά το τελευταίο πλάνο και η κίνηση να σώσει την Μπριεν και να σταθεί ενάντια σε ολόκληρο στρατό είναι το αντίο του. 



Το Κυνηγόσκυλο σκοτώνει στο διάβα του φτάνοντας στους Μπέρικ και Θόρος. Εκτός από την απολαυστική στιγμή του παζαρέματος με τον Μπέρικ το να πείσουν τον Σάντορ να τους ακολουθήσει στον Βορρά θα ήταν κάτι φοβερό. Όλοι μαζεύονται στον Βορρά!!!! 



Τέλος έχουμε τα ποντίκια που χορεύουν ενώ λείπει η γάτα. Εννοώντας τον Τύριον και την λάθος απόφαση (που εν μέρει συμφωνώ γιατί το θέμα των Υιών έπρεπε κάπως να κλείσει) που τώρα γυρίζει μπούμερανκ με την επίθεση των Σκλαβοαφεντάδων. Ο Βάρυς φεύγει για Γουέστερος, συμμάχους και πλοία, οι ιέρειες του θεού βοηθούν την κατάσταση στην πόλη αλλά οι Αφέντες δίνουν το παρόν θέλοντας να πάρουν πίσω ότι τους ανήκει. Τη στιγμή αυτή φτάνει αεροπορικώς και η καθόλου ευχαριστημένη Ντάνυ. Θα παρατήσει το Μιρίν ή τελευταία στιγμή θα έρθει το Καλασαρ της; 





Το επεισόδιο μπορεί να είχε αναίμακτη πολιορκία αλλά υπήρξε αίμα από τα αδέρφια Clegane, αν και το Cleganebowl μοιάζει να ακυρώνεται. Το σενάριο Άρυας μου χάρισε ικανοποίηση συν η καλύτερη φετινή ερμηνεία του Τζέιμι συν η ακύρωση της δίκης δια μονομαχίας της Σέρσεϊ. Απορώ πως θα βγει από τη δύσκολη θέση. Η αφηγηματική πλοκή των προτελευταίων επεισοδίων του GoT πάντα έρχεται σε ηρεμότερους ρυθμούς αλλά μην ξεχνάτε πως μιλάμε για μια μάχη του Θρόνου κι όχι απαραίτητα ουσιαστικά με όπλα, αλλιώς χαρακτήρες όπως ο Μικροδάχτυλος ή ο Βάρυς δεν έπρεπε να υπάρχουν. Δεν είναι μόνο οι μάχες που ικανοποιούν.




Πηγη:http://www.gameofthrones-grfans.com/

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !