Σεναριογράφος του GoT εξηγεί την γρήγορη μετακίνηση των χαρακτήρων!

Γιώργος Μουτσοντέμι
0
Ένα πρόβλημα που υπάρχει από την εκκίνηση της σειράς είναι οι μετακινήσεις των χαρακτήρων απο τόπο σε τόπο και η διάρκεια τους. Για παράδειγμα κάποιοι χαρακτήρες πηγαίνουν από το ένα μερος στο άλλο σε διάρκεια ενός επεισοδίου ενώ κάποιοι άλλοι κάνουν την ίδια απόσταση σε τρία επεισόδια και παραπάνω. Οι περισσότεροι θεατές δεν γνωρίζουν τις αποστάσεις στον κόσμο του Westeros και γενικώς την τοποθεσία σημαντικών πόλεων ή κάστρων αλλά πρέπει να γνωρίζουν ότι οι αποστάσεις που έχουν διανύσει συγκεκριμένοι χαρακτήρες στην σειρά είναι τεράστιες.


Αυτό το πρόβλημα φαίνεται πιο πολύ στην 6η Season που προβάλεται αυτήν την στιγμή. Φυσικά ο Littlefinger είναι το πιο καλό παράδειγμα, καθώς οι αποστάσεις που διανύει την φετινή Season είναι τρομερά μεγάλες και όμως ο ίδιος τις κάνει λές και έχει καμία συσκευή τηλεμεταφοράς κρυμμένη στο πανωφόρι του. Για να καταλάβετε καλύτερα, διένυσε την απόσταση Vale με Mole's Town, που είναι τεράστια, γρηγορότερα από ότι διένυσαν η Sansa με την Brienne από Winterfell μέχρι το Wall γεγονός που μοιάζει απίστευτο για κάποιον που γνωρίζει γεωγραφία του Westeros.

Ο Theon με την Yara είναι ένα ακόμη καλό παράδειγμα για το πρόβλημα της γρήγορης μετακίνησης. Ξεκίνησαν από τα Iron Islands και έκαναν όλη την νότια απόσταση του Westeros περνώντας την Narrow Sea και μετά από δύο επεισόδια κατέληξαν στο Volantis. Όλη αυτή η απόσταση μόνο μέσα σε 2 επεισόδια. Ο παραγωγός και σεναριογράφος του GoT, Bryan Cogman μας έδωσε μία εξήγηση για αυτό το θέμα της μετακίνησης σε συνέντευξή του στο Entertainment Weekly.

Παραθέτω: " Οι χρονολογίες μεταξύ των διάφορων ιστοριών δεν είναι ανάγκη να ακολουθούν το ένα το άλλο σε ένα δεδομένο επεισόδιο. Για παράδειγμα το βόρειο ταξιδάκι του Jon με την Sansa κανονικά θα έπαιρνε κανα δυό εβδομάδες, αλλά η ιστορία της Arya εξελίσσεται μέσα σε μέρες. Συνειδητοποιήσαμε πριν λίγο καιρό ότι δεν μπορούμε να κρατάμε πάντα τον σωστό χρόνο στην σειρά για κάποιους χαρακτήρες, γιατί θα χανόταν το momentum για πολλούς από αυτούς. "

Ουσιαστικά ο παραγωγός μας λέει ότι δεν γίνεται να τηρείται πάντα η χρονολογία γεγονότων στην σειρά όπως και στο βιβλίο και αυτό είναι κατανοητό εν μέρει. Επίσης για κάποιους χαρακτήρες είναι καλύτερο να πηγαίνουν πιο γρήγορα οι ιστορίες τους αλλιώς θα ήταν βαρετό και αχρείαστο. Δυστυχώς αυτό δεν θα αλλάξει γιατί μιλάμε για τηλεοπτική σειρά και πρέπει να διατηρούνται κάποια προγράμματα και χρονοδιαγράμματα.

Επειδή σας κούρασα πολύ ακριβώς από κάτω θα δείτε έναν χάρτη των ταξιδιών που ανέφερα. Η μπλε γραμμή είναι το ταξίδι του Littlefinger από το Vale στο Mole's Town και η κόκκινη γραμμή είναι το ταξίδι του Theon και της Yara από τα Iron Islands στο Volantis. Επίσης η ροζ γραμμή δείχνει την διαδρομή της Yara από τα Iron Islands στο Dreadfort από προηγούμενη Season η οποία διαδρομή της πήρε 6 επεισόδια. Όπως βλέπετε οι αποστάσεις είναι μεγάλες και αν θέλετε να συγκρίνετε ενημερωτικά σας λέω ότι η μπλε πήρε 1 επεισόδιο για να γίνει και η κόκκινη 2.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !