Τι συμβαίνει με το Ρrotagon του Σταύρου Θεοδωράκη;-Σε ποιον ανήκει;

0
Τι συμβαίνει με το Ρrotagon; Σε ποιον ανήκει; 

Στον Χρήστο Μεμή, πρώην διευθυντικό στέλεχος του ΔΟΛ, δηλώνουν οι μέτοχοι του site, στον οποίο πούλησε το μερίδιό του ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Κρίσιμα μεγέθη, όπως ο αριθμός των μετοχών του επικεφαλής του Ποταμιού, το τίμημα και η υφιστάμενη μετοχική σύνθεση, δεν αναφέρονται στην απάντηση,και μάλλον θα πρέπει να υπάρξει υπομονή μέχρι τη δημοσίευση των «πόθεν έσχες» του 2015 του Στ. Θεοδωράκη από τη Βουλή, για να γίνει αντιληπτό τι έχει συμβεί.

Νέος πρόεδρος στο Δ.Σ. εμφανίζεται ο Χρήστος Μεμής, αλλά με ενημέρωση που γίνεται μόνο στο ΓΕΜΗ και όχι στο ΦΕΚ, ενώ ο τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός είναι αυτός του 2013.

Ας δούμε τη διαδρομή του Ρrotagon,λοιπόν...
Στις 10 Ιανουαρίου 2016 καταχωρείται στο ΓΕΜΗ ο ισολογισμός του 2013 με ζημίες 105 χιλ. ευρώ. Τον υπογράφουν η πρόεδρος, Σοφία Βιδάλη, και το μέλος του Δ.Σ., Τάσος Τέλλογλου. Την ίδια ημέρα καταχωρείται η τροποποίηση του Άρθρου 6 του καταστατικού, με το οποίο προσδιορίζεται πως οι μετοχές είναι ονομαστικές και υπογράφονται από τον πρόεδρο του Δ.Σ. και ένα ακόμη μέλος, με την κατάργηση άλλων άρθρων.

Σε αυτή την απόφαση ως πρόεδρος υπογράφει ο Χρήστος Μεμής. Σύμφωνα με άρθρο που υπέγραψαν οι μέτοχοι του Ρrotagon, το site «τελεί υπό νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς από την άνοιξη του 2015 και δεν είχε ποτέ επιχειρηματικές σχέσεις με μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου. Βασικός μέτοχός του είναι ο δημοσιογράφος Χρήστος Μεμής, πρώην διευθυντής της εφημερίδας “Τα Νέα”. Από το παλαιό σχήμα μέτοχοι παραμένουν οι (με αλφαβητική σειρά): Σοφία Βιδάλη, Ρέα Βιτάλη, Κώστας Γιαννακίδης, Λένα Διβάνη, Δημήτρης Καμπουράκης, Γιώργος Νικολόπουλος, Ανδρέας Πετρουλάκης και Τάσος Τέλλογλου».

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύουν οι ίδιοι, ο επικεφαλής του Ποταμιού ,στις 28/6/13 έπαψε να είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Πρόταγκον Α.Ε. «Στις 26/2/14 ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους-μετόχους τού Ρrotagon ότι αποχωρεί και από δημοσιογράφος και μέτοχος λόγω της εμπλοκής του στην πολιτική» και «στις 20/6/14 ολοκληρώθηκαν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και μεταβίβασε τις μετοχές του στους υφιστάμενους μετόχους». Η τελευταία ενημέρωση που υπάρχει στο ΦΕΚ είναι προ διετίας, στις 8 Ιανουαρίου 2014, και αναφέρεται στην εκλογή του Δ.Σ. που έγινε στις 3 Δεκεμβρίου, με τριετή θητεία, έως την 30ή.6.2016.

Ως πρόεδρος καταγράφεται η Σοφία Βιδάλη του Ευστρατίου, αντιπρόεδρος ο Τάσος Τέλλογλου και μέλος η Βασιλική Αποστολάκη. Μεταξύ των συνεργατών, οι μέτοχοι, απευθυνόμενοι στον Πάνο Καμμένο, αναφέρουν και το όνομα του πρώην υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη ως συνεργάτη το πρώτο διάστημα της λειτουργίας του site.

Η εταιρεία Πρόταγκον Α.Ε. συστάθηκε στις 19 Ιουνίου 2009, με τη συμμετοχή στο Δ.Σ. του Σταύρου Θεοδωράκη (πρόεδρος), της Μαρίας Χούκλη (αντιπρόεδρος), της Γκέλης Βούρβουλη, του Κώστα Γιαννακίδη, του Τάκη Καμπύλη, του Ηλία Κανέλλη και του Αντώνη Πανούτσου. Το μετοχικό της κεφάλαιο ανερχόταν σε 100.000 ευρώ. Εξ αυτών, στο σχήμα, ως μέτοχος και αρθρογράφος, παραμένει ο Κ. Γιαννακίδης.

Πηγή:Parapolitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !