Το τέταρτο επεισόδιο του Game of Thrones! Σχόλια και εντυπώσεις.

Γιώργος Μουτσοντέμι
0
Τέταρτο υπέροχο επεισόδιο στη σειρά με καλό φινάλε, αστείες στιγμές και φυσικά θάνατο.

Η σεζον μέχρι στιγμής έχει δικαιώσει την αναμονή και τα πολλά λεφτά που πέφτουν. Φίλοι των Ντάνυ και Σταρκ πήραν γερή δόση ικανοποίησης με την συγκινητική συνάντηση Σάνσα και Τζον, το κερασάκι του γράμματος Ράμσεϊ και την ετοιμασία της μάχης των μπάσταρδων. Οι Άγριοι θα ακολουθήσουν τον Τζον και φαίνεται πως οι υπόλοιποι θα ξαμοληθούν για συμμάχους σε βορρά και όχι μόνο… Η Ντάνυ καίει τους πάντες βγαίνοντας για δεύτερη φορά από τις φλόγες και φέρνοντας μας πίσω στην πρώτη σεζον κερδίζει ένα κατά πολύ μεγαλύτερο Καλασάρ ολομόναχη. 


Το επεισόδιο Home είχε να κάνει με οικογένειες κι αυτό με αδέρφια. Θίον/Ρικ - Γιάρα, Σάνσα - Τζον και Μάρτζερι - Λόρας.

Γυρίζουμε λοιπόν πίσω στην πρώτη σεζόν όπου η Ντάνυ ξαναβγαίνει σώα μέσα από τις φλόγες παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως θεότητα. Ρίχνοντας κάτω τις φωτιές κερδίζει σταδιακά εμπιστοσύνη στον εαυτό της και αυτό το μικρό άοπλο κορίτσι βγάζει από τη μέση τους δυνατότερους Καλ ολομόναχη χωρίς την βοήθεια των δράκων. Αν και ο Μαρτιν έχει πει πως η Ντάνυ δεν είναι άκαυστη και η φορά που γεννήθηκαν οι δράκοι ήταν μοναδικό γεγονός που πέτυχε λόγω μαγείας, η παραγωγή επέλεξε σωστά κατ’ εμέ να δείξει τη Ντάνυ για δεύτερη φορά άκαυστη και δυνατή. Ήταν ίσως ο πιο σωστός τρόπος να βγει από τη δύσκολη θέση και να προσθέσει στη δύναμη της ένα τεράστιο Καλασάρ. Τώρα μένει να δούμε τι ετοιμάζει, αν θα επιστρέψει πίσω στο Μιρίν, πως θα περάσει την θάλασσα με καμένο στόλο, τι επίπτωση θα έχει η απόφαση του Τύριον και γενικά την ιστορία αποκτά πάλι ενδιαφέρον. Ωραία προσθήκη στη σκηνή η παρουσία του Ντάριο που δεν είχε ξαναζήσει τις δυνατότητες της Καλίσι τελικά προσκυνώντας την αποσβολωμένος μαζί με αυτή τη φορά τους πολλούς περισσότερους Ντοθράκι. 

Η συνάντηση Τζον – Σάνσα είναι επίσης ένα συναρπαστικό γεγονός που σίγουρα συγκίνησε πολλούς φαν. Μια δυνατή στιγμή για το δεσμό της οικογένειας. Έχουν περάσει πάρα πολλά και αν στο παρελθόν δεν ήταν δεμένοι τώρα βλέπουν στο πρόσωπο του άλλου την ελπίδα και φυσικά την αίσθηση οικογένειας που είχαν να βιώσουν αρκετό καιρό. Ο Τζον δεν είναι έτοιμος αρχικά να επιστρέψει στην βία και στις μάχες έχοντας περάσει όλο τον καιρό παλεύοντας εσωτερικά αλλά και σε ουσιαστικές μάχες καταλήγοντας στον θάνατο του, στην προδοσία και στην απογοήτευση. Η Σάνσα όμως συν το γράμμα του Ράμσεϊ για τον Ρίκον, δλδ η οικογένεια, είναι αυτό που τον βάζει πάλι ξανά στο παιχνίδι.  



Τα νύχια των Λάννιστερ βγαίνουν για ακόμη μια φορά. Σίγουρα ο Σπουργίτης δεν περίμενε να κρατήσει το στόμα του κλειστό ο Τόμμεν και κάτι ετοιμάζει. Οι Ταϊρέλ θα φέρουν στρατό, ο θείος Κέβαν θα κάνει στην άκρη ως Χέρι, ένα σχέδιο εξόντωσης παίρνει μπρος και μυρίζει εμφύλιος πόλεμος. Η Μάρτζορυ είναι έξυπνη και καταλαβαίνει το παιχνίδι που της παίζει, προσπαθεί να εμψυχώσει τον Λόρας μάταια και καταλαβαίνει πως πρέπει να τον βοηθήσει. Ο Λόρας είναι σίγουρα σπασμένος και θέλει απλά να φύγει από την κατάσταση.   

Ο Τύριον προσπαθεί να βρει διπλωματική λύση τονίζοντας ότι η σκλαβιά αλλά και ο πόλεμος είναι άσχημα αλλά δεν μπορείς να αποφύγεις και τα δύο με τη μία. Χρησιμοποιεί λοιπόν μια ανοχή επτά χρόνων στην σκλαβιά για να δελεάσει τους Αφέντες και να φέρει ειρήνη στο Μιρίν κόβοντας την παροχή βοήθειας στους Υιούς. Η όλη κίνηση είναι προσβλητική προς τους Μισαντέι και Grey Worm που έχουν ζήσει τη σκλαβιά στο πετσί τους και ενώ τον στηρίζουν το κάνουν με καχυποψία. 

Ο Μικροδάχτυλος στο παιχνίδι ξανά! Είναι απόλαυση να βλέπεις τον Μπέιλις επί τις οθόνης να γυρίζει καταστάσεις προς όφελος του μέσα σε δευτερόλεπτα. Τώρα που τα σχέδια του με τη Σάνσα «απέτυχαν» θέλει να την πάρει πίσω, σίγουρα ως το διαπραγματευτικό χαρτί του Βορρά. Αναμένω με ανυπομονησία την συνάντηση τους και το αποτέλεσμα της.


Ακόμη γελάω με Τόρμουντ!



Πηγή: http://www.gameofthrones-grfans.com/

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !