Ticker

10/recent/ticker-posts

Νίκος Ανδρίτσος:«Σε κάποιες περιπτώσεις οι δημοσιογράφοι δεν κράτησαν τις απαιτούμενες αποστάσεις...»

Στην εφημερίδα REAL μίλησε ο δημοσιογράφος Νίκος Ανδρίτσος...

Έχοντας σπουδάσει πολιτικές επιστήµες, θα ασχολιόσασταν µε την πολιτική; 
''∆εν υπάρχει κάποιος αυτοµατισµός ανάµεσα στα δύο, αλλά θα απαντούσα µε τα λόγια του Jules Renard: Το να λες «δεν µε απασχολεί η πολιτική» είναι σαν να λες «δεν µε απασχολεί η ζωή»''.

Πολλές φορές ο κλάδος της δηµοσιογραφίας έχει παρεξηγηθεί. Αδίκως;
''Και ναι και όχι. Σε αρκετές περιπτώσεις, ο κλάδος έχει πληρώσει αµαρτίες άλλων, καθώς το κοινό ταυτίζει πολιτικούς και δηµοσιογράφους. Σε άλλες περιπτώσεις, όµως, οι ίδιοι οι δηµοσιογράφοι δεν φρόντισαν να κρατήσουν τις απαιτούµενες αποστάσεις έναντι της εκάστοτε εξουσίας, κυβερνώσας ή αντιπολιτευόµενης''.

Είστε εργασιοµανής; 
''Θα το πω αλλιώς: Θέλω να είµαι συνεπής µε τον εαυτό µου, µε τους συνεργάτες, µε τους ακροατές, τους τηλεθεατές και τον σταθµό στον οποίο εργάζοµαι. Και η συνέπεια έχει τίµηµα''.

Τι σας χαλαρώνει; 
''Ένα ποτήρι κρασί και άπειρα παιχνίδια µε τη σκυλίτσα µου, τη Valli''.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια