Δεν αρκούν τα 3.000.000!

0
Το μόνο σίγουρο είναι πως η προκαταβολή των τριών εκατομμυρίων, την οποία δεσμεύτηκαν οι μεγαλομέτοχοι του Mega πως θα βάλουν για τη θρυλική (όπως έχει καταντήσει) αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, δεν αρκεί. Ούτε για τις τρέχουσες υποχρεώσεις του καναλιού που, σύμφωνα με πληροφορίες, αγγίζουν τα 15 εκατομμύρια ευρώ, ούτε και για τις τράπεζες που δεν «τσιμπούν» στο δόλωμα.

Σκοπός των μετόχων είναι να βάλουν αυτοί τα τρία εκατομμύρια ευρώ και μετά οι τράπεζες να ξεμπλοκάρουν τον λογαριασμό του καναλιού ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες πληρωμές. Κομματάκι δύσκολο να το δεχτούν αυτό οι τράπεζες που έχουν δεσμευμένο ένα ποσό που φτάνει τα 10 εκατομμύρια ευρώ (από τα διαφημιστικά έσοδα του Mega των τελευταίων τριών-τεσσάρων μηνών). Μόνο αν δεχτούν προσωπικές επιστολές από τους ίδιους τους μεγαλομετόχους μπορεί να υποχωρήσουν, ειδάλλως θεωρείται απίθανο να απελευθερώσουν τα συγκεκριμένα 10 εκατομμύρια. Φοβούνται πως θα τα χάσουν και αυτά ακόμη. Και προφανώς μην περιμένετε να δείξουν ευαισθησία για τους απλήρωτους εργαζόμενους, δεν το συνηθίζουν όπως ξέρετε.

Υπάρχει ωστόσο και άλλος φόβος. Δεν είναι λίγοι εκείνοι στις τράπεζες που θεωρούν πως δεν αποκλείεται το Mega να έχει στο τέλος την τύχη της Ηλεκτρονικής Αθηνών. Το μοντέλο της Ηλεκτρονικής Αθηνών πολλούς δείχνει να συνεπαίρνει καθώς φαίνεται. Τι σημαίνει αυτό; Οι μέτοχοι και μεγαλοεκδότες να εξοφλήσουν πλήρως τους εργαζόμενους (είναι ήδη 2,5 μισθούς μέσα, από το πρώτο 15νθήμερο του Μαρτίου παραμένουν απλήρωτοι) και μετά να βάλουν λουκέτο στο κανάλι. Δεν ξέρω μόνο αν στις σκέψεις τους αυτές έχουν κατά νου και τις αποζημιώσεις. Δεν είναι απλό.

Πάντως, λένε, δεν θέλουν να χρωστούν χρήματα στον κόσμο, επιθυμούν τουλάχιστον προς αυτό να είναι εντάξει. Κι έρχονται και οι τηλεοπτικές άδειες, μην το ξεχνάτε. Πρόσθετα οικονομικά βάρη δηλαδή. Αντέχει το κανάλι;

του Δημήτρη Κανελλόπουλου στο efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !