Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, στις 00:30, το «Checkpoint Alpha» ανοίγει τον φάκελο της ανακύκλωσης των μπαταριών αυτοκινήτων (μολύβδου) στην Ελλάδα.
Ένα εκατομμύριο, τον χρόνο, μπαταρίες οχημάτων - οι μόνες από όλα τα είδη μπαταριών - συλλέγονται και ανακυκλώνονται στην Ελλάδα.
Σε ποιο βαθμό τηρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις ώστε η ανακύκλωση να μην στρέφεται κατά των ανθρώπων και του περιβάλλοντος;
Σε ένα μακρύ οδοιπορικό από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη, η κάμερα της εκπομπής κατέγραψε εταιρείες-πρότυπα και εταιρείες σε περιοχές NATURA, με σοβαρές ελλείψεις και παραβάσεις.
Ακόμη, στην εκπομπή ο αμερικανός ερευνητής και δημοσιογράφος Mathew Rose αποκαλύπτει τα πορίσματα των ερευνών του για τις δωροδοκίες της γερμανικής αμυντικής βιομηχανίας.
Τέλος, παρουσιάζονται, για πρώτη φορά, στοιχεία - φωτιά για τη διαφθορά στη Γερμανία, από την έρευνα του Όλθρι Νασσάου, ερευνητή του γερμανικού think tank BITS.
«Checkpoint Alpha» με τη Γιάννα Παπαδάκου, την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, στις 00:30!
«Checkpoint Alpha» με τη Γιάννα Παπαδάκου, την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, στις 00:30!


0 Σχόλια