Ράνια Θρασκιά: Η λάθος απόφαση που χρεώνει στον εαυτό της

0
ο ανανεωμένο Joy με τη Ράνια Θρασκιά στο τιμόνι της παρουσίασης κάνει πρεμιέρα ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου στις 16.30 και η παρουσιάστρια, μιλά για όλα στο People μετά από 4 χρόνια τηλεοπτικής αποχής.

Ήταν οξύμωρο να φύγεις για καιρό από μια δουλειά, την παρουσίαση, όταν τα πράγματα σου πήγαιναν καλά. Θέλω να πω ότι δεν είχες χρεωθεί κάποια αποτυχία.

Οι τηλεθεατές με τιμούσαν πάντα με την εμπιστοσύνη τους και είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό. Από τη μια, υπήρχε ένα κρυφό παράπονο, από την άλλη όμως ένιωθα μεγάλη ευγνωμοσύνη προς τους τηλεθεατές, που με στήριξαν σε κάθε μου προσπάθεια. Ήμουν ήσυχη ότι ο κύκλος μου στην τηλεόραση, αν τελικά είχε κλείσει, είχε κλείσει όμορφα, με αγάπη και αναγνώριση. Οπότε είχα ένα μικρό φόβο να ξαναδοκιμάσω κάτι. Όσο περισσότερο έλειπα και μου γίνονταν συζητήσεις για τηλεοπτικές δουλειές, τόσο περισσότερο υπήρχε η φωνούλα του φόβου μέσα μου: «Κι αν το τελευταίο πράγμα που κάνεις δεν είναι κάτι που θα αρέσει στον κόσμο;».

Πιστεύεις ότι πήρες λάθος αποφάσεις εκείνη την περίοδο;

Ίσως μόνο για την ΕΡΤ, γιατί δεν μπόρεσα να καταλάβω ότι οι συνθήκες ήταν τόσο δύσκολες που δεν θα μπορούσε να σωθεί. Για έξι μήνες δούλεψα κι εγώ και οι συνεργάτες μου χωρίς να πληρωθεί κανείς μας και είναι το μόνο που μετανιώνω. Το μεγαλύτερο βάρος είναι για τους ανθρώπους δίπλα μου που δεν πληρώθηκαν. Θα έπρεπε να είχα καταλάβει νωρίτερα ότι τα πράγματα οδηγούνταν εκεί, αλλά δεν είχα εμπειρία στο πώς λειτουργούσαν τα πράγματα στη δημόσια τηλεόραση.

Είσαι μια όμορφη γυναίκα στο λαμπερό κόσμο της τηλεόρασης. Πόσο ματαιόδοξη πιστεύεις ότι έχεις υπάρξει;

Η ματαιοδοξία ενυπάρχει μέσα μας, όταν κάνουμε δουλειές που ως χαρακτηριστικό τους έχουν την έκθεση στην κρίση και την κριτική όλου του κόσμου. Λειτουργεί και λίγο σαν άμυνα.

Έχεις κάνει πολλές διαφορετικές εκπομπές: Ενημερωτικές, ψυχαγωγικές, κοινωνικές, δελτία ειδήσεων. Ποια περίοδος σου έχει λείψει περισσότερο;

Τα πρώτα επτά χρόνια στον ANT1 δούλευα δεκατρείς με δεκαπέντε ώρες την ημέρα, είχε πολλή κούραση, αλλά είχα αυτή τημαγική αίσθηση ότι το όνειρό μου είχε γίνει πραγματικότητα, και αυτό τροφοδοτούσε τις αντοχές μου, γιατί ήμουν ένα κοριτσάκι από τη Θεσσαλονίκη που ονειρευόμουν να λέω δελτίο ειδήσεων στον ANT1 και έγινε! Τα τρία χρόνια που ακολούθησαν στο πρωινό του Mega ήταν πιο ξένοιαστα, γιατί μετά τα δελτία και τις ενημερωτικές εκπομπές που έκανα για τόσα χρόνια δούλεψα για ένα πρόγραμμα που είχε μια πιο ανέμελη αύρα. Στο Alter ανέλαβα μια κοινωνική εκπομπή που ήθελα πολύ και για την οποία είχα μόνο εγώ την ευθύνη μπροστά στις κάμερες, άρα ξεκάθαρα ήταν το πιο σημαντικό μου βήμα στην τηλεόραση, όπως και το Εllate στον ANT1, που ήταν μία πολύ ιδιαίτερη και απαιτητική εκπομπή, αλλά με καταπληκτικούς συνεργάτες μπροστά και πίσω από τις κάμερες!

Θα άντεχες πάλι ένα καθημερινό, ένα πρωινό πρόγραμμα;

Η εποχή του πρωινού για εμένα μοιάζει πολύ μακρινή. Είμαι πιο κοντά σε εκπομπές με κοινωνικό περιεχόμενο και αγκαλιά με το Joy!

Πριν από μερικά χρόνια έκανες τη μετάβαση από την ενημέρωση στην ψυχαγωγία…

Η αλήθεια είναι ότι δεν αφήνεις εύκολα τα δελτία ειδήσεων. Την εποχή που έφυγα ήταν η απόλυτη καταξίωση για ένα δημοσιογράφο κι εγώ, κόντρα στο ρεύμα, επέλεξα να ενταχθώ στην πρωινή ψυχαγωγική ζώνη του Mega που τότε χτιζόταν από την αρχή. Με γοήτευαν πολύ οι αλλαγές και όσο πιο πίσω κοιτάω στη ζωή μου, τόσο περισσότερες διαπιστώνω ότι τολμούσα! Όσο μεγαλώνω, ζυγίζω πιο πολύ τις συνέπειες και τα δεδομένα των επιλογών μου κάθε φορά.

Σήμερα θα επέστρεφες στο δελτίο;

Βέβαια! Με απασχολεί πάντα η επικαιρότητα και ειδικά στις ιστορικές στιγμές που ζούμε η αξία της αντικειμενικής ενημέρωσης είναι πολύ σημαντική. Μερικές φορές είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας σε ποια στιγμή της ζωής σου σε βρίσκει η κάθε πρόταση.

Θα συνεργαζόσουν με ανθρώπους του παρελθόντος;

Δεν μπορώ να απορρίψω ή να αποδεχτώ μια υποθετική πρόταση. Δεν θα μου ήταν εύκολο να το κάνω, αλλά δεν απορρίπτω ανθρώπους στο μυαλό μου για τηλεοπτικές συνεργασίες.

Η τηλεόραση πια έχει επενδύσει σε νέα πρόσωπα. Υπάρχει κάποιο που ξεχωρίζεις;

Ξεχωρίζω τη Μαίρη Συνατσάκη, την αγαπημένη μου φίλη και νονά του μικρού μας γιου. Το ήθος της, οι ευαισθησίες και η καλλιέργειά της ξεχωρίζουν και είναι ελπιδοφόρο να υπάρχουν τέτοια πρόσωπα στην τηλεόραση. Πολλά στοιχεία που την καθιστούν ξεχωριστή, εκτός από την σπάνια ομορφιά της, έχει κατά την άποψή μου και η Δούκισσα Νομικού.

Πώς σου είχε φανεί στο Joy;

Θεωρώ ότι της πήγαινε, όπως της ταιριάζουν πολύ και τα σόου!

Μετά από καιρό θα ανάψουν πάλι τα φώτα της κάμερας. Υπάρχει τρακ και αγωνία;

Είναι πολλά τα χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά και μου είναι πολύ οικείο αυτό που μου περιγράφεις. Έχω δει τον εαυτό μου μέσα στο Joy και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Επειδή έχω ανάγκη να αναζητώ και να ανακαλύπτω την αισιόδοξη πλευρά της ζωής, και αυτό ακριβώς θα κάνουμε. Δουλεύουμε με αγάπη και πολλή όρεξη για το ανανεωμένο Joy και έχω μεγάλη αγωνία να σας αρέσει. Καλή αντάμωση στον ΑΝΤ1. Μου λείψατε πολύ…

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !