Σταμάτης Φασουλής: Ποιος ευθύνεται για την απόφαση του να συμμετέχει στο YFSF;

0
Τη φετινή σεζόν ο Σταμάτης Φασουλής παίζει και σκηνοθετεί την παράσταση Ο Μπαμπάς, στο θέατρο Δημήτρης Χορν. Ένα έργο ιδιαίτερα τρυφερό. «Έχει πολλές και γρήγορες εναλλαγές η παράσταση. Το κοινό, εκεί που συγκινείται, εκεί ξεκαρδίζεται στα γέλια. Αυτό με φόβισε αρχικά, αλλά μετά με ενθουσίασε και με ιντρίγκαρε. Δεν ήταν εύκολο, αλλά με βοήθησαν πάρα πολύ οι ηθοποιοί του θιάσου. Με ενθάρρυναν με έναν τρόπο πολύ ειλικρινή και καθόλου ψεύτικο. Η συνδρομή των συναδέλφων μου έδωσε το τελικό στίγμα στην ερμηνεία μου» παραδέχεται με χαρά.

Κεντρικό πρόσωπο της παράστασης είναι ένας μπαμπάς που πάσχει από άνοια, η οποία εξελίσσεται σε νόσο αλτσχάιμερ. Μια δύσκολη ασθένεια, την οποία έχει βιώσει μέσα στο σπίτι του, καθώς από αυτό έπασχε η μητέρα του. «Δεν χρειάστηκε καν να ανασύρω μνήμες, έρχονταν από μόνες τους. Στην αρχή είναι δύσκολο, γιατί νιώθεις σαν να προδίδεις έναν άνθρωπο ή μια σχέση σου, αλλά εκεί αντιλαμβάνεσαι πως μπορείς και να την εξιλεώνεις. Να την ξορκίζεις. Να καταλάβεις τι συνέβαινε» εξηγεί. Αναρωτιέμαι αν μέσα από το έργο πήρε και απαντήσεις για αυτό που είχε ζήσει με τη μητέρα του. «Δυστυχώς, πολλές φορές δεν φέρθηκα όπως έπρεπε στην περίπτωση της μητέρας μου. Προσπαθούσα πάρα πολύ. Δεν πρέπει να επαναφέρεις αυτούς τους ανθρώπους στην πραγματικότητα. Όμως λόγω της καθημερινότητας πέφτεις σ’ αυτή την παγίδα. Το μόνο που θυμούνται και τους ευχαριστεί είναι τα παιδικά τους χρόνια. Μέσα από την ασθένεια ανατέλλει μια παιδική ψυχή, που έχει κάτι πολύ συγκινητικό και ταυτόχρονα χαριτωμένο. Δεν είναι καθόλου περίεργο που γυρίζουμε σ’ αυτή την περίοδο της ζωής μας μεγαλώνοντας» εξηγεί.

Σαράντα τρία χρόνια πάνω στο σανίδι, έχει αναδείξει πολλούς ηθοποιούς. Έχει εισπράξει πολλή αγάπη. Έχει εισπράξει, όμως, και αχαριστία; «Δεν νομίζω. Ακόμα και να μην το λένε, ξέρω πως το έχουν αναγνωρίσει. Ύστερα, δεν βοηθάς κάποιον για να σε ευγνωμονήσει. Είναι το τελευταίο που σκέφτομαι. Πολλές φορές μπορεί να ντρέπεσαι να πεις ποιος ήταν ο “μπαμπάς” σου στο θέατρο. Στην τέχνη προτιμάς να είσαι αγνώστου πατρός. Εγώ δεν το είχα αυτό, αλλά καταλαβαίνω όσους το κάνουν. Για να προχωρήσεις μπροστά, πρέπει να σκοτώσεις τον μπαμπά σου… Και πολλές φορές ο λόγος που δεν με αναφέρουν δεν είναι για να με εκδικηθούν, αλλά για να γίνουν οι ίδιοι καλύτεροι».

Τη νέα σεζόν ο Σταμάτης Φασουλής θα βρεθεί στα τηλεοπτικά πλατό, καθώς θα είναι ένας από τους κριτές στο show YFSF που θα προβάλλεται από τον ANT1. «Έχω κάνει συζητήσεις και είμαι διατεθειμένος να το κάνω. Το συγκεκριμένο project είναι πιο κοντά στην προσωπικότητά μου από ένα σίριαλ, στο οποίο δεν θα μπορούσα να παίξω. Στο θέατρο παίζω 43 χρόνια, αλλά δεν μπορώ να μάθω με την ίδια ευκολία πώς παίζεται ένας τηλεοπτικός ρόλος. Σε αυτό που συζητώ για το YFSF ‒και μάλλον θα κάνω‒ δεν θέλει γνώση τηλεοπτικού παιξίματος κι έτσι δεν υστερώ. Φυσικά μεγάλο ρόλο έπαιξε ο Τζώνη Καλημέρης, που μου έκανε την πρόταση και με τον οποίο γνωριζόμαστε από παλιά. Τον θεωρώ εχέγγυο ποιότητας. Αν μου έκανε κάποιος άλλος την πρόταση, δεν ξέρω αν θα δεχόμουν».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !