H Εκμεκτσίογλου πετά τη σπόντα της στο Mega:''Στον Alpha μας νοιάζονται και μας φροντίζουν...''

0
Η μαγειρική λειτουργεί σαν ένα είδος «ψυχοθεραπείας» και τη συστήνει ανεπιφύλακτα στον καθένα. Γι’ αυτό το λόγο δίνεται ολοκληρωτικά σ’ αυτό που κάνει, δημιουργώντας μια σχέση αγάπης μεταξύ αυτής και της κατσαρόλας της! Η δημοφιλής μαγείρισσα Μαρία Εκμεκτσίογλου μιλά στο TV24 για τα ταξίδια των γεύσεων «Από την Πόλη στην Ανατολή» που παρουσιάζει στον ALPHA αλλά  και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Ποια τα συναισθήματά σας που συνεχίζετε να μας ταξιδεύετε «Από την Πόλη στην Ανατολή» μέσα από τη συχνότητα του ALPHA; 
«Ήταν μια μεγάλη εμπειρία και για μένα που γνωρίζω καλά τη χώρα στην οποία ζω, αλλά και για όλη την ομάδα, γιατί ορισμένοι μπαίνουν για πρώτη φορά στην Ανατολή. Σίγουρα δεν είναι ό,τι πιο εύκολο για τις εποχές που διανύουμε. Είναι μια μεγάλη εμπειρία να βρισκόμαστε όλοι μαζί για 40-50 μέρες σε άγνωστες πόλεις και σε όχι τόσο εύκολες συνθήκες. Ωστόσο, συναντήσαμε πολύ μεγάλη αγάπη και φιλοξενία από τους πολίτες που ζουν στις πόλεις, τα χωριά και τα βουνά».
Ποιες ήταν οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε;
 «Οπωσδήποτε οι καιρικές συνθήκες, γιατί πηγαίναμε σε μια πόλη που έχει 25 βαθμούς ζέστη και μετά σε μια άλλη πόλη που έχει -7. Όπως καταλαβαίνεις, αυτές οι συνθήκες μάς επηρεάζουν. Δηλαδή, κάθε χρόνο περνάω μια ψιλο-πνευμονία (γέλια)». 
Εσείς, όμως, συνεχίζετε ακάθεκτη. 
«Καλέ, ναι! Εγώ είμαι λιοντάρι, τι να με πτοήσει; (γέλια)».
Τι διαφορές έχει ο φετινός κύκλος της εκπομπής από τον προηγούμενο; 
 «Φέτος πάμε σε τελείως διαφορετικές πόλεις. Μπορεί να πηγαίνουμε στην Καππαδοκία, αλλά σε μέρη που δεν τα έχει δει κανείς. Δηλαδή σε αυτά που δεν αναφέρονται στους τουριστικούς οδηγούς και αυτός είναι ένας από τους σκοπούς της εκπομπής. Για παράδειγμα θα πάμε να δείξουμε έναν τεράστιο τοίχο από την εποχή του Μίδα. Το συγκεκριμένο μέρος δεν είναι προσβάσιμο για τον καθένα και ακόμα δεν έχει ανοίξει από την αρχαιολογική υπηρεσία. Εμείς πήραμε σχετική άδεια από τον κρατικό φορέα του γραφείου Τουρισμού και Πολιτισμού αυτής της πόλης».
Η συγκεκριμένη εκπομπή έχει υψηλή αισθητική για το είδος της. Πόσες μέρες διαρκεί το κάθε γύρισμα;
 «Το γύρισμα διαρκεί τέσσερις με πέντε μέρες, αλλά ξεκινάμε νωρίς το πρωί. Εγώ προσωπικά ξυπνάω κατά τις εφτά. Μπορεί να έχω την τύχη να το παρουσιάζω, αλλά χρειάζομαι και το μακιγιάζ. Ο κύριος Δεναξάς μπορώ να πω ότι δεν κοιμάται ποτέ, ο σκηνοθέτης μας έχει λίγο-πολύ “βρικολακιάσει” όπως και ο διευθυντής φωτογραφίας, ενώ ο ηχολήπτης ζει μονίμως με έναν εφιάλτη από ήχους αεροπλάνων, τρακτέρ κ.ά.».
Απ’ ό,τι φαίνεται, στον ALPHA νιώθετε πιο οικεία από το MEGA, έτσι; 
 «Στον ALPHA νιώθουμε σαν στο σπίτι μας, όπου βλέπουμε τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργαζόμαστε. Είναι ένα φιλικό και οικογενειακό κανάλι που σε νοιάζονται και σε φροντίζουν. Για παράδειγμα μας στέλνουν μηνύματα “είμαστε δίπλα σας. Πάτε πολύ καλά”, “Σας σκεφτόμαστε” ή “Εχετε κάποια ανάγκη;”. Αυτό για εμάς είναι πολύ σημαντικό. Νιώθουμε ότι έχουμε κάποιον δίπλα μας που μας σκέφτεται».
 Η μαγειρική λειτουργεί σαν ένα είδος «ψυχοθεραπείας»; 
«Η μαγειρική είναι “ψυχοθεραπεία” όχι μόνο για μένα. Εγώ το συνιστώ και για όσους έχουν νεύρα ή έχουν μαλώσει με τη μαμά, τους φίλους ή τον σύντροφό τους. Η μαγειρική είναι 100% ψυχοθεραπεία. Όταν μαγειρεύεις ,δίνεσαι σε αυτό που φτειάχνεις και δεν κάνεις κάτι άλλο, προκειμένου να πετύχει. Η μαγειρική είναι μια σχέση αγάπης μεταξύ εσένα και της κατσαρόλας σου». 
Πολλοί λένε ότι ο κόσμος δεν έχει να φάει και τα κανάλια προβάλλουν εκπομπές μαγειρικής... «Σίγουρα υπάρχει κρίση και ο κόσμος δεν μπορεί να αγοράσει αυτά που τραβάει η ψυχή του για να μαγειρέψει. Αλλά δεν παύει να μαγειρεύει για να επιβιώσει. Αυτό που προσπαθώ εγώ προσωπικά είναι να μην κάνω ακριβές μαγειρικές αλλά προσιτές. Δηλαδή με 1 ευρώ που θα πάρει κάποιος τα χόρτα του ή τα κολοκυθάκια του, θα φτειάξει ένα ωραίο φαγητό. Πιο πολύ θα του στοιχίσει να πάρει σουβλάκια ή κάτι άλλο. Γι’ αυτό δεν μαγειρεύω ακριβά κρέατα ή αστακούς. Το φαγητό είναι απαραίτητο. Από την άλλη, ξέρετε, η μαγειρική ενώνει την οικογένεια και δημιουργεί μια σχέση αγάπης και νοσταλγίας. Είναι ωραίο να μπαίνεις στο σπίτι και να μυρίζει φαγάκι και δεν περνάει ποτέ κρίση. Αυτό είναι και το μότο μας».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !