Αναστασία Τσιλιμπίου: Η Ελληνίδα σταχτοπούτα έγινε σουλτάνα στην Τουρκία

0
 
Την γνωρίσαμε απο πολύ μικρή στο σήριαλ "Για την καρδιά ενός αγγέλου" δίπλα στην Ναταλία Δραγούμη και τον Πασχάλη Τσαρούχα , ενω λίγα χρόνια πρίν την ξαναείδαμε στην ελληνική τηλεόραση αυτή την φορά στο "Νησί". Ο Λόγος για την Αναστασία Τσιλιμπίκου η οποία φαίνεται σιγά σιγά να ανοίγει τα φτερά της και να κατακτά και την γειτονική χώρα.

Η πρόταση της κορυφαίας τουρκικής εταιρείας παραγωγής TIMS να ενσαρκώσει την Ελληνίδα σουλτάνα Κιοσέμ στη νέα υπερπαραγωγή της τουρκικής τηλεόρασης με τον τίτλο «Kosem Sultan» τη στιγμή που μεγάλα ονόματα του τουρκικού θεάματος πιάνονται «φερετζέ με φερετζέ» προκειμένου να πάρουν τον ρόλο, μοιάζει περισσότερο με παραμύθι της Χαλιμάς παρά με αλήθεια.

Μια αλήθεια που κάνει τη 17χρονη σήμερα Αναστασία να πει το μεγάλο «evet» (ναι) υπογράφοντας τη σημαντικότερη μέχρι σήμερα δουλειά της ζωής της. Μέσα σε χρόνο dt μετακομίζει στη γείτονα, μαθαίνει τουρκικά ενώ καταφέρνει να μπει τόσο πειστικά στο πετσί του ρόλου της ώστε κάνει ολόκληρη την Τουρκία να μιλά για την «πανέμορφη Ελληνίδα που μοιάζει με άγγελο». 


Η Αναστασία εμφανίζεται στα πρώτα εννέα επεισόδια της δημοφιλούς σειράς, που ήδη σπάει ρεκόρ τηλεθέασης και ταμεία, ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη του ίδιου ρόλου θα λάβει η διάσημη Τουρκάλα ηθοποιός Μπερέν Σαάτ, γνωστή και ως Φατμαγκιούλ από τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ομώνυμη σειρά.

Η ιστορία της Κιοσέμ, ή αλλιώς της Ελληνίδας σουλτάνας που κυβέρνησε την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ξεκινά το 1590 με τη γέννησή της στην όμορφη Χίο.

Σε ηλικία 15 ετών η όμορφη Αναστασία, κόρη Ελληνα παπά, καταλήγει στο χαρέμι του σουλτάνου Αχμέτ Α’, ο οποίος την ερωτεύεται παράφορα. Οταν εξισλαμίστηκε, πήρε το όνομα Κιοσέμ, ενώ με την εξυπνάδα και τη φιλοδοξία της κατάφερε να συγκεντρώσει, ως άλλη Χιουρέμ, πραγματική πολιτική εξουσία στα χέρια της. Παρότι υπήρξε αυταρχική και ραδιούργα, οι ιστορικοί της εποχής τη χαρακτήριζαν εξαιρετικά γενναιόδωρη και φιλάνθρωπη. 

Η Κιοσέμ πάντρευε φτωχές, ορφανές κοπέλες, πλήρωνε τα χαράτσια Ελλήνων φυλακισμένων, απελευθέρωνε τους σκλάβους της μετά από τρία χρόνια υπηρεσίας, επισκεπτόταν νοσοκομεία και συζητούσε με τους ετοιμοθάνατους. Με δικά της χρήματα έχτισε ένα μεγάλο υδραγωγείο στο Κάιρο και συνέβαλε στην κατασκευή του Μπλε Τζαμιού, που θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα της ισλαμικής αρχιτεκτονικής. Μετά τον θάνατό της, σε ηλικία 61 ετών, τάφηκε στο μαυσωλείο του συζύγου της, στο Σουλτάν Αχμέτ Τζαμί (Μπλε Τζαμί), ενώ ο λαός της Κωνσταντινούπολης κράτησε τριήμερο πένθος. Οπως όλα δείχνουν, αυτή είναι η δεύτερη φορά που μία Αναστασία κατακτά τους Τούρκους. Με το ταλέντο της, την ομορφιά της, το αγγελικό της πρόσωπο και εκείνο το θλιμμένο βλέμμα που την έχρισε από παιδί πρωταγωνίστρια στον χώρο του θεάματος. Αυτόν που γνωρίζει τα πάντα εκτός από σύνορα... 


protothema

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !