Νέα ψηφιακή παράσταση στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου

Unknown
0

Μια νέα ψηφιακή παράσταση, η οποία προτείνεται για παιδιά ηλικίας εννέα ετών και άνω, θα ενταχθεί στο φετινό πρόγραμμα του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου από τις 5 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για «Το Σύμπαν του Hubble», η οποία αφορά το διάσημο αμερικανο-ευρωπαϊκό τηλεσκόπιο «Χαμπλ», που ξεκίνησε την αποστολή του τον Απρίλιο του 1990.

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, με αφορμή τα 25α γενέθλια του Hubble, προσκαλεί το κοινό στην προβολή μιας επετειακής παράστασης τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη θα πραγματοποιηθούν δύο προβολές (στις 18:30 και στις 19:30) με ελεύθερη είσοδο.

Απαραίτητα είναι όμως τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί από το Ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:00 της ίδιας ημέρας. Ταυτόχρονα το εργαστήριο τεχνολογίας UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου θα δώσει την ευκαιρία σε όλους τους ενδιαφερόμενους να φωτογραφηθούν μέσα στα πλάνα της παράστασης.

Η παράσταση περιγράφει συνοπτικά ορισμένες από τις γνώσεις που αποκομίσαμε με τη βοήθεια του Hubble, η διεισδυτική «ματιά» του οποίου μάς ταξίδεψε από τις παρυφές του ηλιακού μας συστήματος μέχρι τα πέρατα του Σύμπαντος πλησιάζοντας, όσο ποτέ άλλοτε, την ίδια τη Μεγάλη Έκρηξη (Μπιγκ Μπανγκ). Η μεγαλύτερη ίσως κληρονομιά του είναι το ότι αποτύπωσε εκπληκτικής ομορφιάς εικόνες αστρογένεσης και αστρικών θανάτων, καθώς και ότι αποκάλυψε απόμακρα σμήνη γαλαξιών.

Το τηλεσκόπιο Hubble αποτελεί προϊόν συνεργασίας της ΝΑSΑ και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ΕSA). Τέθηκε σε τροχιά από το διαστημικό λεωφορείο «Discovery» στις 24 Απριλίου 1990, φέροντας το όνομα του Αμερικανού αστρονόμου Έντγουιν Χαμπλ, ο οποίος προσέφερε στην επιστημονική κοινότητα την πρώτη, τεκμηριωμένη με την παρατήρηση, απόδειξη ότι το Σύμπαν διαστέλλεται.

Το Hubble, 25 χρόνια μετά την εκτόξευσή του, συνεχίζει να χαρτογραφεί το Σύμπαν, ενώ χάρη στα δεδομένα που συλλέγει, εξακολουθεί να συμβάλλει αποφασιστικά στη διεύρυνση των αστρονομικών μας γνώσεων σε μια σειρά από θέματα που σχετίζονται με τη γένεση και το θάνατο των άστρων, τις μαύρες τρύπες και τις δομές μεγάλης κλίμακας του Σύμπαντος.

real.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !