Τηλεφωνική επικοινωνία έχει αυτή την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

0
Η επικοινωνία αυτή γίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού, την ώρα μάλιστα που έχει προκύψει θέμα με τους δανειστές μετά τις νέες προτάσεις που κατέθεσαν προς την ελληνική πλευρά με νέα επώδυνα μέτρα.

Όπως έγινε γνωστό Τσίπρας και Πούτιν πρόκειται να μιλήσουν για θέματα που αφορούν την επιχειρηματική και ενεργειακή συνεργασία, ενώ θωρείται βέβαιο ότι στη συζήτηση θα τεθεί και το θέμα του αγωγού που θα περνά από την Ελλάδα.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βλαντιμίρ Πούτον είχαν συναντηθεί στο Κρεμλίνο τον περασμένο Απρίλιο, ενώ 18 με 20 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, όπου ο Αλέξης Τσίπρας είναι προσκεκλημένος ως τιμώμενος ηγέτης.

Εν τω μεταξύ, στην ίδρυση εταιρείας ενεργειακών επενδύσεων η οποία θα αποτελέσει το όχημα για την ελληνική συμμετοχή στον αγωγό ρωσικών συμφερόντων Turkish Stream, προχωρά η ελληνική κυβέρνηση με μια κίνηση υψηλού γεωπολιτικού ρίσκου και με απρόβλεπτες συνέπειες, με δεδομένη την κάθετη αντίθεση τόσο της Ε.Ε. όσο και της αμερικανικής πλευράς.

Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε στη βουλή στο νομοσχέδιο του υπουργείου εσωτερικών για την τροποποίηση του κώδικα της ελληνικής ιθαγένειας.

Ενδεικτική της σημασίας αλλά και του τι σηματοδοτεί η ελληνική θερμή υποστήριξη στο αμφιλεγόμενο project της ρωσικής πλευράς, ήταν η τοποθέτηση του ειδικού απεσταλμένου του State Department Amos Hochstein από την Κύπρο, στον οποίο σήμερα απάντησε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Πηγή:antenna news

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !